Kreiranje zadataka i stavki rokovnika

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Većina osoba vodi listu stvari koje treba da uradite – na papiru, u unakrsnoj tabeli ili pomoću kombinacije papira i elektronske metoda. U programu Outlook, možete da kombinujete različite liste u jednoj listi, poboljšan podsetnika i praćenja.

Pravljenje zadatka

 1. Izaberite Zadaci > Novi zadatak ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+K.

  Komanda „Novi zadatak“ na traci

 2. U polju Tema otkucajte ime zadatka. Ako treba mnogo toga da upišete, neka tema bude kratka, a detalje dodajte u telo zadatka.

 3. Ukoliko su datum početka ili krajnji rok fiksni, postavite Datum početka ili Krajnji rok.

 4. Postavite prioritet zadatka korišćenjem opcije Prioritet.

 5. Ako hoćete iskačući podsetnik, potvrdite izbor u polju za potvrdu Podsetnik, pa postavite datum i vreme.

 6. Izaberite Zadatak > Sačuvaj i zatvori.

Postoji brz način da kreirate zadatak na osnovu primljene e-poruke. Više informacija pogledajte u članku Kreiranje zadatka na osnovu poruke.

 1. U okviru Zadaci, na kartici Početak, u grupi Novo kliknite na dugme Novi zadatak.

  Komanda „Novi zadatak“ na traci

Tasterska prečica    Da biste kreirali novi zadatak, pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+K.

 1. U polju Tema otkucajte ime zadatka. U telo zadatka možete dodati više detalja.

 2. Na kartici Zadatak, u grupi Radnje kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Zadatak možete kreirati od bilo koje Outlook stavke, kao što su e-poruka, kontakt, kalendarska stavka ili beleška.

Uradite nešto od sledećeg:

 • Prevlačenje e-poruke u rokovnik

  Rokovnik mora biti raspoređen prema vrednostima u poljima Datum početka ili Krajnji rok da biste mogli da koristite ovaj postupak.

  1. Prevucite stavku u odeljak liste zadataka u rokovniku.

  2. Kada se na mestu na koje želite da postavite zadatak pojavi crvena linija sa strelicama na oba kraja, otpustite taster miša.

   Snimak odeljka zakazanih obaveza u rokovniku

 • Prevlačenje stavke u fasciklu „Zadaci“

  Kada stavku prevučete na karticu Zadaci u oknu za navigaciju, moći ćete da koristite sve funkcije stavke zadatka. Sadržaj stavke, izuzimajući priloge, biće kopiran u telo zadatka. Čak i ako kasnije obrišete originalnu stavku, zadatak sa kopiranim sadržajem stavke i dalje će biti dostupan.

 • U oknu za navigaciju prevucite stavku na karticu Zadaci.

  Savet: Da biste dodali stavku kao prilog zadataka umesto da nalepite tekst u telo zadatka, kliknite desnim tasterom miša na stavku i prevucite je na listi zadataka i zatim izaberite stavku Kopiraj ovde kao zadatak sa prilogom.

Ako zadatak sadrži osobe ili organizacije u kontakte, možete da kreirate vezu do kontakta.

Napomena: Veze kontakata mora biti uključen.

Kako da uključim veze kontakata?

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Opcije.

 3. Kliknite na dugme Kontakti.

 4. U okviru povezivanja, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži kontakte povezane sa trenutne stavke .

 • U otvori zadatak, na dnu prozora, izaberite stavku Kontakti, kliknite na kontakt i zatim kliknite na dugme u redu.

Rokovnik se podrazumevano pojavljuje u svim prikazima programa Outlook.

Da biste kreirali zadatak, izvršite neku od sledećih radnji:

 • U rokovniku kliknite u polje Otkucajte novi zadatak i unesite opis zadatka. Pritisnite taster ENTER da biste završili. Zadatak će biti prikazan u rokovniku sa tekućim datumom.

 • U rokovniku kliknite dvaput u polje Otkucajte novi zadatak da biste zadatak otvorili u novom prozoru. Možete da unesete više detalja o zadatku.

Savet: Da biste uključili ili isključili rokovnik, na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Traka sa zaduženjima i kliknite na dugme normalno, umanjeniili Isključeno. Ovo menja rokovnika samo u trenutnom prikazu, a ne u svim prikazima.

Lista dnevnih zadataka pojavljuje se samo u dnevnom i sedmičnom prikazu Outlook kalendara.

