Načini deljenja predloška obrasca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

InfoPath Forms Services je server tehnologija, dostupne u Microsoft Office Forms Server 2007 i Microsoft Office SharePoint Server 2007, koji omogućava korisnicima da popunjavaju obrasce Microsoft Office InfoPath 2007 pomoću Veb pregledača umesto ili pored, Office InfoPath 2007 klijentskom programu. Ova tehnologija omogućava širi pristup obrascima nego što je moguće u prethodnim verzijama programa Microsoft Office InfoPath.

Ovaj članak objašnjava različite načine na koje možete da delite Office InfoPath 2007 predložaka obrazaca na serveru na kojem InfoPath Forms Services.

U ovom članku

Uvod u InfoPath predloške obrazaca

Raspoređivanje i aktiviranje predloška obrasca

Načini na koje korisnici mogli da radite sa obrasce koji su primenite

Uvod u InfoPath predloške obrazaca

InfoPath je program koji koristi Otvaranje XML standarde da pružite korisnicima na fleksibilne još uvek strukturiranim način za prikupljanje podataka. Zato što InfoPath je ugrađena u XML standarda, podatke prikupljene pomoću InfoPath obrazaca mogu ponovo koristiti u celoj organizaciji. Na primer, podataka koja je sačuvana u obrascu izveštaja o troškovima mogu biti pristupa i prikazana na Veb stranici koji ističe budžet trenda za odeljenje.

Kada dizajner obrasca kreira novu InfoPath obrasca, dizajner zapravo kreira takozvanu predloška obrasca. Predložak obrasca definiše strukturu podataka, izgled i ponašanje obrazaca koje korisnici popune. Razmislite o predloška obrasca kao nacrt – početnu tačku koja omogućava korisnicima da kreiraju nove obrasce koji koristi i skladišti podatke na isti način. Jer predloška obrasca mora biti dostupan pre nego što možete da popunite obrazac, predložaka obrazaca mora biti primenjeno na lokaciju gde su mogu da pristupe korisnici. Predložaka obrazaca koji se često su primenjene na lokacije na mreži preduzeća kao što su deljene fascikle, Veb serverima ili SharePoint biblioteke.

Ako korisnici imaju dozvolu za pristup na lokaciju na kojoj je uskladištena predloška obrasca, mogu da popune obrazac koji je zasnovan na tom predlošku pomoću programa InfoPath, Veb pregledača, mobilnog uređaja ili Microsoft Office Outlook 2007. Da li obrasca moguće popuniti pomoću programa InfoPath ili od druge metode zavisi od nekoliko faktora, uključujući kako predloška obrasca dizajniran je i primenjene. Na primer, da biste se popunjavaju u pregledaču, obrasca mora biti dizajnirana da se izvršava u pregledaču, a predložak obrasca za obrazac mora biti primenjeno na serveru na kojem je usluge InfoPath Forms Services.

Vrh stranice

Raspoređivanje i aktiviranje predloška obrasca

InfoPath Forms Services omogućava korisnicima da popunjavaju obrasce Office InfoPath 2007 pomoću Veb pregledača umesto ili pored Office InfoPath 2007 klijentskom programu. Ovo omogućava širi pristup obrascima nego što je moguće u prethodnim verzijama programa Microsoft Office InfoPath.

Pored toga, InfoPath Forms Services omogućava korisnicima da popunjavaju obrasce pomoću mobilnog uređaja. Skup kontrola koje su dostupne za korišćenje u obrazaca omogućenih za mobilni je više ograničena od onih koje su dostupne za obrazaca omogućenih za pregledač.

Dizajner predloška obrasca takođe možete da omogućite unapređivanje svojstava za predložak obrasca. Ova opcija omogućava podatke iz obrasca koji je zasnovan na predlošku obrasca za prikazivanje kao vrednosti kolone u SharePoint biblioteci, tako da korisnici lako mogli da radite sa podacima u obrascu bez otvaranja samom obrascu.

Da biste delili predloška obrasca na lokaciji, dizajner predloška obrasca ili administrator mora prvi put primenite predložak obrasca. Da biste primenili predložak obrasca, dizajner predloška obrasca morate da objavite predložak obrasca kao predložak obrasca korisnikaili administrator mora da otpremite predložak obrasca kao na predložak obrasca odobren od strane administratora. Odluka da koristite bilo koji tip predloška obrasca zavisi od funkcije koje se dodaje u dizajner predloška obrasca.

Primena predloška obrasca

Tip predloška obrasca koji koristite određuje ko je odgovoran za primenu ga.

Predložak obrasca korisnika    Predložak obrasca korisnika može da primeni dizajner predloška obrasca koji ima dozvole za dizajniranje na lokaciji. Ako korisnik može da kreira biblioteku dokumenata, možete objaviti obrasca tamo. Ovaj tip primene je za predloške obrazaca koji ne sadrže kontrolisani kôd.

