Nadogradnja mreže na samostalno Yammer Enterprise pretplate

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ova tema se odnosi na korisnike koji koriste Office 365 Government.

Yammer Basic je poslovna usluga za društveno umrežavanje koja radnicima omogućava da se povežu, dele i sarađuju. To je besplatna usluga koja preduzećima i zaposlenima pruža privatnu mrežu za objavljivanje poruka, otpremanje datoteka, navođenje da im se neke objave sviđaju, „praćenje“ određenih osoba, označavanje objava, pretraživanje i tako dalje. Kada se preduzeće upiše za uslugu Yammer Basic, svaki zaposleni u preduzeću koji ima važeću e-adresu preduzeća može da učestvuje u Yammer mreži. Yammer Basic dobijate uz Office 365.

Kvalifikovani Office 365 klijenti koji traže detaljniju kontrolu nad izgledom i doživljajem, upravljanjem sadržajem i članstvom ili nad bezbednošću Yammer mreže, mogu da nadograde uslugu na Yammer Enterprise. Yammer Enterprise pruža sve funkcije usluge Yammer Basic, ali dodaje funkcije za brendiranje, bezbednost i administriranje koje omogućavaju prilagođavanje i zaštitu privatne mreže. Funkcije obuhvataju:

 • Opciju pravljenja prilagođenog dizajna kako biste mogli da brendirate mrežu izgledom i doživljajem preduzeća

 • Napredne postavke konfiguracije koje pružaju kompletno upravljanje korisnicima i sadržajem

 • Moćne kontrole bezbednosti koje vam omogućavaju da upravljate pristupom mreži i bezbednošću mreže

 • Mogućnost izvoza mrežnih podataka radi izveštavanja, zadržavanja i analize

Kako da nadogradite

Yammer Enterprise možete da nadogradite ako na Office 365 portalu administracije pratite sledeće korake.

 1. Idite u Office 365 centar administracije.

 2. U odeljku sa dostupnim uslugama izaberite stavku Da, aktiviraj Yammer Enterprise za moju mrežu.

 3. Pratite korake u čarobnjaku.

Kada izvršite aktivaciju, Office 365 globalni administratori postaju administratori u odgovarajućoj Yammer mreži i mogu da prilagode Yammer i da upravljaju njime. Imajte na umu da Yammer administratori moraju da imaju domen koji se podudara sa Yammer mrežom. Na primer, u contoso.com mreži samo globalni Office 365 administratori sa @contoso.com e-adresom postaju Yammer administratori. E-adrese administrativnih Yammer naloga takođe ne smeju da sadrže reči „administrator“, „podrška“ niti „korisnik“.

Više informacija o nadogradnji na Yammer Enterprise potražite u članku Yammer planovi i cenovnik.

Određivanje strategije nadogradnje na Yammer Enterprise

Usluzi Yammer uključuje privatne mreže ili kolekcija privatnih mreža koje su organizovane po domen e-pošte. Yammer kreira mrežu za svaki domen jedinstvene e-pošte u vašoj organizaciji i na prijavljivanje, korisnici će biti usmerene na Yammer mrežu koja odgovara svoju e-adresu. Na primer, john@contoso.com bi u mreži contoso.com .

Neke organizacije imaju samo jedan domen e-pošte za sve korisnike, dok velike organizacije često imaju više domena na osnovu poslovne jedinice ili lokalnog standarda (npr. contosoeurope.com, contosoasia.com i tako dalje). Ako imate više domena, moraćete da odredite strategiju nadogradnje Yammer mreže.

Tokom definisanja strategije nadogradnje, određujete koja postojeća Yammer mreža se nadograđuje, da li treba napraviti novu i kako će se sekundarne mreže integrisati u vašu viziju društvenog umrežavanja. Način na koji nadogradite i kombinujete mreže određuje stepen saradnje koja će biti moguća između korisnika, naročito ako su zaposleni rasuti po različitim poslovnim jedinicama, podružnicama ili ako se nalaze u različitim zemljama. Najvažnije je da odredite da li želite da krajnji proizvod bude jedna centralna Yammer mreža kojoj može da pristupi većina korisnika u organizaciji ili više mreža koje su izdeljene po domenu e-pošte.

Nadogradnja postojeće mreže ili pravljenje nove

Nadogradnja ili pravljenje jedne centralne Yammer mreže je preporučeni pristup jer olakšava saradnju između svih zaposlenih i omogućava da se korisnici iz drugih domena pozovu u primarni domen kao gosti. Jedna mreža pruža i centralizovanu administraciju, što omogućava doslednost u primeni smernica i upravljanju, primeni funkcija, planiranom održavanju i tako dalje. Jedna mreža ima smisla kada su svi zaposleni na jednoj lokaciji ili kada su rasuti, ali imaju istu e-adresu.

Kada odaberete da nadogradite jednu mrežu, trebalo bi da odaberete domen e-pošte kom može da pristupi većina korisnika, što je obično primarni pseudonim e-pošte organizacije, ILI mrežu sa najviše podataka kako biste zadržali vredan sadržaj. Zadržaćete odgovarajući sadržaj i aktivne korisnike kada nadogradite postojeću Yammer mrežu.

Većina organizacija ima jedan primarni domen za e-adrese zaposlenih, tako da je nadogradnja ili pravljenje jedne mreže najuobičajeniji pristup.