Lista dnevnih zadataka u sedmičnom prikazu kalendara

 1. Zadržite pokazivač na željenom danu na listi dnevnih zadataka.

 2. Izaberite opciju Kliknite da biste dodali zadatak.

 3. Otkucajte temu zadatka, a zatim pritisnite taster ENTER.

  Datum početka i krajnji rok su podrazumevano postavljeni na dan umetanja zadatka. Da biste promenili datum početka i krajnji rok, zadatak prevucite na željeni dan. Da biste ručno promenili datum početka ili krajnji rok, desnim tasterom miša kliknite na zadatak i izaberite stavku Otvori.

Napomena: Da biste uključili ili isključili listu dnevnih zadataka u kalendaru, na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Lista dnevnih zadataka, a zatim izaberite normalno, umanjeniili Isključeno.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Traka sa zaduženjima Zadatak se stavke koje ste kreirali u programu Outlook da biste pratili sve dok. Stavka rokovnika može biti bilo koje Outlook stavke – kao što je zadatak, e-poruku ili kontakt – koja je označena zastavicom za praćenje. Podrazumevano, sve zadatke označene zastavicom za praćenje kada su kreirane, čak i ako nema datum početka ili krajnji rok. Stoga, svaki put kada kreirate zadatak, ili označili zastavicom e-poruku ili kontakt, stavku Zaduženja se automatski kreira.

Kada treba da brzo ukazuju na to da je stavka zahteva pažnje kasnije, označavanje je najbolja opcija. Kada ste označili zastavicom stavke, on se prikazuje zastavicom u prikazu "Pošta", u okviru zadaci, u rokovniku i na listi dnevnih zadataka u kalendaru. Označavanje poruke ili kontakta ne Kreirajte novi zadatak. Pošto stavka rokovnika i dalje u e-poruku ili kontakt nakon označavanja zastavicom, ne imaju sposobnost da dodelite kao zadatak nekoj drugoj osobi ili ukažete na njen tok ili procenat dovršenosti.

Zadatak možete da se pojavi jednom ili više puta. periodično zadatak možete da ponovite u redovnim intervalima, ili ga možete ponoviti zasnovana na sastanak koji ste označite zadatak kao dovršen. Na primer, možete da kreirate periodični zadatak da biste poslali izveštaj o statusu menadžera poslednjeg petka svakog meseca ili da kreirate periodični zadatak љiљanje mesec dana posle prethodna.

Zadataka i stavki obaveza se pojavljuju u okviru zadaci, u polju sa rokovniku i na listi dnevnih zadataka u kalendaru. Bez obzira na to prikaza koji ste u rokovnik vas obaveštava o stavke iz kalendara, zadataka i rokovnika.

Postoji nekoliko načina da biste kreirali novi zadatak u programu Outlook. Možete koristiti komandu zadatka (kliknite na dugme novo u meniju datoteka ), unesite zadatak u okvir za tekst Otkucajte novi zadatak u rokovniku iz bilo kog prikaza programa Outlook, otkucajte u prazan prostor na listi dnevnih zadataka u kalendaru, ili kliknite na dugme i otkucajte u HP d ovde da biste dodali novi zadatak okvir za tekst na vrhu prikaza zadaci. Od ovih, najbrži način je da koristite rokovnika.

Zadatak možete da kreirate i tako što ćete prevući stavke, kao što su e-poruke, Zadaci u Okno za navigaciju. Kopiranje e-poruku će biti kreiran zadatak.

Da li pratite zadatke koji su dodeljeni sebi (kao što su podsetnika za odgovaranje na e-poruke) ili zadatke koje su dodeljene drugim osobama (kao što su napredak nečijeg projekta), Outlook zadaci su rešenje. Možete brzo da dodate i ažuriranje zadataka ili označite kao dovršene. Sa zadacima uključeni u prikazu kalendara, imate obogaćenog interfejs za praćenje ne zakazane obaveze samo zadataka koje treba da dovršite određenog dana kao i.

 1. U meniju datoteka , stavku novoi izaberite stavku zadatak.

  Tasterska prečica da biste kreirali novi zadatak, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + K.

 2. U polje Tema upišite ime zadatka.

  Napomena: Sada ste uneli dovoljno informacija da biste kreirali zadatak. Sledeći koraci su opcionalni, ali će vam pomoći da bolje upravljanje zadacima u programu Outlook.

 3. Na kartici zadatak , u grupi Radnje kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori ili nastavite sa sledećim koracima da biste prilagodili zadatak.

 4. Ako želite, podesite datum početka i Krajnji rok za zadatak.

  Ako navedete datum početka, Krajnji rok polje se automatski podešeno na isti dan. Možete da promenite u polju Krajnji rok na bilo koji datum koji želite.

