Kreiranje, uređivanje ili brisanje prilagođeni prikaz korisnika u usluzi Office 365

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako ste administrator za globalno upravljanje ili upravljanje korisnicima usluge Office 365, možete kreirati prilagođene prikaze korisnika da biste prikazali određeni podskup korisnika. Ovi prikazi su dodatak standardnom skupu prikaza koji dolazi sa uslugom Office 365. Prilagođene prikaze korisnika možete kreirati, uređivati ili brisati, a prilagođeni prikazi koje kreirate dostupni su svim administratorima.

Prilagođene prikaze korisnika u Office 365 administrativni centar

Kada kreirate, uredite ili izbrišite prilagođeni prikaz korisnika, promene će biti prikazani na listi filtera prikaza koje svi administratori u vašoj kompaniji vidite kada se klikne na stranici " Korisnici ". Možete da kreirate do 50 prilagođene prikaze.

Napomene: Standardni korisnički prikazi prikazuju podrazumevano u padajućoj listi filtera . Standardni filteri uključuju sve korisnike, licencirani korisniciprijave dozvoljeno, prijavljivanje blokirani, nelicencirani korisnici, Korisnici sa greškama, naplata administratori, globalni administratori, lozinke Administratori, administratori uslugai administratori za upravljanje. Nije moguće uređivati ili brisati standardnih prikaza. Nekoliko stvari koje treba napomena o standardnih prikaza:

 • Neki standardni prikazi prikazaće nesortiranu listu ako je na listi više od 2000 korisnika. Koristite polje za pretragu da biste locirali određene korisnike na listi.

 • Ako niste kupili Office 365 od korporacije Microsoft, naplata administratori neće se pojaviti na listi standardnih prikaza. Više informacija potražite u članku Dodeljivanje administratorskih uloga.

Odaberite stavku filteri za vaš prilagođeni prikaz korisnika

Možete da kreirate i uredite vaše prilagođene prikaze na stranici Prilagođeni filter . Ako izaberete više opcija filtriranja, dobijate rezultate koji sadrže korisnika koji zadovoljavaju izabrane kriterijume. Sledeći primer pokazuje kako da kreirate prilagođeni prikaz pod imenom „Kanadski korisnika” koji prikazuje sve korisnike na određenom domenu koji su u Kanadi.

Prilagođeni filter uslova

A - domena    Ako imate više domena za vašu organizaciju, možete da odaberete padajuće liste domena koje su dostupne.

B - statusa prijavljivanja    Odaberite stavku Korisnici koji su dozvoljeni ili blokirani.

C - lokacije     Odaberite lokaciju sa padajuće liste zemlje.

D - dodeljena licenca proizvoda     Odaberite stavku sa padajuće liste licenci koje su dostupne u vašoj organizaciji. Koristite ovaj filter da biste prikazali korisnike koji imaju na koju ste izabrali dodeljena licenca. Korisnici takođe mogu da imaju dodatne licence.

Takođe možete da filtrirate po još korisničkih profila detalje koriste u vašoj organizaciji kao što su sektor, grad, država ili pokrajina, zemlje ili regiona ili radno mesto.

Ostali uslovi:

 • Samo korisnici sinhronizovano    Potvrdite izbor u ovom polju da biste prikazali sve korisnike koji su sinhronizovani sa lokalnim Active Directory, bez obzira na to da li je korisnici aktivirani ili ne.

 • Korisnici sa greškama    Izaberite ovo polje da biste prikazali korisnike koji mogu imati obezbeđujete grešaka.

 • Nelicencirani korisnici    Potvrdite izbor u ovom polju da biste pronašli sve korisnike koji nisu dodeljena licenca. Rezultati za ovaj prikaz možete da uključite korisnike koji ima Exchange poštansko sanduče, ali bez dozvole. Da biste pratili te korisnike tačnije, koristite filter nelicencirani korisnici sa Exchange poštanskim sandučićima ili arhivama. Rezultati za ovaj prikaz možete da uključite korisnici koji imaju Exchange arhivu, ali bez dozvole.

 • Nelicencirani korisnici sa Exchange poštanskim sandučićima ili arhivama    Izaberite ovo polje da biste prikazali korisničkih naloga koji su kreirani u Exchange Online i ima Exchange poštansko sanduče, ali nisu dodelili licencu za Office 365 . Rezultati ovaj filter uključuju korisnike koji nemaju ili koji su dodeljeni arhive Exchange .

Napomena: Ako kreirate prilagođeni prikaz koja daje više od 2000 korisnika, na listi korisnika nije sortirana. U ovom slučaju, koristite polje za pretragu da biste pronašli korisnike ili Uređivanje filtera za sužavanje obima pretrage.

Kreiranje prilagođenog prikaza u Office 365 administrativni centar

 1. Idite na administrator > Office 365 > Korisnici.

 2. Na stranici aktivni korisnici kliknite na dugme Filteri i izaberite Dodaj prilagođeni filter.

  Dodavanje prilagođenog filtera
 3. Na stranici Prilagođeni filter , unesite ime za filter, odaberite uslove za vaš prilagođeni filter, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj > Zatvori. Prilagođeni prikaz sada uključene su u padajućoj listi.

