Microsoft najavljuje dostupnost uređivanja na mobilnim uređajima većem broju pretplatnika

Microsoft širi dostupnost programa Word, Excel, PowerPoint, Outlook i OneNote za iOS i Android na pretplatnike na Office 365 Business Essentials, Office 365 F1 i Office 365 E1. Kada programi postanu dostupni, svi pretplatnici na Office 365 moći će da instaliraju pune verzije aplikacija za mobilne uređaje na najviše 5 uređaja i da prave, uređuju i dele dokumente u pokretu.

Dodatne informacije potražite u objavi na Microsoft blogu.

Šta je najavljeno danas u vezi sa Office Mobile aplikacijama? Šta to znači?

Širimo prava na korišćenje Office Mobile aplikacija za iOS i Android na licence za Office 365 E1, F1 i Business Essential. Ako organizacija ili škola koriste neku od tih licenci, korisnici sada mogu da instaliraju bilo koju od Office aplikacija za mobilne uređaje (Word, PowerPoint, Excel, Outlook i OneNote) iz prodavnice aplikacija na mobilnom uređaju i da se prijave kako bi dobili pristup sadržaju, bez obzira na to da li se radi o datotekama sačuvanim u njihovoj usluzi OneDrive ili datotekama koje se sa njima dele.

Office Mobile aplikacije dostupne su danas u prodavnici aplikacija i instalirao/la sam ih. Po čemu se one razlikuju?

Office aplikacije za mobilne uređaje nalaze se u prodavnicama aplikacija za iOS i za Android, ali ako ih korisnici instaliraju i prijave se, trenutno mogu da ih koriste samo za prikazivanje sadržaja, a ne i za njegovo uređivanje, čak i ako imaju E1, F1 i Business Essentials. Zahvaljujući ovoj promeni, svi korisnici tih licenci takođe dobijaju mogućnost da uređuju sadržaj u Office aplikacijama za mobilne uređaje (Word, PowerPoint, Excel OneNote i Outlook)

Da li sam ja korisnik sa postojećom licencom za E1, F1 ili BE? Kada dobijam potpuno funkcionalne aplikacije za mobilne uređaje?

Outlook za iOS i Android već je dostupan svim klijentima sa mogućnošću uređivanja. Radimo na tome da za nekoliko meseci svim klijentima koji imaju licence za E1, F1 i BE pružimo puna prava za uređivanje sadržaja u aplikacijama za mobilne uređaje Word, PowerPoint i Excel.

Imam iPad Pro. Kada instaliram aplikacije, one su u režimu samo za čitanje. Zašto?

Korisnici uređaja koji imaju ekrane veće od 10,1 inča moraju da imaju licence za Office 365 koje obuhvataju aplikacije za PC ili Mac računare kako bi mogli da uređuju sadržaj. To znači da samo korisnici koji imaju licence za Office 365 E3, E5, ProPlus, Business i Business Premium mogu da koriste aplikacije za mobilne uređaje kako bi uređivali sadržaj na uređajima sa ekranom većim od 10,1 inča.

Imam Windows telefon. Da li i ja dobijam aplikacije za mobilne uređaje?

Da. Office aplikacije za mobilne uređaje biće dostupne i za Windows mobilne uređaje uz Office 365 E1, F1 ili Business Essentials.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×