Najčešća pitanja o programu OneNote

Moja verzija programa OneNote ne odgovara temama pomoći koje čitam. Gde je meni „Datoteka“?

Verovatno imate dve verzije programa OneNote na računaru: aplikaciju OneNote za Windows 8 i verziju programa OneNote 2013 za stone računare. Aplikacija za Windows 8 zove se jednostavno OneNote – kao što ćete videti na Windows početnom ekranu. Ona je odlična za rad u pokretu i optimizovana je za upravljanje dodirom. To je aplikacija preko celog ekrana i ima kružni meni. Saznajte više o osnovnim zadacima u OneNote aplikaciji za Windows 8.

Da biste proverili i videli da li imate obe verzije programa OneNote, kliknite na ikonu „Pretraga“ u gornjem desnom uglu Windows 8 početnog ekrana ili je dodirnite, a zatim otkucajte OneNote. Ako imate obe verzije, videćete da se OneNote i OneNote 2013 pojavljuju u rezultatima pretrage.

Na računaru koristim i aplikaciju OneNote za Windows 8 i verziju programa OneNote 2013 za stone računare. Kako da postignem da se OneNote datoteke otvaraju u verziji u kojoj želim?

Postoji nekoliko koraka za podešavanje ili menjanje podrazumevane aplikacije, ali ćete morati da uradite ovo samo jednom – osim ako odlučite da je kasnije ponovo promenite.

 • Brzo prevucite sa desne strane ekrana i na traci koja se pojavljuje odaberite stavku Postavke (ako koristite miš, premestite ga u gornji desni ugao da biste otkrili traku).

 • Na dnu okna Postavke koje se pojavljuje odaberite stavku Postavke računara.

 • Na ekranu Postavke računara kliknite na dugme Pretraga i aplikacije ili ga dodirnite.

 • Na ekranu Pretraga i aplikacije kliknite na dugme Podrazumevane vrednosti ili ga dodirnite.

 • Kliknite na dugme Izbor podrazumevanih aplikacija po protokolu ili ga dodirnite.

 • Kliknite na ikonu za OneNote ili je dodirnite i u meniju koji se pojavljuje odaberite stavku OneNote ili OneNote (za računare).

Mogu li se beležnice otvoriti sa više OneDrive naloga?

Iako možete da se prijavite za više OneDrive naloga, samo jedan može da bude povezan sa programom OneNote. Da biste otvorili beležnicu iz drugog naloga (bilo da je to vaš drugi nalog ili nalog druge osobe), proverite da li se ona deli sa primarnim OneDrive nalogom. Čim ta beležnica bude deljena, trebalo bi da je vidite navedenu u okviru stavke Datoteke koje se dele sa vama na primarnom OneDrive nalogu. Kliknite desnim tasterom miša na beležnicu ili je dodirnite i zadržite prst na njoj i u kontekstualnom meniju izaberite stavku Otvori u programu OneNote da biste otvorili beležnicu u programu OneNote.

Kako se dodeljuju dozvole programu OneNote za upotrebu kamere?

Kada prvi put pokušate da umetnete sliku sa kamere, OneNote će zatražiti dozvolu za korišćenje kamere. Ukoliko je odbijete i ponovo pokušate da umetnete sliku kasnije, možda će se pojaviti poruka o grešci „Ovoj aplikaciji treba dozvola za upotrebu fotoaparata. To možete da promenite u postavkama aplikacije.“

 • Brzo prevucite sa desne strane ekrana i na traci koja se pojavljuje odaberite stavku Postavke (ako koristite miš, premestite ga u gornji desni ugao da biste otkrili traku).

 • Na dnu okna Postavke koje se pojavljuje odaberite stavku Postavke računara.

 • Na ekranu Postavke računara kliknite na dugme Privatnost ili ga dodirnite.

 • Na ekranu Privatnost kliknite na dugme Veb kamera ili ga dodirnite.

 • Uverite se da su dozvole veb kamere podešene na Uključeno, a zatim podesite OneNote dozvole na Uključeno.

Ko može da vidi moje beležnice?

Iako se vaše OneNote datoteke skladište na mreži, one su privatne, osim ako se vi odlučite za drugu opciju. Kada otvorite beležnice deljene u usluzi OneDrive ili sistemu SharePoint, OneNote će automatski ispoštovati dozvole koje ste već postavili za fascikle koje sadrže datoteke beležnica. 

Koje vrste beležnica mogu da se otvaraju u programu OneNote i gde mogu da se skladište?

Pomoću programa OneNote možete da skladištite beležnice na OneDrive nalogu ili na SharePoint serveru i da ih sinhronizujete. OneDrive je besplatna opcija skladištenja koja je zasnovana na oblaku i najbolja je za ličnu upotrebu. SharePoint se najčešće koristi u većim organizacijama. Nove beležnice koje kreirate u programu OneNote automatski se skladište u usluzi OneDrive. Ako želite da kreirate nove beležnice u sistemu SharePoint ili usluzi Office 365, prvo morate da ih kreirate u verziji programa OneNote za stone računare.

OneNote podržava beležnice formata OneNote 2010-2013. Beležnice kreirane u starijim verzijama programa OneNote za radnu površinu, npr. OneNote 2007 ili OneNote 2003, moraju prvo da se konvertuju u format datoteke 2010-2013 pre nego što ih program OneNote otvori i učita. Beležnice možete konvertovati u verziji programa OneNote za radnu površinu. Više informacija potražite u člankuOtvaranje i kreiranje beležnica u programu OneNote

Sadržaj koji se deli sa programom OneNote pomoću dugmeta „Deli" se ne pojavljuje na drugim uređajima.

Postoji mogućnost da program OneNote još uvek nije sinhronizovao beleške. Pokušajte ponovo da pokrenete OneNote, a zatim da ručno sinhronizujte beležnicu.

Kako da otvorim beležnicu, odeljak ili stranicu u programu OneNote Online?

Uradite sledeće:

 1. Dvaput dodirnite beležnicu, odeljak ili stranicu. (Ako koristite miš, kliknite desnim tasterom miša na beležnicu, odeljak ili stranicu.)

 2. Odaberite stavku Kopiraj vezu ka.

 3. Nalepite URL u polje Adresa u pregledaču Internet Explorer.

OneNote prikazuje crna polja i druge vizuelne nepravilnosti na određenim grafičkim hardverima.

Probleme prikazivanja možete rešiti tako što ćete onemogućiti prikaz hardvera u programu OneNote. Prikaz hardvera poboljšava ukupni performans programa ali na određenim grafičkim hardverima prikaz hardvera može prouzrokovati probleme u prikazivanju. 

Neki odeljci se ne prikazuju u beležnici.

U programu OneNote će se otvoriti samo odeljci koji su kreiranu u programu OneNote 2010 ili novijim verzijama. Ukoliko neki odeljci nedostaju u beležnici, moguće da su neki kreirani u starijoj verziji programa OneNote. Pokušajte da koristite verziju programa OneNote za radnu površinu da biste otvorili takve beležnice a zatim ih konvertujte u format 2010-2013. 

Ovde nema odgovora na moje pitanje. Šta da radim?

Posetite OneNote forume na lokaciji Microsoft Answers.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×