Markiranje PDF dokumenta u usluzi OneDrive za iOS

Markiranje PDF dokumenta u usluzi OneDrive za iOS

Koristite alatku za naznake u usluzi OneDrive za iOS da biste dodavali beleške, tekst, slike ili naznake slobodnom rukom u PDF datoteke.

Kada otvorite PDF datoteku iz usluge OneDrive na iPad, iPhone ili iPod Touch uređaju, alatka za naznake se pojavljuje u vrhu, zajedno sa drugim uobičajenim PDF komandama kao što su štampanje ili pretraga.

alatka za PDF naznake

Dodavanje naznaka

 1. U otvorenom PDF dokumentu dodirnite stavku Naznaka PDF naznaka .

 2. Na traci sa alatkama „Naznaka“ dodirnite alatku koju želite da koristite.

  Označavanje PDF teksta Označite PDF tekst. Dodirnite i držite da biste odabrali markiranje, podvlačenje, cik-cak podvlačenje ili precrtavanje teksta.

  PDF – dodavanje teksta Umetnite okvir za tekst. Dodirnite i držite da biste odabrali okvir za tekst, oblačić ili potpis.

  PDF – dodavanje komentara Dodajte belešku. Dodirnite mesto na koje želite da dodate komentar i otkucajte tekst komentara u belešci koja se pojavi. Dodirnite izvan beleške da biste je zatvorili.

  crtanje PDF naznake Crtajte ili pišite slobodnom rukom, olovkom, nalivperom ili vrhom prsta. Kada ovo dodirnete, u donjem delu trake sa alatkama pojavljuje se okruglo dugme – dodirnite ga da biste promenili boju, debljinu ili neprozirnost linije.

  Savet: Postoje dve alatke za crtanje na traci sa alatkama, tako da možete da imate različite postavke za svaku od njih. Na primer, jednu podesite kao olovku, a drugu kao marker.

  PDF – dodavanje okvira Dodajte okvir ili liniju u PDF. Dodirnite i držite da biste odabrali okvir, okvir zaobljenih uglova, liniju ili višeugaoni oblik.

  PDF – dodavanje slike Umetnite sliku. Dodirnite i držite da biste odabrali fotografiju sa kamere ili iz biblioteke fotografija, odaberite oznaku iz menija sa oznakama ili odaberite da snimite audio belešku.

  Brisač PDF naznake Izbrišite naznaku. Koristite ovu opciju da biste izbrisali naznaku slobodnom rukom napravljenu pomoću funkcije „Crtanje“.

  PDF – izbor naznake Koristite ovu opciju da biste izabrali naznaku za uređivanje. Dodirnite ovo, a zatim dodirnite i prevucite preko naznake koju ste dodali. Pojavljuje se okvir koji možete da koristite da biste premestili naznaku ili joj promenili oblik i veličinu. Pojavljuje se i skup alatki i komandi sa drugim opcijama.

Promena ili brisanje naznake

Dodirnite bilo koju naznaku da biste je izabrali ili dodirnite alatku „Izbor“ na traci sa alatkama „Naznaka“, a zatim dodirnite i prevucite preko željene naznake.

Prevucite regulatore u uglovima okvira da biste mu promenili veličinu ili oblik ili da biste ga premestili. Pojavljuje se i skup alatki i komandi sa opcijama kao što su Kopiraj i Izbriši.

Uređivanje PDF naznaka

Savet: Alatke koje se pojave izgledaće drugačije u zavisnosti od tipa naznake koju menjate. Na primer, alatke koje se nude za promenu naznake slobodnom rukom razlikuju se od onih za naznake sa tekstom ili slikom.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×