Listovi prikaza Power View, modeli podataka i Power Pivot programski dodatak koji nisu podržani u programu Excel 2013 RT

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno: Power View i Power Pivot su dostupne u izdanjima operativnog sistema Office Professional Plus i Office 365 Professional Plus i samostalnog izdanja programa Excel 2013. Pročitajte Excel 2010 radne sveske sa Power Pivot ne rade u nekim verzijama programa Excel 2013. Želite da vidite koju verziju sistema Office koristite?

Programu Excel RT nedostaje nekoliko funkcija koje poseduje Excel 2013. Ako delite radne sveske kreirane u programu Excel 2013 u sistemima Windows Vista, Windows 7 ili Windows 8, a radne sveske sadrže listove prikaza Power View ili model podataka, možda ćete naići na probleme sa kompatibilnošću aplikacije. Slede detaljne informacije o tome šta je dostupno a šta nedostupno i greške na koje ćete nailaziti.

Dostupne izvedene tabele

Excel 2013 RT podržava izvedene tabele. Stoga, možete da se povežete Analysis Services izvor podataka ili ili tabularnim, i Kreiranje izvedene tabele za analizu spoljnih podataka.

Pročitajte više o izvedene tabele u programu Excel 2013 RT povezanom sa Analysis Services izvorima podataka.

Listovi prikaza Power View

Listovi prikaza Power View predstavljaju interaktivno iskustvo vizuelizacije podataka koje možete dodati u Excel 2013 radnu svesku. Ako otvorite radnu svesku koja sadrži list prikaza Power View u programu Excel 2013 RT, taj list prikaza se i dalje pojavljuje u radnoj svesci, ali umesto interaktivnih podataka prikazuje sliku čuvara mesta.

Više informacija o programskom dodatku Power View u sistemu Office 365.

Modeli podataka

Model podataka predstavlja ugrađene, srodne tabelarne podatke u programu Excel koje koristite sa izvedenim tabelama, izvedenim grafikonima i izveštajima prikaza Power View. Model podataka se kreira u pozadini kada uvozite više povezanih tabela iz relacionog izvora podataka ili kada kreirate veze između pojedinačnih tabela u radnoj svesci. U sistemu Office RT modeli podataka nisu podržani.

Ako filtrirate podatke koji potiču iz ugrađenog modela podataka, videćete sledeće greške:

„Nepodržane funkcije: Ova datoteka sadrži nepodržane funkcije koje možda neće ispravno raditi. Saznajte više o tome.“

„Nije moguće pokrenuti jednu ili više sledećih funkcija u u ovoj verziji sistema Office:

  • VBA projekat

  • ActiveX kontrole“

Više informacija o modelima podataka u programu Excel 2013.

Power Pivot Programski dodatak

U programu Excel 2013 programski dodatak Power Pivot koristi se za upravljanje modelima podataka, uključujući prikazivanje sadržaja i njegovo uvećavanje pomoću KPI-ova, hijerarhija i proračuna. Programski dodatak Power Pivot za Excel 2013 dostupan je u izdanjima Office Professional Plus i Office 365 Professional Plus, kao i u samostalnom izdanju programa Excel 2013 u operativnim sistemima Windows Vista, Windows 7 i Windows 8.

Više informacija o programskom dodatku Power Pivot u programu Excel 2013.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×