Nadogradnja sa sistemom SharePoint 2010

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Na 13 Oct 2020, Microsoft Office SharePoint Server 2010 dostigne kraj podrška. Ovaj članak detalje resurse da biste pomogli drugima migracija svoje postojeće podatke u sistemu SharePoint Server 2010 u SharePoint Online ili Nadogradnja na SharePoint Server lokalno.

Šta je to kraj podrška?

Kada SharePoint Server 2010 i SharePoint Foundation 2010 softver dođe do kraja njegovog životnog ciklusa podrške (vreme tokom kojeg Microsoft pruža nove funkcije, popravke grešaka, bezbednosne ispravke i tako dalje), ona se zove softver za „kraj podrška”, ili, Ponekad njegove „penzioni”. Na kraju podrške (ili EOS) proizvoda, ništa zapravo isključuje ili prestao sa radom; Međutim, na kraju podrške softvera, Microsoft više ne pruža:

  • Tehničku podršku za probleme do kojih može doći.

  • Ispravke grešaka za probleme koji se otkriju i koji mogu da utiču na stabilnost i upotrebljivost servera.

  • Bezbednosne ispravke za ranjivosti koje se otkriju i zbog kojih server može postati podložan bezbednosnim pretnjama.

  • Ažuriranje vremenskih zona.

To znači da će biti dalje ispravke, zakrpe, ili popravke će biti isporučena za proizvod (uključujući bezbednosne zakrpe/ispravke) i Microsoft Support će imati potpuno pomeren nastojanjima podrške novija verzija. Kao podrške za SharePoint Server 2010 kraj, trebalo bi da najbolji način iskoristite mogućnosti za poslovanje da skratite podataka više nije potrebna pre nadogradnje proizvoda i/ili prelazak važne podatke.

Napomena: Softver životnom obično traje 10 godina od datuma prvog izdanja proizvoda. Možete da pretražujete Microsoft partnera koji mogu pomoći sa Nadogradi na sledeću verziju softvera ili sa Office 365 migracija (ili oboje). Budite sigurni da ste svesni na kraju podrške datume na kritičnih osnovnih tehnologije, posebno verzija sistema SQL server koristite sa sistemom SharePoint.

Koje opcije imam?

Prvo, proverite datum na koji se završava podrške životnog ciklusa proizvoda lokacije. Dalje, uverite se da planirate nadogradnja ili migracija vremenom znanjem ovog datuma. Ne zaboravite da vaš proizvod neće prestati sa radom na datum naveden i možete da nastavite njegove upotrebe, ali to, pošto instalacije se više ne će povezana posle tog datuma, trebalo bi strategije koje će vam pomoći da više nesmetan prelaz na sledeću verziju proizvoda.

Ova matrica pomaže da postavite kurs kada je u pitanju Migriranje proizvoda funkcije i korisničke podatke:

kraj podrška za proizvod

Zadovoljavajuća

Najveća

SharePoint Server 2010

SharePoint Server 2013

SharePoint Online

Hibridni SharePoint

SharePoint Server 2016 (Lokalno)

Pretraga hibridne SharePoint oblaka

Ako odaberete opcije na niskog kraju skale (dobar opcije), moraćete da biste započeli planiranje za drugu nadogradnja uskoro kada se dovrši migracija iz SharePoint Server 2010. (kraj podrške za SharePoint Server 2010 i SharePoint Foundation 2010 zakazan 13 Oct 2020, ali Imajte u vidu uvek treba da proverite životnog ciklusa proizvoda lokacije za precizniji datume!)

Gde treba da odem sledeći?

SharePoint Server 2013 i SharePoint Foundation 2013 može biti instalira lokalno na sopstvenu serverima. U suprotnom, možete da koristite SharePoint Online, što je usluga na mreži koja je deo sistema Microsoft Office 365. Možete odabrati da:

  • Migriranje u SharePoint Online

  • Nadogradnja sistema SharePoint Server ili SharePoint Foundation lokalno

  • Obe gorenavedene opcije

  • Primena rešenja hibridnog sistema SharePoint

Imajte u vidu skrivenih troškova povezan sa održavanje farme servera dalje, održavanje ili prelazak prilagođavanja i nadogradnja hardvera na kome zavisi od SharePoint Server. Ako znate i da li su svi ovi, to će biti lakše da biste nastavili nadogradnje na lokalni. U suprotnom, Ako naiđete na farmi na zastareli SharePoint serverima bez prekomerna prilagođavanja, može njegova planiranog migracije na SharePoint Online. Takođe je moguće koji lokalnog sistema SharePoint Server prodavnice možda odlučiti da biste stavili neki podaci u sistemu SharePoint Online da biste smanjili upravljanja hardvera sve svoje podatke na lokalni uključuje. Možda će biti više ekonomsku premesti neke od podataka u SharePoint Online.