 5. Ako želite da bi se zadatak ponavljao, na kartici zadatak , u grupi Opcije izaberite stavku Ponavljanje.

 6. U dijalogu Ponavljanje zadatka izaberite željenu učestalost (dnevni, sedmični, mesečno ili godišnje) sa kojim zadatak treba ponavljanja, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Bi se zadatak ponavljao zasnovana na pravilnim intervalima     U odeljku ponavljanja , izaberite opcije za učestalost intervala koji želite. Da biste izabrali Ponovo generiši novi zadatakili zadatak neće ponavljati u redovnim intervalima.

  • Bi se zadatak ponavljao na osnovu datuma završetka     Izaberite stavku Ponovo generiši novi zadatak, a u polje otkucajte vremenski period posle kojeg mora generisati novi zadatak.

   Svaki put kada vam označite zadatak kao dovršen, novi zadatak će biti kreiran na osnovu vaše specifikacije.

   Savet: Ovo je najbolji izbor kada ne želite da se sledeći podsetnik za zadatak pojavi sve dok prethodni je označen kao dovršen. Ako vam nije stavku označite kao dovršenu, sledeći podsetnik se neće pojaviti. Na primer, ako imate podsetnik da platite uslužnog računa 15 svakog meseca, a na događaj od 15 ne označite kao dovršenog, u možda će i dalje vidite ne još uvek dovršenom 15 zadataka. Samo kada ste označili 15 April zadatak kao dovršen pojavljuju se u maju 15 ponavljanje zadatka.

 7. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog " Ponavljanje zadatka ".

 8. Ako želite da dodate obaveštenja podsetnika, potvrdite izbor u polju za potvrdu podsetnik , a zatim unesite datum i vreme za podsetnik.

 9. Možete da navedete prilagođeni zvuk koji će se reprodukovati uz vaš podsetnik. Kliknite na dugme Slika dugmeta , kliknite na dugme Potraži, izaberite zvučnu datoteku da biste reprodukovali, kliknite na dugme Otvori, a zatim kliknite na dugme u redu. Ovo menja samo za ovaj zadatak zvuk podsetnika.

 10. Ako želite da pratite tok ovog zadatka u Status, prioriteti % dovršeno Unesite željene vrednosti.

  Status i % dovršeno polja su povezane. Kada promenite vrednost u jednom polju, vrednost u drugom polju se menja u skladu sa tim.

Status

% Dovršeno

Nije počelo

0

U toku

1 – 99

Completed

100

Čeka se neko drugi

0-100

Odloženo

0-100

 1. Ako želite da dodelite kategoriju boje zadatak, na kartici zadatak , u grupi Opcije kliknite na dugme Kategorizuj, a zatim izaberite jednu od kategorija boja u meniju. Za više kategorija boja izaberite stavku Sve kategorije.

  Po prvi put da koristite kategoriju boje, bićete upitani da obezbedite ime za kategoriju boje koja ima više smisla za vas. Možete da kreirate prilagođene kategorije boja, prilagođene boje pridružite kategorija boja i dodelite tasterske prečice na kategorije boja. Kliknite na dugme u redu da biste se vratili u prozor zadatka.

  Savet: Predomislio za dodelu kategorije boja? Kliknite desnim tasterom miša na boju ili ime kategorije boje, a zatim izaberite stavku Obriši ime kategorije ili Obriši sve kategorije.

 2. Ako zadatak sadrži osobe ili organizacije u kontakte, možete da kreirate brze veze sa kontaktom, tako što ćete izabrati stavku Kontakti na dnu prozora, a zatim izabrati stavku. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog Izbor kontakata .

  Napomena: Podrazumevano, povezivanja kontakta se ne pojavljuje na poruke, kontakte i zadatke operativnog sistema windows. Da biste uključili povezivanje sa kontaktom, na kartici zadatak , u grupi Radnje kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori. U glavnom prozoru programa Outlook, u meniju Alatke izaberite stavku Opcije. Na kartici željene opcije , kliknite na dugme Opcije kontaktai zatim u dijalogu Opcije kontakta u okviru Povezivanje sa kontaktom, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži povezivanje sa kontaktom na sve oblike . Otvorite zadatak da biste nastavili sa ovom procedurom.

 3. Ako ne želite da druge osobe vide stavku deljenog zadatka, na kartici zadatak , u grupi Opcije kliknite na dugme privatno.

 4. Ako želite da unesete kilometražu, radno vreme i druge informacije o plaćanju, na kartici zadatak , u grupi Prikaži izaberite stavku Detalji. Otkucajte informacije u poljima ukupan posaostvarni rad, kilometražui informacija o naplatu .

 5. Na kartici zadatak , u grupi Radnje kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Postoji nekoliko načina za pretvaranje e-poruke u zadatak ili stavku zaduženja.

