Mreže za isporuku sadržaja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite ove informacije da biste saznali više o Mreže za isporuku sadržaja (CDN-ovi) i kako ih Office 365 koristi. CDN-ovi pomažu vam pri Office 365 brz i pouzdan za krajnje korisnike. Sa CDN-ovi, usluga u oblaku kao što su Office 365 brzo preuzmite generički sadržaj, kao što su ikone, korisnika pregledača kada koriste usluge putem Veb klijenta.

Vratimo se Planiranje mreže i podešavanje performansi za Office 365.

Ako planirate mrežna veza sa Office 365, korisno je da razumete kako rade CDN-ovi . Takođe je važno da biste razumeli koje ne možete da filtrirate mogućnost povezivanja sa CDN-ovi IP adrese. Pružamo vam najbolje napor listu IP adrese za usluge unutar Office 365, kao što su Exchange Online. Saznajte više o naše preporuke za Upravljanje Office 365 krajnje tačke.

Preuzimanje uobičajenih stvari poput ikona uvek iznova može da koristi propusni opseg koji bi bolje bilo iskoristiti za preuzimanje važnog ličnog sadržaja, na primer e-pošte ili dokumenata. Zbog toga što Office 365 koristi arhitekturu koja uključuje CDN-ovi, ikone, skripte i drugi generički sadržaj mogu da se preuzmu sa servera bližih klijentskim računarima, što ubrzava preuzimanje. To znači brži pristup ličnom sadržaju koji je bezbedno uskladišten u Office 365 centrima podataka.

Većina usluga u oblaku za preduzeća koristi CDN-ovi. Usluge u oblaku kao što je Office 365 imaju milione korisnika koji istovremeno preuzimaju mešavinu vlasničkog sadržaja (kao što su e-poruke) i generičkog sadržaja (kao što su ikone). Efikasnije je staviti slike koje svi koriste, na primer ikone, što bliže računaru korisnika. Međutim, nije svakoj usluzi u oblaku praktično da izgradi CDN centre podataka koji skladište generički sadržaj u svakoj većoj gradskoj oblasti, pa čak ni u svakom većem internet čvorištu širom sveta, tako da se neke od tih CDN-ovi dele.

CDN-ovi može biti privatne ili javnosti. Privatna CDN-ovi su u vlasništvu i jedan preduzeća, a samo to preduzeće aplikacija i usluga možete da koristite. Javna CDN-ovi upravljaju preduzećima koja zakup upotrebe više preduzećima. U zavisnosti od toga gde se nalazite, možda je najefikasniji za Office 365 da biste preuzeli generički slike za vas iz CDN tu Office 365 poseduje i pokreće javne CDNili kombinacija ta dva. Bez obzira na to koji tip CDN koristi, uputstva za preuzimanje podataka su iste.

  1. Klijent zahteva podatke iz Office 365.

  2. Office 365 vraća podatke direktno sa klijentom ili usmerava klijent za CDN.

  3. Ako podaci već keširani na CDNklijent preuzima podatke direktno sa lokacije na najbliži CDN klijentu na internetu.

  4. Ako podaci ne keširane na CDN, čvor CDN zahteva podatke iz Office 365 i potom keša, podatke za određenog vremenskog perioda nakon klijent preuzimanja podataka.

CDN-ovi povuci datoteka i slika sa najbližim centrom podataka Office 365 i zauzvrat klijent povlači datoteka i slika iz najbliži CDN. Kada korisnici pristupaju uslugu u oblaku, kao što su čitanje e-pošte u Outlook Web App, korisnikov pregledač će pokušati da preuzme datoteka i slika iz sa Office 365 centrom podataka. Umesto potrošnje vreme i propusni opseg vođenja datoteke, Office 365 preusmerava pregledaču CDN. CDN misli da se najbliže centrom podataka korisnika pregledač i pomoću preusmeravanje preuzimanja generički slika odatle. Korišćenje CDN preusmeravanje je brz i čuva korisnici mnogo vreme preuzimanja.

