Moj izvedene tabele i grafikon kontrole ne rade u programu Access 2007

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simptomi

Kada otvorite Microsoft Office Access 2003 ili starijim Microsoft Access datoteke baze podataka formata u Access 2007, jednu od sledećih poruka se pojavljuje:

 • Microsoft Office Access bazu podataka ili projekta sadrži referencu koje nedostaju ili su oštećene datoteke ' 0WC10. DLL' verzija 1.0.

 • Microsoft Office Access bazu podataka ili projekta sadrži referencu koje nedostaju ili su oštećene datoteke ' 0WC11. DLL' verzija 1.0.

Access 2007 otvara datoteku baze podataka, ali sve Microsoft Office izvedena tabela kontrole ili Microsoft Office kontrole grafikona koji se nalaze na obrasce, izveštaje ili podataka programa access stranica ne rade. Pored toga, Access može prikazati poruku „Ne postoji objekat u ovoj kontroli” kada otvorite objekat koji sadrži u izvedenoj tabeli ili kontrola grafikona.

Uzrok

Baza podataka sadrži jednu ili više kontrole koje su kreirane pomoću Microsoft Office 2003 Web Components ili starijim verzijama. Podrazumevano, Access 2007 ne instalirate ove verzije sistema Microsoft Office Web komponente. Stoga, referencu datoteke radi i kontrole neće raditi.

Napomena: Problem sa opisane u ovom članku se odnosi na izvedenu tabelu ili grafikon kontrole koje možete da dodate u obrazac, izveštaj ili stranica za pristup podacima. Nasuprot tome, tabela i izvedenih grafikona prikaza objekata koji su kreirani u programu Access 2003 i starije verzije programa Access nastavite sa radom u Access 2007. Ti prikazi su dostupni tako što ćete izabrati stavku Prikaz na kartici Početak , a zatim izabrati Prikaz izvedene tabele ili Prikaza izvedenog grafikona.

Kada dodate kontrole kao što je Microsoft Office izvedena tabela kontrolu u obrascu, izveštaju ili stranica za pristup podacima, Access će kreirati reference na biblioteka dinamičkih veza (DLL) koji podržavaju te kontrole. Novije verzije programa Access ne može da sadrži sve .dll datoteke koje su vam potrebne za kontrole koje ste dodali dok ste radili na baze podataka u starijim verzijama programa Access. U ovom slučaju, morate da preuzmete i instalirate ove datoteke .dll zasebno da nastavite da koristite kontrole koje zavise od njih. Podrazumevano Access 2007 instalira verzija 10.0 ili verzija 11.0 Microsoft Office Web komponente.

Sledeća lista prikazuje uzorak neke kontrole koje utiču ovaj problem:

 • Microsoft Office grafikon 10.0

 • Microsoft Office grafikon 11.0

 • Microsoft Office izvedena tabela 10.0

 • Microsoft Office izvedena tabela 11.0

Rešenje

Da biste prikazali na stariju verziju izvedene tabele i izvedenog grafikona kontrola Access 2007 ispravno, koje morate Preuzmite i instalirajte ispravan .dll datoteku ili datoteke. Koristite sledeće procedure za određivanje datoteka koje je potrebno, a zatim da preuzmete i instalirate te datoteke.

Utvrdite koji referenca nedostaje

 1. Otvorite bazu podataka u Access 2007.

 2. Uradite nešto od sledećeg da biste otvorili Visual Basic Editor:

  • Otvaranje postojećeg modula tako što ćete kliknuti dvaput na nju u oknu za navigaciju.

  • Na kartici Kreiranje , u grupi, izaberite modul. Ako ova komanda nije dostupna, kliknite na strelicu ispod makroa ili Modula klase dugme, a zatim izaberite stavku modul.

 3. U programu Visual Basic Editor, u meniju Alatke izaberite stavku reference.

 4. U dijalogu reference , u okviru Dostupne reference, potražite sve reference koje su označene nedostaje.

  • Ako je verzija 10.0 ili 11.0 verziju Microsoft Office Web komponente koje nedostaju, koristite sledeću proceduru da preuzmete i instalirate potrebne .dll datoteke.

Preuzmite i instalirajte potrebnu datoteku

 1. Pretraživanje lokacije Microsoft Download Center za owc10.exe ili owc11.exe, u zavisnosti od toga koju verziju ste utvrdili bilo koje nedostaju u prethodnom postupku.

 2. Sledite uputstva u Download Center da biste preuzeli i instalirali datoteku. Imajte na umu da možete da sačuvate .exe datoteka na svoj računar i zatim pokrenite da biste instalirali .dll datoteke ili kliknete na dugme Pokreni da biste instalirali .dll datoteke direktno na lokaciji Download Center.

 3. Kada se instalacija završi, zatvorite i ponovo otvorite Access baze podataka aplikacije da biste potvrdili da je kontrola radi kao što je očekivano.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×