Uradite nešto od sledećeg:

 • Označavanje zastavicom e-poruke zastavicom za praćenje

  Označavanje poruke zastavicom je najbolji izbor kada je potrebno da biste brzo označili stavke za vašu pažnju kasnije. Kada ste označili zastavicom stavke, on se prikazuje u prikazu "Pošta" zastavicom, u okviru zadaci, u rokovniku i na listi dnevnih zadataka u kalendaru. Označavanje poruke ili kontakta ne Kreirajte novi zadatak. Pošto stavka rokovnika i dalje ostaje na e-poruku ili kontakt nakon označavanja zastavicom, ne imaju sposobnost da dodelite kao zadatak nekoj drugoj osobi ili ukažete na njen tok ili procenat dovršenosti.

  1. Pošta, kliknite desnim tasterom miša na kolonu sa zastavicom za e-poruke.

  2. Odaberite krajnji rok.

   Da biste brzo dodali zastavicu za praćenje, kliknite na kolonu sa zastavicom pored e-poruke. Datum početka i krajnji rok danas se automatski postavljaju.

   Da biste promenili vreme podsetnika, zvuk podsetnika, datum početka, krajnji rok, tekst zastavice koji se pojavljuje na Info traci ili da biste obrisali zastavicu podsetnika, kliknite desnim tasterom miša na kolonu sa zastavicom pored e-poruke, a zatim izaberite stavku Prilagođeno ili Dodaj podsetnik. Obe opcije otvori istom dijalogu, ali kada koristite Dodaj podsetnik, u polju za potvrdu podsetnik automatski izabrana.

   Dijalog „Praćenje“

 • Prevlačenje e-poruke u rokovnik da biste kreirali stavku zaduženja

  Rokovnik mora biti raspoređen prema vrednostima u poljima Datum početka ili Krajnji rok da biste mogli da koristite ovaj postupak.

  1. Izaberite e-poruku da biste je izabrali, a zatim prevucite poruku u odeljak liste zadataka u rokovniku.

  2. Kada se pojavi crvena linija sa strelicama na oba kraja gde želite da postavite zadatak, otpustite taster miša.

   Snimak odeljka zakazanih obaveza u rokovniku

 • Prevucite e-poruke u fasciklu "Zadaci" da biste kreirali novi zadatak

  Kada prevučete e-poruci zadataka u oknu za navigaciju, možete da koristite sve funkcije stavke zadatka, a sadržaj e-poruke, izuzimajući priloge, kopiraju u telo zadatka. Čak i ako kasnije se briše originalnu e-poruku, zadatak, uključujući kopirani sadržaj, osim prilozi e-poruke, je i dalje dostupna.

  1. Izaberite e-poruku da biste je izabrali, a zatim ga prevucite na dugme zadatak u oknu za navigaciju.

   Da biste dodali poruku kao prilog zadataka umesto da nalepite tekst u telo zadatka, kliknite desnim tasterom miša na poruku i prevucite je na listi zadataka. U priručnom meniju izaberite stavku Kopiraj ovde kao zadatak sa prilogom.

   Pojavljuje se novi prozor stavke zadatka i Kopiranje sadržaja e-pošte se lepi u telo zadatka. Tema e-poruke postaće tema zadatka. Ako želite, možete da promenite temu.

   Napomena: Sada ste uneli dovoljno informacija da biste kreirali zadatak. Sledeći koraci su opcionalni, ali će vam pomoći da bolje upravljanje zadacima u programu Outlook.

  2. Na kartici zadatak , u grupi Radnje kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori ili nastavite sa sledećim koracima da biste prilagodili zadatak.

  3. Ako želite, podesite datum početka i Krajnji rok za zadatak.

   Ako navedete datum početka, Krajnji rok polje se automatski postavlja na isti dan. Možete da promenite Krajnji rok na sastanak koji želite.

  4. Ako želite da bi se zadatak ponavljao, na kartici zadatak , u grupi Opcije izaberite stavku Ponavljanje.

  5. U dijalogu Ponavljanje zadatka izaberite željenu učestalost (dnevni, sedmični, mesečno ili godišnje) sa kojim zadatak treba ponavljanja, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Bi se zadatak ponavljao u redovnim intervalima     U odeljku ponavljanja , izaberite opcije za učestalost intervala koji želite. Da biste izabrali Ponovo generiši novi zadatakili zadatak neće ponavljati u redovnim intervalima.

   • Bi se zadatak ponavljao na osnovu datuma završetka     Izaberite stavku Ponovo generiši novi zadatak, a u polje otkucajte vremenski period posle kojeg mora generisati novi zadatak.

