Masovno uvoz spoljnih kontakata u Exchange Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak je namenjen administratorima. Da li pokušavate da uvezete kontakte u vaše poštansko sanduče? Pogledajte članak Uvoz kontakata u Outlook

Da li je vaše preduzeće ima mnogo postojeće poslovnih kontakata koji želite da uključite u deljenom adresaru (zovu se i globalni spisak adresa) u Exchange Online? Da li želite da dodate spoljne kontakte kao članovi grupa za distribuciju, baš kao i sa korisnicima unutar preduzeća? Ako je tako, možete da koristite Exchange Online PowerShell i CSV (vrednosti razdvojene zarezima) datoteku za masovno uvoz spoljnih kontakata u Exchange Online. To je proces od tri koraka:

Korak 1: Kreiranje CSV datoteke koja sadrži informacije o spoljnim kontaktima

Korak 2: Kreiranje spoljne kontakte sa PowerShell

Korak 3: Dodavanje informacija svojstva spoljnih kontakata

Kada dovršite ove korake da biste uvezli kontakte, možete da izvršite ove dodatne zadatke:

Dodavanje spoljnih kontakata

Skrivanje spoljne kontakte sa deljenom adresaru

Korak 1: Kreiranje CSV datoteke koja sadrži informacije o spoljnim kontaktima

Prvi korak je da napravite CSV datoteku koja sadrži informacije o svakom spoljni kontakt koji želite da uvezete u Exchange Online.

 1. Kopirajte sledeći tekst u tekstualnu datoteku u program "Beležnica" i sačuvajte je na radnoj površini kao CSV datoteku pomoću filename sufiks .csv; na primer, ExternalContacts.csv.

  Savet: Ako jezik sadrži specijalne znakove (kao što su åäi ö u švedski) Sačuvaj CSV datoteku sa UTF-8 ili druge Unikod kodiranje kada sačuvate datoteku u program "Beležnica".

  ExternalEmailAddress,Name,FirstName,LastName,StreetAddress,City,StateorProvince,PostalCode,Phone,MobilePhone,Pager,HomePhone,Company,Title,OtherTelephone,Department,CountryOrRegion,Fax,Initials,Notes,Office,Manager
  danp@fabrikam.com,Dan Park,Dan,Park,1234 23rd Ave,Golden,CO,80215,206-111-1234,303-900-1234,555-1212,123-456-7890,Fabrikam,Shipping clerk,555-5555,Shipping,US,123-4567,R.,Good worker,31/1663,Dan Park
  pilar@contoso.com,Pilar Pinilla,Pilar,Pinilla,1234 Main St.,Seattle,WA,98017,206-555-0100,206-555-0101,206-555-0102,206-555-1234,Contoso,HR Manager,206-555-0104,Executive,US,206-555-0105,P.,Technical decision maker,31/1000,Dan Park
  

  Prvi red ili red zaglavlja, CSV datoteke navodi svojstva kontakata koji se mogu koristiti prilikom uvoza Exchange Online. Svako ime svojstva je razdvojene zarezima. Svaki red u okviru red zaglavlja predstavlja vrednosti svojstava za uvoz jedan spoljni kontakt.

  Napomena: Ovaj tekst sadrži uzorak podataka koje možete da izbrišete. Ali nemojte da izbrišete ili promenite prvog reda (zaglavlje). Ona sadrži sva svojstva za spoljne kontakte.

 2. Otvorite CSV datoteku u Microsoft Excel da biste uredili CSV datoteku zato što je to mnogo lakše da koristite Excel da biste uredili CSV datoteke.

 3. Kreirajte red za svaki kontakt koji želite da uvezete u Exchange Online. Popunite onoliko ćelija moguće. Ove informacije će prikazivati u deljenom adresaru za svaki kontakt.

  Važno: Sledeća svojstva (koje su prve četiri stavke u redu zaglavlja) su neophodne za kreiranje spoljni kontakt i moraju biti unete u CSV datoteku: ExternalEmailAddress, ime, imei prezime. PowerShell komandu kada pokrenete u koraku 2 će koristiti vrednosti za ove svojstva da biste kreirali kontakte.

Povratak na vrh

Korak 2: Kreiranje spoljne kontakte sa PowerShell

Sledeći korak je da koristite CSV datoteke koju ste kreirali u koraku 1 i PowerShell za masovno uvoz spoljnih kontakata naveden u CSV datoteku za Exchange Online.

 1. Povezivanje PowerShell Exchange Online organizacije. Detaljna uputstva potražite u članku Povezivanje sa Exchange Online PowerShell. Uverite se da koristite korisničko ime i lozinku za nalog Globalni administrator Office 365 kada se povežete sa Exchange Online PowerShell.

 2. Kada se povežete PowerShell Exchange Online, idite na radnoj površini fasciklu u kojoj ste sačuvali u CSV datoteku u koraku 1; na primer C:\Users\Administrator\desktop.

 3. Pokrenite sledeću komandu da biste kreirali spoljnih kontakata:

  Import-Csv .\ExternalContacts.csv|%{New-MailContact -Name $_.Name -DisplayName $_.Name -ExternalEmailAddress $_.ExternalEmailAddress -FirstName $_.FirstName -LastName $_.LastName}
  

  To može da potraje da biste kreirali nove kontakte, u zavisnosti od toga koliko koju uvozite. Kada se završi komandu pokrenut, PowerShell prikazuje listu nove kontakte koji su kreirani.

