Menjanje načina na koji Microsoft Graph prikazuje brojeve, datume i vreme

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Automatsko oblikovanje u poređenju sa primenjenim oblikovanjem Kada u ćeliju upišete broj, datum ili vreme, Microsoft Graph će protumačiti podatke i na njih primeniti neki ugrađeni oblik za broj, datum ili vreme. Na primer, ako u ćeliju unesete $52.41, Graph će je oblikovati kao valutu. Da biste promenili način na koji se postojeći brojevi, datumi i vreme prikazuju u listu sa podacima, primenite različite formate brojeva na izabrane ćelije. Graph sadrži nekoliko ugrađenih formata brojeva, a u mogućnosti ste da kreirate i prilagođene formate za brojeve, na primer, šifre proizvoda.

Oblikovanje broja u grafikonima Način prikazivanja vrednosti na grafikonu zavisi od načina oblikovanja brojeva u listu sa podacima. Odnosno, brojevi na osi vrednosti oblikovani su isto kao i vrednosti u gornjoj levoj ćeliji opsega brojeva koji su prikazani pomoću grafikona. Međutim, brojeve na grafikonu možete da oblikujete nezavisno od oblikovanja brojeva u listu sa podacima.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Promena formata broja ćelija ili stavki grafikona

Kreiranje prilagođenih formata brojeva

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×