Predložak obrasca odobren od strane administratora    Raspoređivanje u predložak obrasca odobren od strane administratora zahteva dodatne dozvole nivoa i može biti uređena među sledeće uloge:

  • Dizajneri predloška obrasca sa osobama koje kreirate predložak obrasca

  • Administratori farme, ljudi koji otprema posle provere koje ne sadrže greške

  • Administratori kolekcije lokacija sa osobama koje Aktiviranje predložaka obrazaca, čineći ih dostupnim će se koristiti kao tipove sadržaja u biblioteci dokumenata

Aktiviranje predloška obrasca

Nakon primene u predložak obrasca odobren od strane administratora, on mora biti aktivirana. Aktivacija je proces koji se koristi za uključivanje ili isključivanje funkcija na lokaciji ili kolekciji lokacija. Predlošci obrasca odobren od strane administratora smatraju funkcije kolekcije lokacija u InfoPath Forms Services, oni mora biti aktivirana pre nego što može da se koristi. Kada aktivirate u predložak obrasca odobren od strane administratora, možete ga učiniti dostupnim će se koristiti u kolekcija lokacija kao tip sadržaja za biblioteku dokumenata ili da se otvara direktno iz biblioteke predložaka obrazaca za kolekciju lokacija.

Napomene: 

  • Ako želite da primenite predložak obrasca koji sadrži kontrolisani kôd, ali nemate dozvolu da biste to uradili, obratite se administratoru farme za pomoć. Pre nego što zamolite administratora farme da primenite predložak obrasca, morate da je objavite na lokaciji gde administrator može da mu pristupi.

  • Kada administrator farme primeni predložak obrasca, on se dodaje centralnoj lokaciji na serveru. Osobe sa dozvolama administratora kolekcije lokacija može da aktivira predložak obrasca na svojoj kolekciji lokacija. Ovaj metod primene se preporučuje samo za predloške obrasca koje želite da učinite dostupnim jednu ili više kolekcija lokacija.

Vrh stranice

Načini na koje korisnici mogli da radite sa obrasce koji su primenite

Kada primenite i aktiviranje predloška obrasca na serveru na InfoPath Forms Services, korisnicima da radite sa obrasce zasnovane na predlošku obrasca na različite načine.

Korišćenje obrazaca u pregledaču

Sa Office InfoPath 2007, dizajner predloška obrasca možete da kreirate predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem i da ih primenite na serveru na kojem je InfoPath Forms Services. Nakon što predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem omogućenih za pregledač, korisnici koji nemaju instaliran InfoPath na računarima možete da popunite obrazac u Veb pregledaču.

Prethodno, korisnici treba da bude instaliran na računaru da bi popuniti obrazac za InfoPath. Sa InfoPath Forms Services, korisnici mogu da popune u obrascu Office InfoPath 2007 , kao što je obrazac izveštaja o troškovima, u pregledaču. Ova mogućnost olakšava da popunjavaju obrasce na računarima na kojima nije instaliran InfoPath. Na primer, kada korisnici su na putu i neće imati pristup njihovim računarima, mogu da popune im izveštaji o troškovima u pregledaču sa bilo kog računara sa pristupom Internetu.

Korišćenje obrazaca na mobilnim uređajima

Korišćenjem Office InfoPath 2007 zajedno sa InfoPath Forms Services, dizajner predloška obrasca možete da kreirate predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem koji se izvršava na mobilnom uređaju. Dizajner predloška obrasca možete da kreirate predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem koji je samo za prikaz na malom ekranu. Druga mogućnost je dizajner možete kreirati namenski prikaz za mobilne korisnike u predlošku obrasca kompatibilnog sa pregledačem i druge prikaze za osobe koje popunjavanje obrasca u programu InfoPath ili u Veb pregledaču.

Izvoz podataka iz obrasca

Kada dizajner predloška obrasca Omogući unapređivanje svojstava za predložak obrasca, podatke iz obrazac zasnovan na predlošku obrasca mogu se prikazati kao vrednosti kolone u SharePoint biblioteci. Ovo olakšava za korisnike za rad sa podacima u obrascu bez otvaranja samom obrascu.

To takođe olakšava da bi korisnik mogao da izvezete podatke iz biblioteke se skladište na obrasce. Korisnicima da izvezete podatke iz obrasca koji se prikazuje u prikazu biblioteke u programu Microsoft Office Excel radnu svesku. Korisnicima možete da delite radnu svesku ili izvršili druge zadatke, kao što je sortiranje podataka u radnoj svesci ili grupisanje redova i kolona.

Napomena: Podaci koji izvozite u unakrsnoj tabeli su snimak podataka sa liste. Podatke u biblioteci nije povezana sa podacima u unakrsnoj tabeli. Ako obrasce u biblioteci se ažuriraju kasnije, podatke u unakrsnoj tabeli neće biti ažurirana.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×