Načini migriranja većeg broja naloga e-pošte u Office 365

Organizacija može da migrira e-poštu u Office 365 iz drugih sistema. Administratori mogu da migriraju poštanske sandučiće iz sistema Exchange Server ili da migriraju e-poštu iz drugog sistema e-pošte. Korisnici mogu da uvezu sopstvenu e-poštu, kontakte i druge informacije iz poštanskog sandučeta u Office 365 poštansko sanduče napravljeno za njih. Organizacija može i da sarađuje sa partnerom radi migriranja e-pošte.

Pre nego što počnete sa migracijom e-pošte, pregledajte ograničenja i najbolje prakse za Exchange Online da biste sigurno dobili performanse i ponašanje koje očekujete nakon migracije.

U članku Izaberite putanju za migraciju ili Savetnik za Exchange migraciju potražite pomoć za izbor najbolje opcije za svoju organizaciju.

Možete i da prikažete video sa pregledom:

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Migriranje poštanskih sandučića iz sistema Exchange Server

Za migracije iz postojećeg lokalnog Exchange Server okruženja administrator može da migrira svu e-poštu, kalendar i kontakte iz poštanskih sandučića korisnika u Office 365.

Administrator izvršava migraciju po fazama ili potpunu migraciju u Office 365. Sva e-pošta, kontakti i informacije iz kalendara mogu da se migriraju za svako poštansko sanduče.

Postoje tri tipa migracije e-pošte iz sistema Exchange Server:

 • Migriranje svih poštanskih sandučića odjednom (potpuna migracija) ili Ekspresna migracija   .

  Koristite ovaj tip migracije ako koristite Exchange 2003, Exchange 2007, Exchange 2010 ili Exchange 2013 i ako ima manje od 2000 poštanskih sandučića. Potpunu migraciju možete da izvršite pokretanjem sa sajta Exchange centar administracije (EAC). Pročitajte članak Izvršavanje potpune migracije u Office 365. Pročitajte članak Korišćenje ekspresne migracije za migriranje Exchange poštanskih sandučića u Office 365 da biste izvršili ekspresnu migraciju.

  Važno: Uz potpunu migraciju možete da premestite do 2.000 poštanskih sandučića, ali je zbog dužine vremena potrebnog za pravljenje i migriranje 2.000 korisnika razumnije da migrirate 150 ili manje korisnika.

 • Migriranje poštanskih sandučića u grupama (migracija po fazama)   

  Koristite ovaj tip migracije ako koristite Exchange 2003 ili Exchange 2007 i ako postoji više od 2.000 poštanskih sandučića. Pregled migracije po fazama potražite u članku Šta treba da znate o migraciji e-pošte po fazama u Office 365. Da biste izvršili zadatke migracije, pogledajte članak Izvršavanje migracije po fazama sistema Exchange Server 2003 i programa Exchange 2007 u Office 365.

 • Migriranje pomoću integrisanog sistema Exchange Server i Office 365 okruženja (hibridno)   

  Koristite ovaj tip migracije da biste za organizaciju održavali lokalne poštanske sandučiće i poštanske sandučiće na internetu i da biste postepeno migrirali korisnike i e-poštu u Office 365. Koristite ovaj tip migracije ako:

  • Imate Exchange 2010 i više od 150 – 2.000 poštanskih sandučića.

  • Imate Exchange 2010 i želite da migrirate poštanske sandučiće u malim paketima tokom vremena.

  • Imate Exchange 2013.

  Više podataka potražite u članku Planiranje Exchange Online hibridne primene u usluzi Office 365.

Korišćenje Office 365 usluge uvoza za migriranje PST datoteka

Ako organizacija ima mnogo velikih PST datoteka, možete da koristite Office 365 uslugu uvoza da biste migrirali podatke e-pošte u Office 365.

Administrator migrira PST datoteke u Office 365.

Office 365 uslugu uvoza možete da koristite za otpremanje PST datoteka preko mreže ili za slanje PST datoteka putem pošte na disk jedinicu koju spremate.

Uputstva potražite u članku Office 365 usluga uvoza.

Migriranje e-pošte iz sistema za e-poštu omogućenog za IMAP

Internet Message Access Protocol (IMAP) možete da koristite za migriranje e-pošte korisnika iz usluga Gmail, Exchange, Outlook.com i drugih sistema za e-poštu koji podržavaju IMAP migraciju. Kada vršite migraciju poštanskih sandučića korisnika pomoću IMAP migracije, migriraju se samo stavke u prijemnom poštanskom sandučetu korisnika ili druge fascikle za poštu. Kontakte, kalendarske stavke i zadatke nije moguće migrirati pomoću IMAP migracije, ali mogu biti po korisniku.

IMAP migracija ne pravi ni poštanske sandučiće u usluzi Office 365. Moraćete da napravite poštansko sanduče za sve korisnike da biste mogli da migrirate njihovu e-poštu.

Administrator izvršava IMAP migraciju u Office 365. Sva e-pošta može da se migrira za svako poštansko sanduče, ali ne i kontakti ili informacije iz kalendara.

Da biste migrirali e-poštu iz drugog sistema za poštu, pogledajte članak Migriranje IMAP poštanskih sandučića u Office 365. Kada se migracija e-pošte završi, nova pošta poslata izvoru e-pošte više se ne migrira.

Neka korisnici uvoze sopstvenu e-poštu

Korisnici mogu da uvezu sopstvenu e-poštu, kontakte i druge podatke iz poštanskog sandučeta u Office 365. Da biste saznali kako se to radi, pogledajte članak Migriranje e-pošte i kontakata u Office 365 za preduzeća.

Korisnik može da uveze e-poštu, kontakte i informacije iz kalendara u Office 365.

Rad sa partnerom na migriranju e-pošte

Ako nijedan od opisanih tipova migracije ne bude funkcionisao za vašu organizaciju, razmislite o radu sa partnerom na migriranju e-pošte u Office 365.

Metod

Opis

Korišćenje alatki za migraciju nezavisnih proizvođača za migriranje poštanskih sandučića u Office 365

Korišćenje alatke za migraciju e-pošte nezavisnog proizvođača

Alatke za migraciju mogu da vam pomognu da ubrzate i pojednostavite migraciju e-pošte. Listu alatki ćete pronaći na lokaciji Office 365 Marketplace.

Zaposlite partnera da vam pomogne da primenite Office 365

Zapošljavanje partnera koji će vam pomoći u migriranju e-pošte

Listu partnera ćete pronaći na lokaciji Office 365 Marketplace.

Srodne teme

Korišćenje alatke PowerShell za migraciju e-pošte u Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×