Napomena: Administratori usluge SharePoint može kreirati pretplatu na Office 365, podesite novi SharePoint Online lokaciju, a zatim isecanje od SharePoint Server 2010, čisto, vodi samo najbitniji dokumente u svežim SharePoint Online lokacijama. Odatle, sve preostale podatke može biti ispraznili na lokaciji SharePoint Server 2010 u lokalnom arhive.

SharePoint Online (SPO)

Lokalni SharePoint Server

Veliki utrošak vremena (planiranje/izvršavanje/provera)

Veliki utrošak vremena (planiranje/izvršavanje/provera)

Manji finansijski trošak (bez kupovine hardvera)

Viša cena sredstava (hardvera "nabavke")

Jednokratni trošak migracije

Ponovni jednokratni trošak po budućoj migraciji

Nizak ukupni trošak vlasništva/održavanja

Visok ukupni trošak vlasništva/održavanja

Kada vršite migraciju u Office 365, na jednokratnu premeštanje će imati teži trošak u vreme potrošeno planiranje unapred (dok ste organizovanje podataka i odlučivanja o tome šta treba uzeti u oblaku i šta da ostavi). Međutim, kada se migrira podataka, nadogradnje biće automatski od tog trenutka, s obzirom da će vam više nije potrebna za upravljanje ispravkama hardvera i softvera i nagore doba farmi podršku za Microsoft nivo o korišćenju usluga (SLA).

Migriranje u SharePoint Online

Uverite se da SharePoint Online nudi sve funkcije treba tako što ćete pregledati opis povezane usluge. Ovo je veza ka svim opisi Office 365 usluga:

Opisi Office 365 usluga

Trenutno ne postoji način na koji možete direktno da migrirate iz SharePoint Server 2010 (ili SharePoint Foundation 2010) za SharePoint Online, mnogo posla ručno. Ovo vam daje mogućnost za poslovanje za arhiviranje i sljiva podataka i lokacija koje više nisu potrebne, pre nego što u pokretu. Možete da arhivirate druge podatke u skladište. Takođe imajte u vidu da SharePoint Server 2010 niti SharePoint Foundation 2010 će prestati sa radom na kraju podršku, tako da administratori mogu da imaju period tokom kojeg SharePoint i dalje radi ako njihovi klijenti zaboravite da premestite neke svoje podatke.

Ako nadogradnje na SharePoint Server 2013 ili SharePoint Server 2016 i odlučite da biste postavili podataka u sistemu SharePoint Online, vaša odluka možda obuhvati pomoću SharePoint migracije API (za Migriranje informacija u usluzi OneDrive for Business).

Razlozi za korišćenje okruženja na mreži

Razlozi protiv korišćenja okruženja na mreži

Microsoft pruža SPO hardver i svu administraciju hardvera.

Dostupne funkcije mogu da se razlikuju u lokalnom sistemu SharePoint Server i usluzi SPO.

Vi ste globalni administrator pretplate i možete da dodelite administratore SPO sajtovima.

Neke radnje dostupne Administrator farme u sistemu SharePoint Server lokalno ne postoje (ili nisu potrebne) u ulogu administratora usluge SharePoint u Office 365, ali SharePoint administracije su lokalne Administracija kolekcije lokacija i vlasništva nad lokacijom da biste na org.

Microsoft primenjuje zakrpe, popravke i ažurira u osnovnoj hardver i softver (uključujući SQL servera na koji se pokreće SharePoint Online).

Neka prilagođavanja su ograničena zbog toga što u usluzi nema pristupa osnovnom sistemu datoteka.

Microsoft objavljuje Ugovore o nivou usluga i brzo radi na rešavanju zastoja na nivou usluge.

SharePoint Online automatizuje pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje, kao i druge opcije oporavka – rezervne kopije se zamenjuju ako se ne iskoriste.

Microsoft neprekidno vrši testiranje bezbednosti i precizno podešavanje performansi servera u usluzi.

