Na stranici postoji prostor ispod gornje margine

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Postoji razmak između gornje margine stranice i prvog objekta ispod gornje margine. Ovo može biti namerno, ali kontrolor dizajna u Microsoft Publisher beleži svaki prazan prostor ispod gornje margine. Ako to ne otkloni, kvalitet štampanja neće uticati.

Premeštanje objekta

Da biste uklonili razmaka između gornje margine i prvog objekta ispod gornje margine, premeštanje objekta. Možete da pomerate objekat ili grupu objekata tako što ćete prevući, prevlačiti ili koristite mere da biste je postavili na stranici.

Prevucite objekat na novi položaj

 1. Postavite pokazivač miša iznad objekta dok se pokazivač promeni u premestite pokazivač Pokazivač za premeštanje .

 2. Prevucite objekat na novi položaj. Da biste prevukli objekat u pravu liniju, držite pritisnut taster SHIFT dok prevlačite objekat.

  Napomena: Ako je uključena neka od komandi za kačenje , objekat može da se Prikači za najbliži vodič, objektima i lenjiru kada otpustite taster miša.

Guranje objekta

 • Izaberite objekat, a zatim pritisnite neki od tastera sa strelicama za premeštanje objekta u željenom smeru.

  Objekat premešta za određenu daljinu svaki put kada pritisnete taster sa strelicom. Podrazumevano guranje rastojanje je 0.13 in (ili njen ekvivalent ako koristite drugi jedinice mere). Međutim, možete da promenite guranje rastojanje.

  Kako?

  1. Izaberite stavke datoteka > Opcije. U dijalogu Opcije izaberite karticu Više opcija .

  2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu koristite prilagođene guranje postavku , a zatim otkucajte udaljenost koju želite objekte da biste premestili kada ste ih guranje.

  1. Imajte u vidu da ako koristite Publisher 2007, u meniju Alatke izaberite stavku Opcije, a zatim kliknite na karticu Uređivanje .

  2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu sa strelicama guranje objekata tako što ćete , a zatim otkucajte udaljenost koju želite objekte da biste premestili kada ste ih guranje.

Objekat precizno postavljanje na stranici

 1. Kliknite desnim tasterom miša na objekat, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Oblikuj tip objekta .

 2. Na kartici raspored , u okviru položaj na straniciunesite pozitivne mere za horizontalni i vertikalni položaj objekta ili grupe objekata.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×