Menjanje nivoa zaštite u filteru neželjene e-pošte

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Neželjene e-pošte, poznat i kao bezvredna, može biti neprijatnosti u prijemnom poštanskom sandučetu. Filter za neželjenu e-pošte u programu Outlook identifikuje poruke koje su verovatno neželjene i premešta ih u fasciklu " Neželjena e-pošta ". Možete lako promeniti nivo zaštite neželjene e-pošte ili automatski izbrisali neželjene e-pošte.

Menjanje nivoa zaštite neželjene e-pošte

Podrazumevano, nivo zaštite filtera za neželjenu e-poštu je podešen na Bez automatskog filtriranja. Filter možete da učinite još agresivne tako da ga uhvati više neželjene poruke. Veći podesite nivo zaštite, na veći rizik od neke valjane poruke koji se koje su prepoznate kao neželjene i premeštene u fasciklu " Neželjena e-pošta ".

 1. Izaberite stavke Početak > Izbriši grupu > neželjene > Opcije neželjene e-pošte.

 2. Izaberite željeni nivo zaštite

  • Bez automatskog filtriranja     Iako je ovaj način isključuje automatski Filter za neželjenu e-poštu, poruke će i dalje procenjuju pomoću imena domena i e-adrese sa liste blokiranih pošiljalaca.

   Napomena: Ako želite da isključite Filter za neželjenu e-poštu, morate da uklonite i imena sa liste filtera neželjene e-pošte.

  • Nizak     Ako ne primate mnogo neželjenih e-poruka ili želite da se filtriraju samo poruke koje su očigledno neželjene, izaberite ovu opciju.

  • Visok     Ako primate veliki broj neželjenih e-poruka, ali ne želite da ograničite poruke od pošiljalaca sa liste bezbednih pošiljalaca, izaberite ovu opciju. Preporučujemo da povremeno proverite fasciklu Neželjena e-pošta kako biste se uverili da greškom u nju nije premeštena neka poruka koju želite da primite.

  • Samo sa liste pouzdanih     Ovo je najbolji ograničenja opcija. Sve poruke koje nije od nekoga sa spiska sigurnih pošiljalaca ili nije na listu slanja na listu pouzdanih primalaca se klasifikuju kao neželjene.

Izbriši ih!

Možete da zadate programu Outlook da izbriše sve sumnjive neželjene poruke umesto da ih premesti u fasciklu Neželjena e-pošta. Time gubite mogućnost da pregledate poruke kako biste pronašli one koji su pogrešno prepoznate kao neželjene, pa imajte na umu taj rizik kada koristite ovu opciju.

 1. U okviru Pošta, izaberite stavke Početak > Neželjeno > Opcije neželjene e-pošte.

 2. Na kartici Opcije potvrdite izbor u polju za potvrdu Trajno izbriši sumnjivu neželjenu e-poštu umesto da je premestiš u fasciklu „Neželjena e-pošta“.

Menjanje nivoa zaštite neželjene e-pošte

Podrazumevano je uključen Filter za neželjenu e-poštu, a nivo zaštite je podešen najnižapostavku dizajniranu za očigledno bezvredne e-pošte. Možete da prilagodite osetljivosti filtera neželjene e-pošte. Poruke otkrivena filter za neželjenu e-pošte se premeštaju u fasciklu " Neželjena e-pošta ". Možete da promenite neku od ovih opcija filtera za neželjenu e-poštu za vrstu zaštite koji želite.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije da biste otvorili dijalog opcije.

 2. Na kartici željene opcije u dijalogu opcije, u okviru e-pošte, kliknite na dugme Neželjena e-pošta da biste otvorili dijalog opcije neželjene e-pošte.

 3. Izaberite željeni nivo zaštite.

  • Bez automatskog filtriranja     Iako je ovaj način isključuje automatski Filter za neželjenu e-pošte, Outlook će nastaviti da procenjuje poruke pomoću imena domena i e-adrese sa liste blokiranih pošiljalaca, a takođe nastavlja da biste premestili poruke blokiranih pošiljalaca u fasciklu " Neželjena e-pošta ".

   Napomena: Ako želite da u potpunosti onemogući Filter za neželjenu e-poštu, potrebno je takođe da uklonite stavke u liste filtera neželjene e-pošte.

  • Niska     Ako ne primate mnogo neželjene e-poruke ili želite da filtriraju samo poruke koje su očigledno neželjene, izaberite ovu opciju.

  • Velika     Ako primate mnogo neželjenih e-poruka, ali ne želite da ograničite poruke koje vidite na one od pošiljalaca sa pouzdane liste, izaberite ovu opciju. Međutim, treba da povremeno pregledate poruke koje su premeštene u fasciklu "Neželjena e-pošta", jer neke valjane poruke možda i na kraju tamo.

  • Samo sa liste pouzdanih     Ako dobijete mnogo e-poruke, možete izabrati ovu opciju. Bilo koju e-poruku koja nije od nekoga sa spiska sigurnih pošiljalaca ili nije na listu slanja na listu pouzdanih primalaca biće tretirana kao neželjene.

Napomena: Menjanje nivoa zaštite utiče samo one naloge pošte koji isporučivanje i sačuvajte e-poruka na računaru. Ovo obuhvata sve naloge e-pošte koji koriste datoteku ličnih fascikli (.pst), uključujući POP3 i IMAP i Microsoft Exchange naloge koji su podešeni da biste koristili keširani režim Exchange servera koju koristite datoteke vanmrežne fascikle (.ost).

Brisanje poruke umesto da ih premestite u fasciklu "Neželjena e-pošta"

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije da biste otvorili dijalog opcije.

 2. Na kartici željene opcije u dijalogu opcije, u okviru e-pošte, kliknite na dugme Neželjena e-pošta da biste otvorili dijalog opcije neželjene e-pošte.

 3. Potvrdite izbor Trajno izbriši sumnjivu neželjenu e-poštu umesto da je premeštaš u fasciklu „Neželjena e-pošta“.

Napomena: Kada trajno izbrišete sumnjivu neželjenu e-poruke, poruke se brišu odmah i ne premeštaju u fasciklu " Izbrisane stavke ".

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×