 4. Da biste prikazali nove spoljne kontakte, idite na Exchange centar administracije (EAC), a zatim izaberite stavku Primaoci > Kontakti.

  Savet: Uputstva za povezivanje sa Exchange centru Administracije, u članku Exchange administrator centrirali u usluzi Exchange Online.

 5. Ako je potrebno, kliknite na dugme Osveži Ikona „Osveži“ da biste ažurirali listu i videli spoljne kontakte koji su uvezeni.

  Uvezeni kontakti će se pojaviti u deljenom adresaru u Outlook i Outlook na vebu.

  Napomena: Kontakte možete da prikažete u centru administracije Office 365 tako što ćete izabrati stavke Korisnici > Kontakti.

Povratak na vrh

Korak 3: Dodavanje informacija svojstva spoljnih kontakata

Kada pokrenete komandu u koraku 2, spoljni kontakti se kreiraju, ali one ne sadrže podatke o na kontakt ili organizacija, koji predstavlja informacije iz najčešće ćelija u CSV datoteku. To je zato što kada kreirate nove spoljne kontakte, samo neophodna svojstva se popunjavaju. Ne brinite ako nemate sve informacije biti unete u CSV datoteku. Ako ne postoji, on neće biti dodat.

 1. Povezivanje PowerShell Exchange Online organizacije. Detaljna uputstva potražite u članku Povezivanje sa Exchange Online PowerShell.

 2. Idite na radnoj površini fasciklu u kojoj ste sačuvali u CSV datoteku u koraku 1; na primer C:\Users\Administrator\desktop.

 3. Pokrenite sledeće dve komande da biste dodali druga svojstva iz CSV datoteke spoljne kontakte koje ste kreirali u koraku 2.

  $Contacts = Import-CSV .\ExternalContacts.csv
  
  $contacts | ForEach {Set-Contact $_.Name -StreetAddress $_.StreetAddress -City $_.City -StateorProvince $_.StateorProvince -PostalCode $_.PostalCode -Phone $_.Phone -MobilePhone $_.MobilePhone -Pager $_.Pager -HomePhone $_.HomePhone -Company $_.Company -Title $_.Title -OtherTelephone $_.OtherTelephone -Department $_.Department -Fax $_.Fax -Initials $_.Initials -Notes $_.Notes -Office $_.Office -Manager $_.Manager}
  

  Napomena: Parametar Manager može biti problematično. Ako ćelija nije prazna u CSV datoteci, dobićete grešku i svojstvo informacije će biti dodat u kontakt. Ako nije potrebno da biste naveli menadžera, zatim Izbriši –Manager $_.Manager iz prethodnog PowerShell komandu.

  Ponovo, to može potrajati da biste ažurirali kontakata, u zavisnosti od toga koliko ste uvezli u koraku 1.

 4. Da biste potvrdili da su u kontakte dodali svojstva:

  1. U Exchange centru Administracije, izaberite stavke Primaoci > Kontakti.

  2. Kliknite na kontakt, a zatim izaberite stavku Uredi Ikona „Uredi“ da biste prikazali svojstva kontakta.

To je to. Korisnici mogu da vide kontakti i dodatnih informacija u okviru adresa knjige Outlook i Outlook na vebu.

Povratak na vrh

Dodavanje spoljnih kontakata

Možete da ponovite korake od 1 do 3 koraka da biste dodali nove spoljne kontakte u Exchange Online. Vi ili korisnici u vašoj kompaniji možete samo da dodate novi red u CSV datoteku za novi kontakt. Zatim možete da pokrenete PowerShell komande iz korak 2 i 3 koraka za kreiranje i dodavanje informacija nove kontakte.

Napomena: Kada pokrenete komandu da biste kreirali nove kontakte, možete dobiti grešku govore da kontakte koji su kreirani ranije već postoji. Da, ali se kreira bilo koji novi kontakt dodali u CSV datoteku.

Skrivanje spoljne kontakte sa deljenom adresaru

Neka preduzeća može da koristi spoljne kontakte samo tako da oni mogu biti dodati kao članovi grupa za distribuciju. U ovom scenariju, možda ćete želeti da biste sakrili spoljne kontakte sa deljenom adresaru. Evo kako.

 1. Povezivanje PowerShell Exchange Online organizacije. Detaljna uputstva potražite u članku Povezivanje sa Exchange Online PowerShell.

 2. Da biste sakrili jedan spoljni kontakt, pokrenite sledeću komandu.

  Set-MailContact <external contact> -HiddenFromAddressListsEnabled $true
  

  Na primer, da biste sakrili Pilar Pinilla sa deljenom adresaru, pokrenete ovu komandu:

  Set-MailContact "Pilar Pinilla" -HiddenFromAddressListsEnabled $true
  
 3. Da biste sakrili sve spoljne kontakte sa deljenom adresaru, pokrenete ovu komandu:

  Get-Contact -ResultSize unlimited -Filter {(RecipientTypeDetails -eq 'MailContact')} | Set-MailContact -HiddenFromAddressListsEnabled $true
  

Nakon što ste ih sakrili, spoljne kontakte nisu prikazani u deljenom adresaru, ali i dalje možete da ih dodati kao članovi grupe za distribuciju.

Povratak na vrh

Takođe pogledajte

E-pošte u Office 365 – administrator pomoći

Upravljanje Office 365 i Exchange Online pomoću programa Windows PowerShell

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×