    Svaki put kada vam označite zadatak kao dovršen, novi zadatak će se kreirati zasnovan na izbore.

    Ovo je najbolji izbor kada ne želite da se sledeći podsetnik za zadatak pojavi sve dok prethodni označena kao dovršena. Ako vam nije stavku označite kao dovršenu, sledeći podsetnik se neće pojaviti. Na primer, ako imate podsetnik da platite uslužnog računa 15 svakog meseca, a na događaj od 15 ne označite kao dovršenog, u možda ćete i dalje videti 15 April zadatak. Označite 15 April zadatak dovršeno, pojaviće se u maju 15 ponavljanje zadatka.

  6. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog " Ponavljanje zadatka ".

  7. Ako želite da dodate podsetnik, potvrdite izbor u polju za potvrdu podsetnik da biste uključili obaveštenje podsetnika. Unesite datum i vreme za podsetnik.

  8. Možete da navedete prilagođeni zvuk koji će se reprodukovati uz vaš podsetnik. Kliknite na dugme Slika dugmeta , kliknite na dugme Potraži, izaberite zvučnu datoteku da biste reprodukovali, kliknite na dugme Otvori, a zatim kliknite na dugme u redu. Ovo menja samo za ovaj zadatak zvuk podsetnika.

  9. Ako želite da pratite tok ovaj zadatak, u Status, prioriteti % dovršeno poljima otkucajte ili izaberite željene opcije.

   Polja " Status " i " % dovršeno zavise od jedni drugima. Tako što ćete promeniti vrednost u jednom polju, vrednost u drugom polju se menja u skladu sa tim.

Status

% Dovršeno

Nije počelo

0

U toku

1 – 99

Completed

100

Čeka se neko drugi

0-100

Odloženo

0-100

 1. Ako želite da dodelite kategoriju boje zadatak, na kartici zadatak , u grupi Opcije kliknite na dugme Kategorizuj, a zatim kliknite na jednu od stavki iz menija. Za više kategorija boja izaberite stavku Sve kategorije.

  Prvi put koristite kategorije boje koje bićete upitani da obezbedite ime koje ima više smisla za vas. Možete da kreirate prilagođene kategorije boja, prilagođene boje pridružite kategorijama boja i dodelite tasterske prečice. Kliknite na dugme u redu da biste se vratili u prozor zadatka.

  Predomislio za dodelu kategorije boja? Kliknite desnim tasterom miša na boju ili ime kategorije boje, a zatim izaberite stavku Obriši ime kategorije ili Obriši sve kategorije.

 2. Ako zadatak sadrži osobe ili organizacije u kontakte, možete da kreirate brze veze sa kontaktom, tako što ćete izabrati stavku Kontakti na dnu prozora, a zatim izabrati stavku. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog Izbor kontakata .

 3. Ako ne želite da druge osobe vide stavku deljenog zadatka, na kartici zadatak , u grupi Opcije kliknite na dugme privatno.

 4. Ako želite da unesete kilometražu, radno vreme i druge informacije o plaćanju, na kartici zadatak , u grupi Prikaži izaberite stavku Detalji. Otkucajte informacije u poljima ukupan posaostvarni rad, kilometražui informacija o naplatu .

 5. Na kartici zadatak , u grupi " Sačuvaj ", kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Kontakt je zastavicom najbolja opcija kada je potrebno da biste brzo označili kontakta za vašu pažnju kasnije. Označavanje kontakta kreira stavka rokovnika sa tekstom zastavice na Info traci. Označene zastavicom kontakt se takođe prikazuje na listi zadataka u rokovniku, i u kalendaru Lista dnevnih zadataka. Označavanje kontakta ne mogu da kreiraju nove stavke zadatka. Pošto stavka rokovnika i dalje ostaje kontakt, nemate mogućnost da dodelite kao zadatak nekoj drugoj osobi ili da biste označili njen tok ili procenat dovršenosti.

 1. Kontakti, kliknite desnim tasterom miša na kontakt.

 2. Postavite pokazivač na stavku Praćenje u priručnom meniju, a zatim kliknite na dugme krajnji rok.

  Da biste promenili vreme podsetnika, zvuk podsetnika, datum početka, krajnji rok, tekst zastavice koji se pojavljuje na Info traci ili da biste obrisali zastavicu podsetnika, izaberite stavku Prilagođeno ili Dodaj podsetnik. (Obe opcije otvori istom dijalogu, ali kada koristite Dodaj podsetnik, u polju za potvrdu podsetnik automatski bira.)

