Migracija mreže: Konsolidovanje više Yammer mreža

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Najmanje jednu Yammer mrežu sa sopstvenim domenima e-pošte (mrežama „podružnicama“) možete da migrirate u veću Yammer Enterprise mrežu („nadređenu“ mrežu). Mreža podružnica može da bude Yammer Basic ili Yammer Enterprise mreža, ali nadređena mreža mora da bude aktivirana kao Enterprise mreža. Na primer, pretpostavimo da preduzeće ima više poslovnih jedinica ili podružnica, a svaka od njih ima sopstvenu Yammer mrežu. Yammer mrežu imate i u nadređenom preduzeću i želite da svi zaposleni tesno međusobno sarađuju u nadređenoj mreži. Drugim rečima, želite da konsolidujete mreže podružnice. To možete da uradite tako što ćete migrirati mreže podružnice u nadređenu mrežu.

Napomena: Migriranje Yammer mreža širom usluge Office 365 zakupcima nije podržano.

Evo primera koji prikazuje preduzeće Contoso, Ltd. sa podružnicama, od kojih svaka ima sopstvenu Yammer mrežu:

 • Contoso.com    Nadređena mreža za preduzeće Contoso, Ltd. koja opslužuje korisnike sa e-adresama @contoso.com.

 • Contoso_Sub.com    Mreža podružnica za zaposlene u odeljenju preduzeća Contoso, Ltd. koja opslužuje korisnike sa e-adresama @contoso_sub.com.

 • ContosoPharmaceuticals.com    Mreža podružnica za zaposlene odeljenja farmaceutike koja opslužuje korisnike sa e-adresama @contosopharmaceuticals.com.

Contoso, Ltd. želi da zadrži zaposlene u odeljenju farmaceutike u njihovoj mreži, ali da zaposlene iz mreže podružnice Contoso_Sub.com premesti u mrežu podružnicu Contoso.com. Contoso, Ltd. će migrirati korisnike iz podružnice Contoso_Sub.com u nadređenu mrežu Contoso.com.

Sledeća ilustracija prikazuje mrežu podružnice Contoso_Sub pre migracije u nadređenu mrežu Contoso.

Podružnica Yammer mreža i nadređenu Yammer mrežu pre migracije se izvršava da konsolidujete korisnike iz podružnici u nadređenoj mreži

Sledeća ilustracije prikazuje stanje posle, sa korisnicima koji su zajedno sa svim spoljnim mrežama i korisnicima migrirani iz mreže Contoso_Sub u mrežu Contoso, Ltd. Obratite pažnju na to da mreža podružnica i njen sadržaj nisu dostupni posle migracije.

Nakon migracije Yammer mreže, korisnici sa mreže podružnice su konsolidovani u nadređenu mrežu. Sve spoljne mreže su takođe migrirane (sa korisnicima). Mreža podružnice (uključujući sav sadržaj) više nije dostupna.

Ako samo želite da dodate korsnike sa statusom gosta ili radite zajedno preko granica preduzeća, razmotrite spoljnu razmenu poruka ili spoljne mreže umesto migriranja.

Oprez: 

 • Migracijom mreže migriraju se samo korisnici.    Zajedno sa korisnicima migriraju i informacije korisnika, kao što su ime i slika profila. Ne migrira nikakav sadržaj mreže, uključujući grupe.

 • Migracija mreže ne može se opozvati.    Posle migracije nećete moći da pristupite mreži podružnice i njenom sadržaju. Zato, pre nego što počnete da razmišljate o migraciji, pažljivo planirajte.

Pre nego što počnete

Imajte na umu:

 • Migraciju mreže mogu da izvrše samo korisnici sa ulogom globalnog administratora u usluzi Office 365. To je zato što migracija mreže obuhvata pretraživanje liste verifikovanih domena na Office 365 zakupcu, za šta su potrebne dozvole globalnog administratora.

 • Migracije više mreža mogu započinjati jedna za drugom, bez čekanja da se prethodne završe.

 • Ako korisnik postoji u obe mreže, korisnički nalog u nadređenoj mreži će ostati i, ako je potrebno, biti promovisan iz naloga gosta u običan nalog, dok će nalog u mreži podružnici biti izbrisan.

 • Migracija mreže može se pokrenuti samo iz Yammer mreža koje su aktivirane kao Enterprise mreže u usluzi Office 365 (više informacija potražite u Yammer vodiču za aktivaciju).

Vrlo je važno da se o velikim promenama u mreži, kao što je migracija, obaveste svi korisnici kako bi se pripremili i imali koristi od tih promena. Preporučujemo da uradite sledeće pre nego što započnete migraciju mreže:

 • Pregledate sadržaj/aktivnost u mreži podružnici, izvezete sve potrebne podatke i posle migracije ručno premestite sav sadržaj koji želite da zadržite, uključujući ručno ponovno pravljenje relevantnih grupa. Informacije o tome kako da izvezete Yammer podatke potražite u članku Izvoz podataka. Obratite pažnju na to da će se sav sadržaj izvorne mreže izgubiti tokom migracije.

 • Pošto je migracija mreže velika promena za korisnike, obezbedite plan komunikacije za korisnike mreža o kojima se radi. Pregledajte vodič „Komunikacija preko mreže Yammer“ na stranici Resursi Office 365 centra za uspeh klijenata. Pre nego što se migracija završi, saopštite datum, vreme i efekte migracije korisnicima na koje će to uticati i objasnite im svrhu migracije. Za mrežu koju migrirate, preporučite korisnicima da sačuvaju informacije koje žele da zadrže, kao što su podaci privatnih poruka, beleške i datoteke, pre datuma početka migracije jer posle nje više neće imati pristup sadržaju.