Usluga instalira promene korisničkog interfejsa i druge funkcije sistema SharePoint koje možda treba uključiti ili isključiti.

Office 365 ispunjava velikim industrijskih standarda: Office 365 usaglašenost.

Softveru pomoć za migraciju je ograničen.

Veći deo nadogradnje obavlja se ručno ili putem API-ja SPO migracije koji je opisan u članku Plan migracije SharePoint Online i OneDrive sadržaja.

Inženjeri Microsoft podrške i zaposleni u centrima podataka nemaju neograničen administratorski pristup vašoj pretplati.

Mogu da postoje dodatni troškovi ako infrastruktura hardvera treba da se nadogradi kako bi podržala noviju verziju sistema SharePoint ili ako je za nadogradnju neophodna sekundarna farma.

Partneri mogu da vam pomognu prilikom jednokratnog zadatka migriranja podataka u SharePoint Online.

Ne sve promene na SharePoint Online su unutar kontrole. Nakon migracije, dizajn razlike u menijima, biblioteke i druge funkcije privremeno mogu da utiču upotrebljivosti.

Online proizvoda se automatski ažuriraju preko usluge, što znači da iako funkcije možda neodobravanje, postoji tačno kraj podrške životni ciklus.

Postoji kraj životnom ciklusu podrške za SharePoint Server (ili SharePoint Foundation) kao i osnovnih SQL servera.

Ako ste odlučili da napravite novi Office 365 sajt i želite ručno da migrirate podatke na njega po potrebi, ovde možete da pogledate opcije usluge Office 365:

Opcije Office 365 planova

Nadogradnja lokalnog sistema SharePoint Server

Kako najnovije verzije programa SharePoint lokalnih proizvoda (SharePoint Server 2016), SharePoint Server nadogradnje morate serijskog, to znači da ne postoji način za nadogradnju sa SharePoint Server 2010 direktno na SharePoint serveru 2016.

Serijski nadogradnje putanja : SharePoint Server 2010 > SharePoint Server 2013 > SharePoint Server 2016

Ako odaberete da biste pratili celu putanju sa sistemom SharePoint 2010 u SharePoint Server 2016, to će potrajati i planiranje. Nadogradnje uključuju trošak nadograđena hardvera (Imajte u vidu da mora da se nadogradi SQL servera), softver i administracija. Takođe, prilagođavanja možda ćete morati da se nadograditi ili čak i napustili. Uverite se da prikupite beleške na sva prilagođavanja kritičnih pre nadogradnje na SharePoint Server farmu.

Napomena: Nije moguće da biste održali na kraju farme podrška za SharePoint 2010, instalirajte SharePoint Server 2016 farme na novi hardver (tako odvojene farme pokretanje Uporedni prikaz), i zatim planiranje i izvrši ručnoj migraciji sadržaja (za preuzimanje i ponovno otpremanje sadržaj, za primer). Postoje moguće da ručno pokrete (kao što su dokumenti koji potiču od 2010 imate trenutni poslednje izmene nalog sa pseudonim naloga radi ručno premeštanje), a neki posao mora da se uradi unapred (ponovnog kreiranja lokacije, podlokacije, dozvole i Lista strukture). Sada je dobar trenutak da uzmete u obzir podataka možete da premestite u skladište ili više nije potrebno. Ovo možete smanjiti uticaj migracije. U svakom slučaju, očistite prethodne vaše okruženje za nadogradnju. Budete sigurni postojeće farmi je funkcionalni pre nadogradnje i (da) pre nego što ste otkaže!

Ne zaboravite da pregledate podržane i nepodržane putanje za nadogradnju:

Ako imate prilagođavanja, veoma je važno da imate plan nadogradnje za svaki korak putanje migracije:

Razlozi za korišćenje lokalnog okruženja

Razlozi protiv korišćenja lokalnog okruženja

Puna kontrola u svim aspektima na SharePoint farmi (i u SQL) od servera hardvera nagore.

Sve prelome i popravke su odgovornost vašeg preduzeća (ali može da se uključite plaćene Microsoft Support ako proizvod nije na kraju podršku):

Ceo skup funkcija lokalnog sistema SharePoint Server sa opcijom za povezivanje lokalne farme sa pretplatom na SharePoint Online putem hibrida.

Nadogradnja zakrpe, bezbednosne ispravke, nadogradnji za hardver i sve održavanja SharePoint Server i SQL farme su kontrolisani lokalno.