Rokovnik se podrazumevano pojavljuje u svim prikazima programa Outlook. Rokovnik možete da uključite ili isključite. Pored toga, možete odabrati da biste prikazali umanjenom verzija u rokovniku, koji koristi manje prostora na ekranu. Kada uključite rokovnik ili isključite ili umanjite ga u određenom prikazu, postavka se primenjuje samo na taj prikaz. Na primer, Ako isključite rokovnik u prikazu "Pošta", ona će ostati sa svaki put kada se nalazite u prikazu pošta, uključujući sledeći put kada pokrenete Outlook. Međutim, on se pojavljuje u druge prikaze, poput kalendara, beleške i zadatke.

 • Da biste se prebacivali rokovnika isključivanje, izaberite stavku Prikaz, postavite pokazivač Rokovnikai zatim kliknite na dugme normalno, umanjeniili Isključeno.

 • Da biste kreirali novi zadatak u rokovniku, kliknite u okvir za tekst Otkucajte novi zadatak (koji se zove okno zadataka za unos, otkucajte temu zadatka, a zatim pritisnite taster ENTER.

  Okno za unos zadataka

  Podrazumevano, zadatak će biti dodeljeni krajnji rok i datum početka koji su zasnovani na zastavicu Podešavanje brzog klika postavku. Kada prvi put instalirate Outlook, ova postavka je konfigurisan kao danas.

  Ako kreirate zadatak i promenite krajnji rok zastavice, sve buduće zadatke koje ste uneli u rokovniku će koristiti nova postavka. Uvek možete da zamenite na izbor koji se prikazuje i izaberite drugu opciju. Međutim, kada pokrenete Outlook, prvi zadatak koji unesete biće primenjena podrazumevana postavku zastavice Podešavanje brzog klika .

  Da biste promenili podrazumevanu postavku zastavice, kliknite desnim tasterom miša na kolonu sa zastavicom u bilo kom prikazu, izaberite stavku Podešavanje brzog klikai zatim odaberite željenu postavku zastavice. Opcije uključuju Bez datuma. Izbor Bez datuma zastavicu čini stavke se pojavljuju u grupi Bez datuma u rokovniku.

  Napomena: Sada ste uneli dovoljno informacija da biste kreirali zadatak. Sledeći koraci su opcionalni, ali će vam pomoći da bolje upravljanje zadacima u programu Outlook.

 • Nastavite sa sledećim koracima da biste prilagodili zadatak tako što ćete kliknuti dvaput na zadataka u rokovniku.

 • Ako želite, podesite datum početka i Krajnji rok za zadatak.

  Ako navedete datum početka, Krajnji rok polje se automatski postavlja na isti dan. Možete da promenite Krajnji rok na sastanak koji želite.

 • Ako želite da bi se zadatak ponavljao, na kartici zadatak , u grupi Opcije izaberite stavku Ponavljanje.

 • U dijalogu Ponavljanje zadatka izaberite željenu učestalost (dnevni, sedmični, mesečno ili godišnje) sa kojim zadatak treba ponavljanja, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Bi se zadatak ponavljao u redovnim intervalima     U odeljku ponavljanja , izaberite opcije za učestalost intervala koji želite. Da biste izabrali Ponovo generiši novi zadatakili zadatak neće ponavljati u redovnim intervalima.

  • Bi se zadatak ponavljao na osnovu datuma završetka     Izaberite stavku Ponovo generiši novi zadatak, a u polje otkucajte vremenski period posle kojeg mora generisati novi zadatak.

   Svaki put kada vam označite zadatak kao dovršen, novi zadatak će se kreirati zasnovan na izbore.

   Ovo je najbolji izbor kada ne želite da se sledeći podsetnik za zadatak pojavi sve dok prethodni označena kao dovršena. Ako vam nije stavku označite kao dovršenu, sledeći podsetnik se neće pojaviti. Na primer, ako imate podsetnik da platite uslužnog računa 15 svakog meseca, a na događaj od 15 ne označite kao dovršenog, u možda ćete i dalje videti 15 April zadatak. Označite 15 April zadatak dovršeno, pojaviće se u maju 15 ponavljanje zadatka.

 • Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog " Ponavljanje zadatka ".

 • Ako želite da dodate podsetnik, potvrdite izbor u polju za potvrdu podsetnik da biste uključili obaveštenje podsetnika. Unesite datum i vreme za podsetnik.

 • Možete da navedete prilagođeni zvuk koji će se reprodukovati uz vaš podsetnik. Kliknite na dugme Slika dugmeta , kliknite na dugme Potraži, izaberite zvučnu datoteku da biste reprodukovali, kliknite na dugme Otvori, a zatim kliknite na dugme u redu. Ovo menja samo za ovaj zadatak zvuk podsetnika.

 • Ako želite da pratite tok ovaj zadatak, u Status, prioriteti % dovršeno poljima otkucajte ili izaberite željene opcije.

