Načini za dodavanje vrednosti u unakrsnoj tabeli

Načini za dodavanje vrednosti u unakrsnoj tabeli

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Jedan brz i lak način za dodavanje vrednosti u programu Excel je da koristite Automatski zbir. Samo izaberite praznu ćeliju ispod kolone podataka. Na kartici formule , kliknite na dugme Automatski zbir > zbir. Excel će automatski da prepozna opsega da biste se rezimira. (Automatski zbir možete i da radite horizontalno ako izaberete praznu ćeliju desno od ćelije da biste se rezimira.)

Možete da koristite čarobnjak za automatski zbir za automatsko građenje formule za sabiranje.  Izaberite opseg iznad/ispod opsega za sabiranje ili sa njegove leve/desne strane i idite na karticu Formula na traci, zatim izaberite stavke Automatski zbir > Zbir.

Automatski zbir kreira formulu za vas, tako da ne morate da uradite sa kucanjem. Međutim, ako biste radije da sami otkucati formulu, pogledajte funkciju SUM.

Dodavanje na osnovu uslova

  • Koristite funkciju SUMIF kada želite da zbir vrednosti sa jednim uslovom. Na primer, kada je potrebno da biste sabrali ukupnu prodaju određeni proizvod.

  • Koristite funkciju SUMIFS kada želite da zbir vrednosti sa više od jednog uslova. Na primer, možda ćete želeti da biste sabrali ukupnu prodaju određeni proizvod, u okviru prodaje oblasti.

Dodavanje ili oduzimanje datuma

Pregled načina za dodavanje ili oduzimanje datuma potražite u članku Dodavanje ili oduzimanje datuma. Složenije izračunavanja datuma potražite u odeljku datum i vreme funkcije.

Sabiranje i oduzimanje vremena

Pregled načina za sabiranje i oduzimanje vremena potražite u članku Dodavanje ili oduzimanje vremena. Još vremena izračunavanja, potražite u odeljku datum i vreme funkcije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×