 • Korisnike nadređene mreže obavestite da će im se pridružiti novi korisnici.

Migracija mreže

Migracija mreže ima tri koraka kroz koja ćete proći. Migracije više mreža mogu započinjati jedna za drugom, bez čekanja da se prethodne završe. Počnite od nadređene mreže (mreže u koju želite da migrirate drugu mrežu):

 1. U nadređenoj mreži, idite na postavke > Administrator mreže.

  Snimak ekrana menija „Yammer administracija“ – migracija mreže je u odeljku „Sadržaj i bezbednost“
 2. Odaberite stavku migracija mreže.

  Snimak ekrana stavke menija „Migracija mreže“ za Yammer administratore

  Počinjete na stranici sa naslovom Korak 1 od 3 – provera/dodavanje verifikovanog domena. Na ovoj stranici su navedeni verifikovani domeni koji su već dodati u Office 365 zakupac za tu Yammer mrežu. Ako ne vidite željenu mrežu, pratite vezu do usluge Office 365 da biste dodali još jedan verifikovani domen, a zatim se vratite na ovu stranicu.

  Snimak ekrana koraka 1. od 3 – Provera/dodavanje verifikovanih domena pre migriranja Yammer mreže
 3. Kad dodate sve verifikovane domene koje želite, kliknite na dugme Dalje.

  Sada ste na stranici Korak 2 od 3 – izbor Yammer mreže za migraciju. Na ovoj stranici su navedene sve mreže koje ispunjavaju uslove za migraciju. Ne zaboravite, svi domeni Yammer mreže koju želite da migrirate moraju da se dodati kao verifikovani domeni u uslugu Office 365. Na stranici su navedeni samo verifikovani domeni za Yammer mreže. Ako ne vidite željenu mrežu, kliknite na dugme Prethodno i dodajte verifikovane domene.

  Snimak ekrana korak 2 od 3 – izbor Yammer mreže za Migriranje
 4. Na stranici Korak 2 od 3 – izbor Yammer mreže za migraciju izaberite Yammer mrežu koju želite da migrirate u ovu mrežu, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 5. Došli ste do stranice sa naslovom Korak 3 od 3 – izvoz podataka i početak migracije. Ova stranica pruža informacije o mreži koju ćete migrirati, kao što je ime mreže i broj poruka, kako biste mogli potvrditi da je to odgovarajuća mreža. Imajte na umu da će migrirati samo korisnici. Sav ostali sadržaj se trajno briše. Posebno se preporučuje da izvezete podatke iz mreže podružnice pre nego što započnete migraciju.

  Snimak ekrana korak 3 3 - izvoz podataka i započeli migraciju.
 6. Kad izvezete željene podatke i spremni ste da počnete migraciju, odaberite stavku Započni migraciju.

  Pojavljuje se dijalog za potvrdu.

  Snimak ekrana dijaloga u kojem potvrđujete da želite da migrirate Yammer mrežu
 7. U okviru Jeste li potpuno sigurni da želite da migrirate mrežu? , u okviru Potrđujem migraciju mreže Network Name unesite ime mreže koju želite da migrirate da biste potvrdili, a zatim kliknite na dugme Migriraj.

  Oprez: Migraciju ne možete da zaustavite ili opozovete. Zato dobro proverite jeste li izvezli sve željene podatke i da li ste odabrali ispravnu mrežu za migraciju pre nego što kliknete na dugme Migriraj. Ako niste sigurni, kliknite na dugme Otkaži i vratite se da biste izvezli podatke ili proverili ime mreže.

 8. Na stranici Status migracija mreža možete da vidite status migracije. Na njoj su navedeni domeni povezani sa mrežama koje migriraju, osoba koja je započela migraciju, datum i vreme početka i završetka migracije i status migracije. Možete da vidite detalje o mreži, kao što je broj aktivnih korisnika, broj poruka i spoljne mreže.

  Snimak ekrana koji prikazuje status migracija mreža – migracija Yammer mreže je u toku

  Imajte na umu da migracije više mreža mogu da se započinju jedna za drugom, bez čekanja da se prethodne završe. Prema tome, sledeću migraciju možete da započnete odmah, tako što ćete ponovo proći korake čarobnjaka.

Status migracije mreže

Proces migracije mreže funkcioniše kao što je prikazano na sledećoj ilustraciji.

Dijagram toka koji prikazuje da prvo migrirate domene sa Yammer mreže podružnice i prekinete upotrebu te mreže, a zatim paralelno migrirate korisnike i spoljne mreže.

U 1. koraku migriraju domeni iz mreže podružnice i ona se demontira. Zatim u 2. koraku paralelno migriraju korisnici i spoljne mreže. Ča i ako ne migrira podskup korisnika ili spoljnih mreža, sama migracija će se nastaviti i dovršiti, a više detalja/grešaka možete da pronađete na stranici o statusu.

Stranica o statusu migracije može da prikaže sledeće poruke o greškama.

Poruka o grešci

Značenje

Migracija source network name nije uspela

Migracija mreže podružnice nije uspela.

Migracija user email nije uspela

Ako nije uspela migracija najmanje jednog korisnika, javiće se bar jedna greška u vezi sa tim. Tada možete odlučiti da korisnika dodate ručno u nadređenu mrežu. Imajte na umu da je mreža podružnica u ovom trenutku migrirala.

Migracija external network name nije uspela

Ako nije uspela migracija najmanje jedne spoljne mreže, javiće se bar jedna greška u vezi sa tim. Imajte na umu da je mreža podružnica u ovom trenutku migrirala.

Da biste dodatno rešavali problem, obratite se podršci za Yammer.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×