  Polja " Status " i " % dovršeno zavise od jedni drugima. Tako što ćete promeniti vrednost u jednom polju, vrednost u drugom polju se menja u skladu sa tim.

Status

% Dovršeno

Nije počelo

0

U toku

1 – 99

Completed

100

Čeka se neko drugi

0-100

Odloženo

0-100

 1. Ako želite da dodelite kategoriju boje zadatak, na kartici zadatak , u grupi Opcije kliknite na dugme Kategorizuj, a zatim kliknite na jednu od stavki iz menija. Za više kategorija boja izaberite stavku Sve kategorije.

  Prvi put koristite kategorije boje koje bićete upitani da obezbedite ime koje ima više smisla za vas. Možete da kreirate prilagođene kategorije boja, prilagođene boje pridružite kategorijama boja i dodelite tasterske prečice. Kliknite na dugme u redu da biste se vratili u prozor zadatka.

  Predomislio za dodelu kategorije boja? Kliknite desnim tasterom miša na boju ili kategorije boje, a zatim izaberite stavku Obriši ime kategorije ili Obriši sve kategorije.

 2. Ako zadatak sadrži osobe ili organizacije u kontakte, možete da kreirate brze veze sa kontaktom, tako što ćete izabrati stavku Kontakti na dnu prozora, a zatim izabrati stavku. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog Izbor kontakata .

 3. Ako ne želite da druge osobe vide stavku deljenog zadatka, na kartici zadatak , u grupi Opcije kliknite na dugme privatno.

 4. Ako želite da unesete kilometražu, radno vreme i druge informacije o plaćanju, na kartici zadatak , u grupi Prikaži izaberite stavku Detalji. Otkucajte informacije u poljima ukupan posaostvarni rad, kilometražui informacija o naplatu .

 5. Na kartici zadatak , u grupi " Sačuvaj ", kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Da biste premestili zadatak nagore ili nadole na listi, kliknite i prevucite stavku na željeni položaj. Dok prevlačite zadatak, crvena linija sa strelicama ukazuje na to gde zadatak bude smešten kada otpustite taster miša.

Lista dnevnih zadataka pojavljuje se samo u dnevnom i sedmičnom prikazu Outlook kalendara. Da biste se prebacivali na listi dnevnih zadataka uključili ili isključili u kalendaru, kliknite na dugme Prikazpokazivač na Listi dnevnih zadatakai zatim kliknite na dugme normalno, umanjeniili Isključeno.

Lista dnevnih zadataka

Da biste prikazali samo ukupan broj zadataka, postupite na neki od sledećih načina:

 • U kalendaru, kliknite na dugme Prikaz, postavite pokazivač Lista dnevnih zadatakai zatim izaberite stavku umanjen.

 • Postavite pokazivač na gornju ivicu na listi dnevnih zadataka. Kada se pokazivač pretvori Ikona regulatora veličine , prevucite ivicu na dnu prozora.

Da biste kreirali nove zadatke na listi dnevnih zadataka, morate da koristite postavku Lista dnevnih zadataka normalno .

 1. Na listi dnevnih zadataka kao vaš pokazivač se kreće, kliknite na dugme da biste dodali zadatak se prikazuje.

 2. Kliknite na prazan prostor ispod kolone za dan.

 3. Otkucajte temu zadatka, a zatim pritisnite taster ENTER.

  Podrazumevano, zadatak će biti dodeljeni početni datum i krajnji datum dana u koloni, iznad na listi dnevnih zadataka. Da biste promenili datum početka ili krajnji rok zadatka, kreirani zadatak prevucite na dan koji je krajnji zadatak. Umesto prevlačenja zadatak, možete da otvorite zadatak, a zatim promenite datum početka i krajnji rok. Da to uradite, možete kliknite desnim tasterom miša na zadatak, a zatim kliknite na dugme Otvoriili izaberite stavku, pritisnite taster ESC i zatim pritisnite taster ENTER.

 4. Ako želite da bi se zadatak ponavljao, na kartici zadatak , u grupi Opcije izaberite stavku Ponavljanje.

 5. U dijalogu Ponavljanje zadatka izaberite željenu učestalost (dnevni, sedmični, mesečno ili godišnje) sa kojim zadatak treba ponavljanja, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Bi se zadatak ponavljao u redovnim intervalima     U odeljku ponavljanja , izaberite opcije za učestalost intervala koji želite. Da biste izabrali Ponovo generiši novi zadatakili zadatak neće ponavljati u redovnim intervalima.

