Microsoft Office Upload Center

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office Upload Center sada vam pruža način da na jednoj lokaciji vidite stanje datoteka koje otpremate na server. Kad otpremate datoteku na veb server, Microsoft tu datoteku prvo čuva lokalno u kešu Office dokumenata pre nego što počne otpremanje, što znači da možete sačuvati promene i odmah nastaviti da radite čak i ako ste van mreže ili imate lošu mrežnu vezu. Microsoft Office Upload Center omogućava vam da pratite tok otpremanja i da znate da li je potrebno da obratite pažnju na neke datoteke.

Ovo je korisno u sledećim situacijama:

 • Otvorili ste datoteku sa servera, a server ode van mreže. Datoteku možete sačuvati znajući da će se ona otpremiti kada se server vrati na mrežu.

 • Radili ste na datotekama na hotspotu na aerodromu i spremate se da se ukrcate na avion. Proverom statusa u sistemu Upload Center moći ćete da vidite kada je otpremanje dovršeno i da prekinete vezu kada se ukrcate na avion.

 • Došlo je do greške u toku otpremanja. Odmah ste obavešteni kako biste brzo mogli da ispravite problem i nastavite otpremanje.

Office Upload Center se automatski instalira kao deo sistema Microsoft Office počevši sa Office 2010 i možete mu pristupiti na nekoliko načina, u zavisnosti od vaše situacije i verzija operativnog sistema Windows koju koristite.

Otvaranje lokacije Upload Center pomoću ikone obaveštenja:

 1. Kliknite na ikonu Upload Center Ikona Upload Center na sistemskoj traci poslova.

 2. Izaberite stavku Otvori Upload Center.

Da biste otvorili Centar za otpremanje u operativnom sistemu Windows 8 ili Windows 10:

 1. Na početnom ekranu potražite Upload Center.

 2. Kliknite na ikonu Office Upload Center .

Otvaranje lokacije Upload Center pomoću Windows Start menija:

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, a zatim izaberite stavku Microsoft Office ili Microsoft Office Starter.

 2. Izaberite stavku Microsoft Office alati.

 3. Izaberite stavku Microsoft Office Upload Center.

Ikona Upload Center na sistemskoj traci poslova

Ova ikona takođe prikazuje status otpremanja datoteka putem sledećih ikona sistemske trake poslova:

Ikona Upload Center

Ukazuje na to da nijedna stavka ne čeka na otpremanje.

Ikona obaveštenja „Otpremanje na čekanju“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da je centru za otpremanje sadrži datoteke koje čekaju na otpremanje, zato što nije moguće kontaktirati server. Ove datoteke će automatski Otpremi kada se server ne postane dostupan.

Ikona obaveštenja „Centar je pauziran“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da centru za otpremanje sadrži datoteke koje čekaju na otpremanje, jer se pauziraju otpremanja. Možete da nastavite da biste otpremili ove datoteke otvaranjem centru za otpremanje i izabrati prikaz otpremanja biografije.

Ikona obaveštenja „Otpremanje nije uspelo“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da Upload Center sadrži datoteke čije otpremanje nije uspelo. Ova neuspešna otpremanja možete rešiti tako što ćete otvoriti Upload Center i izabrati meni „Razrešavanje“ za svaku datoteku za koju postoji greška.

Ikona vas takođe obaveštava o statusu otpremanja datoteka pomoću prikazivanjem obaveštenja

Iskačuće obaveštenje lokacije Upload Center

ili ako zadržite pokazivač iznad ikone Upload Center.

Iskačući prozor upozorenja lokacije Upload Center

Vrh stranice

Prikaz datoteka na lokaciji Upload Center

Upload Center prikazuje Na čekanju otpremaNedavno otpremili datoteke i Sve keširane datoteke. Kada otvorite Upload Center, podrazumevani ekran prikazuje sve datoteke koje su trenutno na čekanju otpremite na server. Da biste videli rasporede poslednje 25 datoteke koje su otpremljene ili sve datoteke trenutno iz keša, kliknite na strelicu za padajući meni i izaberite koji ekrana koje želite da vidite.

Prikaz otpremanja na čekanju sistema Office Upload Center

Rad sa svim datotekama na lokaciji Upload Center

 • Da biste otpremili sve datoteke koje čekaju na otpremanje na lokaciji Upload Center, kliknite na dugme Otpremi sve.

 • Da biste pauzirali sva otpremanja, kliknite na dugme Pauziraj otpremanja. Da biste nastavili sva otpremanja, kliknite na dugme Nastavi otpremanja.

 • Da biste promenili obaveštenja i način upravljanja kešom Office dokumenata, izaberite stavku Postavke. Više informacija potražite u odeljku Postavke lokacije Office Upload Center.

Da biste radili sa određenom datotekom na lokaciji Upload Center, izaberite stavku Radnje ili Otkloni pored datoteke, a zatim u meniju izaberite šta želite da uradite.