Pun pristup za veće opcija za prilagođavanje od sa SharePoint Online.

Standardi usaglašenosti koje podržava Office 365 moraju da se konfigurišu ručno, i to lokalno.

Bezbednost testiranje i podešavanje performansi servera, izvršena u svojim prostorijama (u okviru vaše kontrola).

Office 365 može u usluzi SharePoint Online da učini dostupnim funkcije koje ne rade pouzdano sa lokalnim sistemom SharePoint Server

Partneri mogu da vam pomognu da migrirate podatke u sledeću verziju sistema SharePoint Server (i verzije posle nje).

SharePoint Server sajtovi ne koriste SSL/TLS certifikate automatski kao u usluzi SharePoint Online.

Potpuna kontrola konvencija imenovanja, pravljenja rezervne kopije i vraćanja u prethodno stanje, kao i drugih opcija oporavka u lokalnom sistemu SharePoint Server.

SharePoint Server lokalno je osetljiv na Lifecycles proizvoda.

Resursi za nadogradnju

Počnite tako što poredi hardver i softverskim zahtevima. Ako ne zadovoljava osnovni zahtevi za nadogradnju na trenutni hardver, to može da znači da treba da nadogradite hardver u farmi ili SQL servera prvi put ili da možda ćete odlučiti da biste premestili neke procenat lokacijama „Evergrin” hardvera sistema SharePoint Online. Kad unesete procenu, pratite podržane putanje nadogradnje i metoda.

Kreiranje SharePoint hibridni rešenje između SharePoint Online i SharePoint Server lokalno

Druga opcija (koji može biti najbolje iz lokalnog i na mreži sveta za neke migraciju mora) je hibrid, možete da se povežete SharePoint Server 2013 ili 2016 farme SharePoint Online za kreiranje SharePoint hibridni: Saznajte više o SharePoint hibridni rešenja.

Ako odlučite da hibridne SharePoint Server farmu je vaš cilj migracije, uverite se da planirate koje lokacije i korisnici bi trebalo da premestite na mreži, a koje treba da ostane lokalno. Pregled i rangiranje sadržaja na SharePoint Server farmu (utvrditi koji podaci su visoko, srednje ili nisko uticaj na vaše preduzeće) može biti korisno da izaberem. Možda će biti da je potrebno da delite sa SharePoint Online je (a) korisničke naloge za prijavljivanje i (b) SharePoint Server indeks pretrage, to može da bude jasno dok ne pogledate kako se koriste na lokacijama. Ako vaše preduzeće kasnije odluči da biste migrirali čitavog sadržaja u sistemu SharePoint Online, možete da premestite sve preostale nalozi i podaci na mreži i da otkaže lokalne farmi i upravljanje/administrativni SharePoint farme će se izvršiti kroz Office 365 konzole od tog trenutka.

Ne zaboravite da upoznavanje sa postojeće tipove hibridne i kako da konfigurišete veze između lokalne SharePoint farmi i Office 365 pretplatu.

Dobar način da vidite kako funkcioniše hibridne SharePoint farmi je tako što ćete napraviti u Office 365 projektante/test okruženju. Kada imate probnu verziju ili kupili Office 365 pretplatu, vi ćete biti na putu za kreiranje kolekcije lokacija, mreže i biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online na koju možete da migrirate podataka (ili ručno, pored koristi API za migraciju, ili – ako želite da migrirate moje Sadržaja lokacije u OneDrive for Business – kroz čarobnjak za hibridnu).

Napomena: Ne zaboravite da SharePoint Server 2010 farmi prvo treba da se nadogradi, lokalno, SharePoint Server 2013 ili SharePoint Server 2016 da biste koristili hibridne opciju. SharePoint Foundation 2010 i SharePoint Foundation 2013 možete da kreirate hibrid za povezivanje sa SharePoint Online.

Srodne teme

Resursi za pomoć vam nadogradnje iz sistema Office 2007 ili 2010 servere i klijente
Pregled procesa nadogradnje sa usluge SharePoint 2010 u SharePoint 2013
najbolje prakse za nadogradnju iz sistema SharePoint 2010 u SharePoint 2013
Rešavanje problema sa bazom podataka nadogradnjom u sistemu SharePoint 2013
pretrage za Microsoft partnere da biste pomogli sa nadogradnjom
Ažuriranje proizvoda servis smernica za SharePoint 2013
ažurirano proizvoda Servis smernica za SharePoint Server 2016

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×