Markiranje beležaka u programu OneNote za Windows

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako volite da ističete smislene odeljke u papirnim beležnicama, možete da koristite marker u programu OneNote da biste istakli beleške na sličan način.

 1. Izaberite reči koje želite da istaknete.

 2. Na kartici Početak kliknite na dugme Boja za isticanje teksta.

Napomena: Marker u meniju „Početak“ razlikuje se od alatke za crtanje koja obuhvata opcije markera. Marker ističe reči koje ste već ste otkucali. Alatka za crtanje vam omogućava da crtate pomoću brojnih različitih „olovaka“i „četkica“, uključujući markere. Da biste saznali kako da koristite alatku za crtanje, pročitajte članak Crtanje i skiciranje beležaka na stranici. Da biste isključili marker za crtanje, u meniju Crtanje kliknite na dugme Tip.

Promena boje isticanja

Možete da promenite boju isticanja u bilo kom trenutku.

 1. Na kartici Početak kliknite na strelicu pored dugmeta Boja za isticanje teksta, a zatim izaberite boju isticanja teksta.

  Snimak ekrana dugmeta „Boja za isticanje teksta“ u programu OneNote 2016.

 2. Izaberite reči koje želite da istaknete, a zatim kliknite na dugme Boja za isticanje teksta. Ako ste već istakli reči, ponovo ih izaberite, a zatim izaberite boju markera u koju želite da promenite.

Uklanjanje isticanja teksta

Ako više ne želite da neki tekst bude istaknut, možete da uklonite isticanje teksta.

 1. Izaberite istaknute reči.

 2. Na kartici Početak kliknite na strelicu pored dugmeta Boja za isticanje teksta i odaberite stavku Bez boje.

Saveti: 

 • Da biste brzo uklonili sva markiranja svih boja (ili kombinacija boja) iz pasusa beležaka, izaberite ceo pasus, kliknite na strelicu pored dugmeta Boja markiranja teksta i izaberite stavku Bez boje.

 • Još brži način za isticanje više beležaka jeste korišćenje tasterske prečice CTRL+ALT+H nakon izbora. Ova prečica primenjuje trenutnu boju iz sa dugmeta Boja za isticanje teksta.

 • Kliknite dvaput na reč da biste je brzo izabrali. Da biste izabrali ceo pasus, kliknite triput na bilo koju reč u njemu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×