Moj Outlook.com nalog je hakovan

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vaš nalog ima hakovani to znači da je neko ukrao lozinku i možda koristite nalog za pristup vaše lične informacije ili pošaljite neželjene e-pošte.

Kako mogu da oporavim svoje naloge?

Redom pratite uputstva u ovom odeljku kako biste oporavili svoj nalog.

Napomena: Možete poništiti sa nalogom pomoću telefona ili drugi računar, ali mnogi hakera se lozinke pomoću malver koji je instaliran na Računaru bez svoje znanje. Uverite se da uklonite virusa i malver sa računara pre nego što promenite lozinku. Da biste poništili sa nalogom pomoću telefona ili drugi računar, idite na account.microsoft.com.

 1. Očistite računar od virusa ili malvera pre nego što promenite lozinku

  Ako imate instaliran dobar antivirusni program, uverite se da je u toku i zatim izvršite skeniranje čitavog sistema. Ako nemate antivirusni aplikacije instalirane na Računaru, Microsoft nudi rešenja ako koristite Windows 7, Windows 8.1ili Windows 10.

  • Ako koristite Windows 7, možete da preuzmete i instalirate Microsoft Security Essentials.

  • Ako koristite Windows 8.1 ili Windows 10, već imate Windows zaštitnik. Uradite sledeće da biste uključili zaštitu od malvera.

   1. Izaberite pokretanje Dugme„Start“ menija. .

   2. Na početnom ekranu u polju za pretragu otkucajte Windows zaštitnik ili izaberite stavku Windows zaštitnik.

   3. Sledite uputstva na ekranu.

  Važno: Bez obzira na to koju antivirusni aplikaciju instalirate, pokrenite skeniranje čitavog na vaš računar pre nego što promenite lozinku. Takođe treba da podesite antivirusni aplikacije za automatsko preuzimanje ispravki i skeniranje računar redovno.

 2. Promena ili poništavanje lozinke

  Kada pokrenete antivirusni aplikaciju, prijavite se u svoj nalog i promenite lozinku. Uverite se da kreirate jaku lozinku.

  Ako ne možete da se prijavite, ponovo postavite lozinku.

 3. Provera postavki naloga

  Pošto se neko drugi imali pristup vašem nalogu, možemo ste neke od postavki naloga poništi. Da biste proverili i promenili postavke naloga, idite na povezani naloziza prosleđivanjei automatske odgovore.

 4. Vraćanje izbrisanih e-poruka i kontakata

  Čim uočimo da je vaš nalog možda hakovan, počinjemo da čuvamo vaše izbrisane poruke na sigurnom mestu.

  1. Izaberite fasciklu izbrisane stavke.

  2. Na vrhu stranice, izaberite stavku spasi izbrisane poruke.

   Snimak ekrana dugmeta „Oporavak izbrisavnih stavki“

  Outlook će oporavak onoliko poruka moguće i stavite ih u fasciklu Izbrisane stavke . Neke poruke neće spasti biće trajno izgubljeni.

  Napomena: Nije moguće vratiti e-poruke koje su izbrisane sa dečjih naloga. Na taj način, roditelji mogu biti sigurni da će poruke koje su izbrisali sa naloga svoje dece ostati izbrisane.

  Ako su izbrisane kontakte, možda ćete moći da ih vratite. Pogledajte članak Brisanje korisnika ili vraćanje kontakta.

 5. Pomozite nam da sprečimo buduća hakovanja

  Da biste sprečili da u budućnosti hakovao nalog, pogledajte članak zaštitite Outlook.com naloga e-pošte.

Kako je haker mogao da ukrade moju lozinku?

Hakeri koriste nekoliko načina da dođu do lozinki za nalog.

 • Malver – Ako ste instalirali program sa Internet koji nije proizvod pouzdanog izdavača (na primer, kada iz nepouzdanog izvora preuzmete novi čuvar ekrana, traku sa alatkama ili neki drugi softver), taj program može da sadrži malver koji evidentira vaše pritiske na taster ili pretražuje sačuvane lozinke na vašem računaru.

 • Napadom na Internet sajtove – Ako hakeri uđu na neki Internet sajt bez dozvole i ukradu informacije o nalogu, mogu da provere da li ste istu lozinku koristili i za druge sajtove.

 • Phishing – hakera često šaljete e-poruke ili tekstualne poruke koje se pojavljuju da potiču iz izvora zvanično trik osobama u slanje naloga podatke.

Informacije o prijavljivanju lokaciji možete proveriti tako što ćete bezbednosne opcije sistema Microsoft naloga i izabrati stavku Pregled aktivnosti.

Možete da zatvorite Outlook.com nalog?

Savet: Outlook.com vam omogućava da imaju više e-adrese povezane sa jednog naloga, a možete da odaberete koju e-adresu koju šaljete poštu od. Kreiranje alternativnih adresa se koristi na Veb lokacijama ili aplikacije koje možete da registrujete nametanje može pomoći da bi vaša lična e-adresa iz ruke prodavce i hakera. Pročitajte više o tome kako da dodate ili uklonite pseudonima e-pošte na lokaciji Outlook.com.

Ako su hakovani Outlook.com nalog i želite da biste je zatvorili, morate da biste zatvorili Microsoft naloga.

Važno: Kada zatvorite Microsoft nalog, e-pošte i kontakata se brišu iz naše servere i nije moguće spasti i nećete moći da pristupite Microsoft usluge kao što su XboxSkypei OneDrive pomoću tog naloga.

Ako ste sigurni da želite da zatvorite nalog, pročitajte kako da zatvaranje Outlook.com naloga e-pošte.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×