Meni „Razrešavanje“ na lokaciji Upload Center

Takođe možete izabrati datoteku sa kojom želite da radite, kao i pristupiti radnjama datoteke putem menija Radnje na traci sa alatkama i putem kontekstualnog menija za svaku datoteku. Dostupne opcije zavise od stanja datoteke:

 • Odaberite    Kada otpremanje ne uspe zato što je drugi autor promenio verziju servera datoteke što je dovelo do neusaglašenosti, ova radnja otvara prozor u kom možete da prikažete i izaberete verziju koju treba zadržati. Da biste saznali više o ovome, pogledajte članak Rešavanje neusaglašenosti na lokaciji Upload Center.

 • Otvori    Otvara datoteku kako biste mogli da je prikažete i uredite direktno na lokaciji Upload Center.

 • Otvori radi rešavanja    Kada otpremanje ne uspe, možete da otvorite za kreiranje aplikaciju koja će se automatski prikazati više informacija o problemu i radnje da biste je uklonili. Ova radnja često je podrazumevane radnje za rešavanje otpremanje otkazivanja.

 • Otvori veb lokaciju    Otvara veb lokaciju na kojoj je sačuvana datoteka.

 • Sačuvaj kao    Čuva kopiju datoteke na računaru.

 • Sačuvaj kopiju    Ova radnja rešava neuspešno otpremanje tako što promene čuva na drugoj lokaciji.

 • Prijavite se    Kada otpremanje ne uspe zato što niste prijavljeni na Veb server, ova radnja vam omogućava da prijavite se da biste rešili neuspešno otpremanje.

 • Odbacivanje    Uklanja datoteku na lokaciji Upload Center. Ako ova datoteka je na serveru, on će biti dostupan za preuzimanje.

 • Otpremi    Ova radnja pokušava da otpremi neobrađene promene na server. Više informacija potražite u odeljku Zatvaranje datoteke koja se trenutno otprema na server.

Različita stanja datoteke lokacije Upload Center predstavljena su sledećim ikonama:

Ikona „Nijedna promena ne čeka na otpremanje“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da datoteka ne sadrži promene koje čekaju na otpremanje.

Ikona „Promene na čekanju“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da datoteka sadrži promene koje čekaju otpremanje, zato što nije moguće kontaktirati server. Kada se server ne postane dostupan, u Centru za otpremanje će automatski Otpremi ove datoteke.

Ikona „Otpremanje je pauzirano“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da datoteka sadrži promene koje čekaju otpremanje, zato što su pauzirana otpremanja na server. Da biste otpremili ove datoteke, kliknite na dugme Nastavi otprema na traci sa alatkama.

Ikona „Otpremanje nije uspelo“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da datoteka sadrži promene čije otpremanje nije uspelo. Ove datoteke možete razrešiti tako što ćete u meniju Otklonidatoteke izabrati stavku Otvori radi rešavanja.

Vrh stranice

Opcije prikaza

Sva dostupna obaveštenja su podrazumevano omogućena. Prilagodite koja obaveštenja i keširane datoteke vidite tako što ćete potvrditi ili opozvati izbor za sledeće opcije:

 • Prikaži obaveštenja o neuspešnim otpremanjima

 • Prikaži obaveštenja o otpremanjima na čekanju

 • Prikaži obaveštenja o pauziranim otpremanjima

 • Prikaži ikonu na sistemskoj traci poslova

Dodatne informacije potražite u odeljku Postavke keša Office dokumenata.

 • Maksimalan broj dana za čuvanje datoteka u kešu Office dokumenata možete podesiti tako što ćete podesiti opciju Dani za čuvanje datoteka u kešu Office dokumenatapo potrebi. Datoteke starije od maksimalnog broja dana biće uklonjene iz keša samo kada nema promena koje čekaju na otpremanje.

 • Za korisnike koji žele direktno da rade sa serverom ili koji se brinu o svojoj privatnosti, izbor opcije Izbriši datoteke iz keša Office dokumenata kada se oni zatvore automatski će izbrisati dokumente iz keša kada se oni zatvore.

  Važno: Ako ste izabrali postavku Izbriši datoteke iz keša Office dokumenata kada se oni zatvore i zatvorite datoteku pre nego što se otpremanje završi, imaćete opciju da sačekate da se otpremanje završi, da sačuvate datoteku na drugoj lokaciji ili da zatvorite bez čuvanja promena. Nećete moći da ostavite dokumente na čekanju na otpremanje kasnije kada server bude dostupan.

 • Keš Office dokumenata možete obrisati u bilo kom trenutku tako što ćete kliknuti na dugme Izbriši keširane datoteke.

  Napomena:  Brisanje keša Office dokumenata klikom na dugme Izbriši keširane datoteke ili omogućavanjem opcije Izbriši datoteke iz keša Office dokumenata kada se zatvore izbrisaće sadržaj dokumenata iz keša, ali lista datoteka koje su otvarane čuva se u kešu i skladišti na računaru.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×