Menjanje SQL Server baze podataka koja se koristi u glavnim podacima za povezivanje predloška obrasca

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Pre nego što počnete

Promenite glavne podatke za povezivanje

Pregled

Možda će biti potrebno da prilikom dizajniranja predloška obrasca koji ima glavne podatke za povezivanje sa jednom Microsoft SQL Server bazom podataka promenite SQL Server bazu podataka. Na primer, zamislite da dizajnirate predložak obrasca i testirate ga u okruženju koje koristi probnu bazu podataka sličnu bazi podataka za proizvodnju. Tokom ovom procesa testiranja, dizajniraćete predložak obrasca koji se zasniva na SQL Server bazi podataka koju vaša kompanija koristi kao probnu. Međutim, SQL Server baza podataka za proizvodnju koju korisnici upotrebljavaju kada razvijate predložak obrasca nalazi se na drugom serveru. Potrebno je da promenite glavne podatke za povezivanje iz probne baze podataka u bazu podataka za proizvodnju da biste mogli da razvijete predložak obrasca.

Kada promenite bazu podataka u predlošku obrasca glavnih podataka za povezivanje, Microsoft Office InfoPath kreira glavni izvor podataka sa poljima i grupama koje odgovaraju načinu na koji su podaci uskladišteni u novoj bazi podataka. Ako novu bazu podataka skladišti podatke na isti način kao na staru bazu podataka, InfoPath automatski povezuje postojeće kontrole u predlošku obrasca sa poljima za novi izvor podataka. Ako se polja i grupe u novom izvoru podataka ne podudaraju polja i grupe u izvoru podataka stari, InfoPath uklanja povezivanje izvora podataka iz kontrole. Ako InfoPath ukloni povezivanje iz kontrola, morate da uklonite kontrole iz predloška obrasca ili da povežete kontrole sa drugim poljima u novi izvor podataka.

Pošto promenite glavne podatke za povezivanje, trebalo bi da objavite i testirate predložak obrasca da biste se uverili da glavni podaci za povezivanje sa bazom podataka ispravno funkcioniše kada korisnici ispune obrasce koji se zasnivaju na vašem predlošku obrasca. Testiranje bi trebalo izvršiti i kako biste se uverili da postojeći obrasci koji se zasnivaju na vašem predlošku obrasca i dalje funkcionišu na očekivani način. Kada dovršite testove, korisnicima možete dozvoliti da započnu popunjavanje obrazaca koji se zasnivaju na ovom predlošku obrasca. Veze ka dodatnim informacijama o objavljivanju predloška obrasca potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Vrh stranice

Pre nego što počnete

Pre nego što promenite glavne podatke za povezivanje, potrebne je da vam administratora baze podataka pruži sledeće informacije:

 • Ime servera sa novom SQL Server bazom podataka.

 • Potvrdu identiteta koju zahteva nova baza podataka. Baza podataka može da koristi Microsoft Windows potvrdu identiteta ili SQL Server potvrdu identiteta za utvrđivanje načina na koji korisnici mogu da joj pristupe.

 • Verifikaciju da su imena tabela, imena polja i relacije u novoj bazi podataka iste kao one u staroj bazi podataka. Ako ste dodali relacije između tabela prilikom prvog dizajniranja ovog predloška obrasca, potrebno je da dodate te iste relacije između tabela kada promenite glavne podatke za povezivanje.

Vrh stranice

Menjanje glavnih podataka za povezivanje

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Konvertuj glavni izvor podataka.

 2. U čarobnjaku za podatke za povezivanje proverite da li su izabrane opcije ispravne za ove podatke za povezivanje, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 3. Na sledećoj stranici čarobnjaka izaberite opciju Baza podataka (samo za Microsoft SQL Server ili Microsoft Office Access), a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka kliknite na dugme Promeni bazu podataka.

 5. U dijalogu Izbor izvora podataka kliknite na dugme Novi izvor.

 6. U oknu Sa kojom vrstom izvora podataka želite da se povežete? izaberite stavku Microsoft SQL Server, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 7. U polje Ime servera upišite ime servera na kome se nalazi SQL Server baza podataka.

 8. U odeljku Akreditivi za prijavljivanje postupite na jedan od sledećih načina:

  • Izaberite opciju Koristi Windows potvrdu identiteta ako se pristup bazi podataka određuje na osnovu akreditiva koji se koriste na Microsoft Windows mreži.

  • Izaberite opciju Koristi sledeće korisničko ime i lozinku, a zatim upišite korisničko ime i lozinku u polja Korisničko ime i Lozinka ako se pristup bazi podataka određuje na osnovu korisničkog imena i lozinke koje ste dobili od administratora baze podataka.

 9. Kliknite na dugme Dalje.

 10. Sa liste Izbor baze podataka koja sadrži željene podatke izaberite ime nove baze podataka koju želite da koristite, potvrdite izbor Poveži sa određenom tabelom, izaberite ime primarne tabele, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 11. Na sledećoj stranici čarobnjaka, u polje Ime datoteke upišite ime datoteke u kojoj su uskladištene informacije o podacima za povezivanje, a zatim kliknite na dugme Završi da biste sačuvali ove postavke.

  Na ovoj stranici čarobnjaka možete da dodate druge tabele ako planirate da ih koristite u podacima za povezivanje upita.

  Dodavanje drugih tabela

  1. Kliknite na dugme Dodaj tabelu.

  2. Sa liste Izaberite podređenu tabelu koju želite da dodate izaberite ime podređene tabele, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  3. InfoPath pokušava da podudaranjem imena polja u obe tabele postavi relacije. Izaberite relaciju, a zatim kliknite na dugme Ukloni relaciju ako ne želite da koristite predloženu relaciju.

  4. Da biste dodali relaciju, kliknite na dugme Dodaj relaciju, izaberite imena povezanih polja u obe kolone, a zatim kliknite na dugme U redu.

  5. Kliknite na dugme Završi.

  6. Ponovite ove korake da biste dodali dodatne podređene tabele.

 12. Kliknite na dugme Dalje.

 13. Na poslednjoj stranici čarobnjaka upišite ime glavnih podataka za povezivanje. Ovo ime će se pojaviti na listi Izvor podataka u oknu zadataka Izvor podataka.

 14. Da biste omogućili korisnicima da prosleđuju podatke za obrazac preko drugih podataka za povezivanje pri prosleđivanju koje ćete kasnije dodati, opozovite izbor Omogući prosleđivanje za ovu vezu da biste onemogućili podatke za povezivanje pri prosleđivanju u glavnim podacima za povezivanje.

 15. Kliknite na dugme Završi.

  Savet: Ako je potrebno da promenite upit ili podatke za povezivanje pri prosleđivanju koji predstavljaju pomoćne podatke za povezivanje sa predlošcima obrasca, te promene možete da napravite pre prelaska na sledeći korak. Istovremeno možete da testirate nove glavne i nove pomoćne podatke za povezivanje tako što ćete sada promeniti pomoćne podatke za povezivanje. Veze ka dodatnim informacijama o menjanju pomoćnih podataka za povezivanje potražite u odeljku Takođe pogledajte.

 16. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

 17. Da biste objavili predložak obrasca, u meniju Datoteka izaberite stavku Objavi.

 18. U celosti testirajte obrazac tako što ćete otvoriti obrazac koji se zasniva na ovom predlošku obrasca i popuniti ga. Proverite da li obrazac koji se zasniva na ovom predlošku obrasca funkcioniše na očekivani način.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×