Na listi certifikata i kako su iskoristite CDN-ovi menjaju tokom vremena, pogledajte naše objavljeni Office 365 krajnje tačke stranice da biste dobili ažurne na najnovije certifikata koji iskoristite CDN-ovi.

CDN-ovi koristi Office 365 su uvek mogu menjati, kao i u mnogim slučajevima postoji više CDN partneri konfigurisan u slučaju da nešto nije dostupna. Dve najčešće CDN-ovi se koriste su Akamai i Microsoft Azure. Globalni oba ova rešenja CDN dostigli od usluga za više uglovima sveta poboljšanje. Sadržaj koji je uskladištena tamo uključuje opšte Office 365 skripte, datoteke i slike. Na primer, kada se prijavite na //portal.Office.com, slike su povučeni iz najbliži CDN da biste ubrzali vremenima učitavanja stranice. Drugi primeri uključuju Office 365 ProPlus skladištenje instalaciju bitova na CDN da biste ubrzali količinu vremena koje je potrebno da biste preuzeli najnoviju verziju sistema Office. Takođe je neki vlasničke sadržaj koji je uskladišten na CDN-ovi kao što su video datoteke za Office 365 Video. Kada otpremite video zapise, datoteke su šifrovani i zatim uskladištene u njihovom šifrovane formatu pomoću usluge Azure Media Services. Kada Office 365 video plejera preuzima video ga je prvi put keširane u najbliži CDN pre nego što se preuzimaju da biste ubrzali iznos vremena potrebnog za preuzimanje video zapisa.

Da! Sada Office 365 pretplata uključuje CDN koje se razlikuju od Azure koje možete da koristite samo za SharePoint Online sredstva. Informacije o tome kako da koristite Office 365 CDN, u članku Korišćenje usluge Office 365 mreža za isporuku sadržaja sa SharePoint Online.

Radimo neprestano tražite nove načine za podršku kupaca i trenutno su istraživanje upotrebu keširanje rešenja proxy servera i drugih rešenja za lokalnu CDN .

Uzmemo odlično pažnjom kako biste obezbedili da bismo zaštitite podatke koji se izvršava preduzeće. Stavke uskladištene na naše partnere mreže isporuku sadržaja je šifrovana nešto od sledećeg; kao što su sa Office 365 Videoili ne kupca određene; kao što je Office 365 ProPlus instalacione datoteke. Idite na Office 365 centar za pouzdanost da biste saznali više o naše detaljnije nastojanjima za zaštitu podataka i privatnosti.

Korišćenje obiman skup uslugama partnerskog omogućava Office 365 da biste podesili razmeru i dostupnosti zahtevima, kao i poboljšavanje korisničko iskustvo kada se koristi Office 365. 3 proizvođača usluge Office 365 koristi uključuju obe liste opozvanih certifikata; kao što su crl.microsoft.com ili sa.symcb.comi CDN-ovi; kao što su r3.res.outlook.com. Svaki CDN FQDN Office 365 koristi je prilagođeni FQDN za Office 365, ako ste poslali na FQDN na zahtev Office 365 koje mogu da budu uvereni da bismo kontrolišu FQDN i osnovnog sadržaja na toj lokaciji.

Za klijente koji još uvek želite da odvoje zahteve za namenjena Microsoft ili Office 365 centrom podataka iz zahteve koje je sudjeno za žurku 3 napisali smo se smernice o upravljanju Office 365 krajnje tačke.

Azure ExpressRoute za Office 365 obezbeđuje namensku vezu sa Office 365 infrastruktura koja je odvojeno sa javnom internet. To znači da klijenti će i dalje treba da se povežu preko veze koja nije ExpressRoute za povezivanje sa CDN-ovi i druge Microsoft infrastrukture to izričito nije uključen u na listu usluga podržava ExpressRoute. Više informacija o tome kako da biste usmerili saobraćaj određene kao što su zahtevi za namenjena CDN-ovi, pogledajte Office 365 mreže saobraćaj za upravljanje.

Evo kratke veze možete koristiti da se vrati: https://aka.ms/o365cdns

Takođe pogledajte

Rešavanje problema sa mogućnošću povezivanja u usluzi Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×