  • Bi se zadatak ponavljao na osnovu datuma završetka     Izaberite stavku Ponovo generiši novi zadatak, a u polje otkucajte vremenski period posle kojeg mora generisati novi zadatak.

   Svaki put kada vam označite zadatak kao dovršen, novi zadatak će se kreirati zasnovan na izbore.

   Ovo je najbolji izbor kada ne želite da se sledeći podsetnik za zadatak pojavi sve dok prethodni označena kao dovršena. Ako vam nije stavku označite kao dovršenu, sledeći podsetnik se neće pojaviti. Na primer, ako imate podsetnik da platite uslužnog računa 15 svakog meseca, a na događaj od 15 ne označite kao dovršenog, u možda ćete i dalje videti 15 April zadatak. Označite 15 April zadatak dovršeno, pojaviće se u maju 15 ponavljanje zadatka.

 6. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog " Ponavljanje zadatka ".

 7. Ako želite da dodate podsetnik, potvrdite izbor u polju za potvrdu podsetnik da biste uključili obaveštenje podsetnika. Unesite datum i vreme za podsetnik.

 8. Možete da navedete prilagođeni zvuk koji će se reprodukovati uz vaš podsetnik. Kliknite na dugme Slika dugmeta , kliknite na dugme Potraži, izaberite zvučnu datoteku da biste reprodukovali, kliknite na dugme Otvori, a zatim kliknite na dugme u redu. Ovo menja samo za ovaj zadatak zvuk podsetnika.

 9. Ako želite da pratite tok ovaj zadatak, u Status, prioriteti % dovršeno poljima otkucajte ili izaberite željene opcije.

  Polja " Status " i " % dovršeno zavise od jedni drugima. Tako što ćete promeniti vrednost u jednom polju, vrednost u drugom polju se menja u skladu sa tim.

Status

% Dovršeno

Nije počelo

0

U toku

1 – 99

Completed

100

Čeka se neko drugi

0-100

Odloženo

0-100

 1. Ako želite da dodelite kategoriju boje zadatak, na kartici zadatak , u grupi Opcije kliknite na dugme Kategorizuj, a zatim kliknite na jednu od stavki iz menija. Za više kategorija boja izaberite stavku Sve kategorije.

  Prvi put koristite kategorije boje koje bićete upitani da obezbedite ime koje ima više smisla za vas. Možete da kreirate prilagođene kategorije boja, prilagođene boje pridružite kategorijama boja i dodelite tasterske prečice. Kliknite na dugme u redu da biste se vratili u prozor zadatka.

  Predomislio za dodelu kategorije boja? Kliknite desnim tasterom miša na boju ili ime kategorije boje, a zatim izaberite stavku Obriši ime kategorije ili Obriši sve kategorije.

 2. Ako zadatak sadrži osobe ili organizacije u kontakte, možete da kreirate brze veze sa kontaktom, tako što ćete izabrati stavku Kontakti na dnu prozora, a zatim izabrati stavku. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog Izbor kontakata .

 3. Ako ne želite da druge osobe vide stavku deljenog zadatka, na kartici zadatak , u grupi Opcije kliknite na dugme privatno.

 4. Ako želite da unesete kilometražu, radno vreme i druge informacije o plaćanju, na kartici zadatak , u grupi Prikaži izaberite stavku Detalji. Otkucajte informacije u poljima ukupan posaostvarni rad, kilometražui informacija o naplatu .

 5. Na kartici zadatak , u grupi " Sačuvaj ", kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Da biste premestili zadatak nagore ili nadole na listi, kliknite i prevucite stavku na željeni položaj. Dok prevlačite zadatak, crvena linija sa strelicama ukazuje na to gde zadatak bude smešten kada otpustite taster miša.

 1. Otvorite zadatak.

 2. Na dnu prozora zadatka, kliknite na kontakte.

  Nema dugmeta "Kontakti"

  Ako ne vidite dugme "Kontakti", uradite sledeće:

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

  2. Na kartici željene opcije u okviru Kontakti i beleške, kliknite na dugme Opcije kontakta.

  3. U dijalogu Opcije kontakta , u okviru Povezivanje sa kontaktom, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži povezivanje sa kontaktom na sve oblike .

 3. U dijalogu Izbor kontakata , u okviru stavke, izaberite kontakt koji želite da se povežete ovaj zadatak.

  Da biste izabrali više kontakata, kliknite na jedan kontakt, držite pritisnut taster CTRL i zatim kliknite na svaki dodatni kontakt.

  Da biste prikazali povezane stavke sa kontaktom, otvorite kontakt i na kartici kontakt , u grupi Prikaži izaberite stavku aktivnosti. Da biste prikazali određeni tip stavke, na listi Prikaži , izaberite tip stavke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×