Nadogradnja više mreža

Ako imate više Yammer mreža, preporučujemo da konsolidujete manje mreža u primarni mreže organizacije tako što ćete izvršiti migracije mreže (pogledajte članak migracija mreže: konsolidovanje više Yammer mreža). Konsolidovanje mreže vam omogućava da:

 • Smanjivanje Yammer administracija cena:    Nakon konsolidacije, možete da upravljate jedan jedne usluge Yammer, umesto da upravljate pojedinačne Yammer mreža.

 • Smanjivanje silosima informacije u vašoj organizaciji:    Služenje konsolidovani Yammer koji deli sve korisnike omogućava da se povežete i rad sa svima u organizaciji.

 • Dozvoli Office 365 korisnike da se prijave Yammer lako:    Korisnici mogu prijavljivanje na Yammer sa svoje akreditive za Office 365 i jednostavno pristupite Yammer iz pokretanja aplikacija Office 365. Pogledajte Office 365 prijavljivanje za Yammer.

 • Bez teškoća upravljanje uslugom Yammer iz usluge Office 365:    Nakon konsolidacije, jednostavno je upravljanje usluge Yammer. Na primer, možete da imate prijavljivanja rešenje za jedinstveno kada nametanje office 365 identiteta za Yammer korisnici, a vi možete da upravljate korisnike i administratore centralno iz Office 365 kada upravljate Yammer korisnici preko njihov životni ciklus iz usluge Office 365.

Nadogradite jednu mrežu i objedinite povezane domene ili već postojeće mreže

Kada integrišete domen e-pošte koji ima postojeću Yammer mrežu u veću nadređenu mrežu, to se zove objedinjavanje mreže. Objedinjavanje mreže je ispravna opcija kada organizacija ima više poslovnih jedinica ili podružnica koje žele da iskoriste saradnju i administrativne funkcije usluge Yammer Enterprise, ali ne dele zajednički domen e-pošte. U tom slučaju svi korisnici mogu da se pridruže jednoj mreži bez izričite dozvole administratora mreže i da počnu da sarađuju posle prvog prijavljivanja.

Na primer, recimo Contoso.com međunarodna kompanija sa podružnice u glavne gradove širom sveta. Svaka od tih podružnice ima drugi proizvod linije za jedinstvene potrebe klijenata u oblasti. E-adrese zaposlenih odražavaju ime svoje podružnicu (@contosoeurope, @contosoasia, itd.). U objedinjavanje mreže, svi podružnica domeni bi objediniti u nadređenoj mreži Yammer, kao što su @contoso.com, i korisnike sa podružnica e-adrese se usmere na nadređenu Yammer mrežu kada se prijavite.

Prilikom nadogradnje i objedinjavanja domena, preporučujemo da za nadređenu mrežu odaberete najrelevantniju postojeću mrežu, tj. mrežu sa najviše sadržaja ili korisnika. Ovu opciju bi trebalo da pažljivo razmotrite jer će objedinjavanje domena e-pošte prouzrokovati da korisnici izgube pristup svom sadržaju koji je napravljen u njihovoj prvobitnoj Yammer mreži.

Obratite se Podršci za Yammer Enterprise da biste napravili plan za objedinjavanje mreže.

Napomena:  Integracija domena e-pošte koji nije povezan sa Yammer mrežom u veću nadređenu mrežu zove se „dodavanje domena“. Sadržaj se neće izgubiti tokom procesa dodavanja domena jer nema već postojeće Yammer mreže.

Priprema korisnika za objedinjavanje mreže

Svaki put kada primenite novu tehnologiju ili usluge, najvažnije je da obavestite i pripremite korisnike, naročito ako je objedinjavanje mreže deo procesa primene. To vam pruža mogućnost da izgradite uzbuđenje u korisničkoj zajednici, ali i daje šansu članovima zajednice da uče i da postave dobra pitanja pre nego što stigne nova tehnologija. Jasne, zanimljive i vremenski dobro usklađene komunikacije su najvažnije za uspeh primene. Evo nekih predloga za obezbeđivanje uspešnog objedinjavanja.

 1. Pre objedinjavanja bi korisnike čije mreže će se objediniti sa nadređenom mrežom trebalo da obavestite o datumu, vremenu i efektima objedinjavanja. U tom obaveštenju navedite razloge objedinjavanja, istaknite pogodnosti i pružite uputstva za arhiviranje podataka iz privatnih poruka, beležaka, datoteka i tako dalje. Obavestite ih da ti podaci neće biti dostupni posle objedinjavanja. Pogledajte plan komunikacije da biste videli predložak.

 2. Obavestite korisnike u nadređenoj mreži da se priključuju novi korisnici i podstaknite trenutne korisnike da požele dobrodošlicu novima.

 3. Razmotrite izvoz podataka pre objedinjavanja, naročito ako se organizacija pridržava određenih smernica za zadržavanje podataka. Izvozima podataka mora da upravlja verifikovani administrator.

Resursi

Yammer pruža niz alatki, predložaka i resursa za podršku koji omogućavaju planiranje i primenu nadogradnje za Yammer Enterprise:

Takođe pogledajte

Odaberite poslovnu društvenu mrežu: Yammer ili feed za vesti?

Upoznajte Yammer

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×