Izmenite prilagođeni prikaz u Office 365 administrativni centar

 1. Idite na administrator > Office 365 > Korisnici.

 2. Na stranici aktivni korisnici kliknite na strelicu padajućeg menija pored polja filtera i izaberite prilagođeni prikaz koji želite da uredite.

  Napomena: Samo prilagođene prikaze možete da izmenite.

 3. Kliknite na dugme Uredi ovaj filter.

  Brisanje prilagođenog filtera
 4. Na stranici Prilagođeni filter , uredite informacije po potrebi, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj > Zatvori.

Brisanje prilagođenog prikaza u Office 365 administrativni centar

 1. Idite na administrator > Office 365 > Korisnici.

 2. Na stranici aktivni korisnici kliknite na strelicu padajućeg menija pored polja filtera i izaberite prilagođeni prikaz koji želite da izbrišete.

  Napomena: Samo prilagođene prikaze možete da izbrišete.

 3. Kliknite na dugme Uredi ovaj filter.

 4. Na stranici Prilagođeni filter na dnu stranice, kliknite na dugme Izbriši prilagođeni filter, a zatim kliknite na dugme Zatvori.

Vrh stranice

Kada kreirate, uredite ili izbrišite prilagođeni prikaz korisnika, promene će biti prikazana u listi prikaza koje svi administratori u vašoj kompaniji videti kada su kliknite na strelicu nadole pored stavke na Izbor prikaza: okvir na stranici Aktivni korisnici . Možete da kreirate do 50 prilagođene prikaze.

Standardni korisnički prikazi podrazumevano prikazuju kada kliknete na strelicu nadole pored stavke na Izbor prikaza: okvir na stranici Aktivni korisnici . Standardni prikazi uključuje sve korisnike, prijavljivanje dozvoljavala korisnicima, prijavljivanje blokirani korisnika, nelicencirani korisnici, Korisnici sa greškama, naplata administratori, globalni administratori, administratori lozinki, Usluge administratori, i administratori za upravljanje. Nije moguće uređivati ili brisati standardnih prikaza. Nekoliko stvari koje treba napomena o standardnih prikaza:

 • Neki standardni prikazi prikazaće nesortiranu listu ako je na listi više od 2000 korisnika. Koristite polje za pretragu da biste locirali određene korisnike na listi.

 • Ako niste kupili Office 365 od korporacije Microsoft, naplata administratori neće se pojaviti na listi standardnih prikaza. Više informacija potražite u članku Dodeljivanje administratorskih uloga.

Postavite i promenite filtere na stranici Novi prikaz ili Uređivanje prikaza . Za prilagođene prikaze možete da koristite sledeće filtere:

 • Dodeljena licenca:    Odaberite sa padajuće liste licenci koje su dostupne u vašoj organizaciji. Koristite ovaj filter da biste prikazali korisnike kojima je dodeljena izabrana licenca. Korisnici mogu imati i dodatne licence.

 • Samo sinhronizovani korisnici:    Potvrdite izbor u ovom polju da biste prikazali sve korisnike koji su sinhronizovani sa lokalnom uslugom Active Directory, bez obzira na to da li su korisnici aktivirani ili ne.

 • Korisnici sa greškama:    Potvrdite izbor u ovom polju da biste prikazali korisnike koji bi mogli da imaju greške u vezi sa obezbeđivanjem.

 • Korisnici bez licenci:    Potvrdite izbor u ovom polju da biste pronašli sve korisnike kojima nije dodeljena licenca. Rezultati za ovaj prikaz mogu uključivati i korisnike koji imaju poštansko sanduče Exchange servera, ali nemaju licencu. Da biste pratili baš te korisnike, koristite filter Korisnici sa poštanskim sandučićima ili arhivama Exchange servera i bez licenci. Rezultati za ovaj prikaz mogu uključivati i korisnike koji imaju arhivu Exchange servera, ali nemaju licencu.

 • Korisnici sa poštanskim sandučićima ili arhivama Exchange servera i bez licenci:    Potvrdite izbor u ovom polju da biste prikazali korisničke naloge koji su kreirani u usluzi Exchange Online i imaju poštansko sanduče Exchange servera, ali im nije dodeljena Office 365 licenca. Rezultati ovog filtera uključuju korisnike koji imaju arhivu Exchange servera ili kojima je ona dodeljena.

Napomena: Ako kreirate prilagođeni prikaz koji vraća više od 2000 korisnika, konačna lista korisnika biće nesortirana. U tom slučaju koristite polje za pretragu da biste našli korisnike ili opciju Uredi prikaz da biste suzili obim pretrage.

 1. Izaberite stavke administrator > Office 365 > Korisnici.

 2. Na stranici aktivni korisnici , sa padajuće liste izaberite prikaz izaberite stavku Novi prikaz.

 3. Na stranici Novi prikaz , unesite informacije koje želite da uključite u vašem prikazu korisnika i zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Prilagođeni prikaz sada uključene su u padajućoj listi.

  Napomena: Ako izaberete više opcija filtriranja, dobijate rezultate koji sadrže korisnika koji zadovoljavaju izabrane kriterijume.

 1. Izaberite stavke administrator> Office 365 >Korisnici.

 2. Na stranici aktivni korisnici , sa padajuće liste izaberite prikaz izaberite prikaz koji želite da uredite.

  Napomena: Samo prilagođene prikaze možete da izmenite.

 3. Sa padajuće liste izaberite prikaz izaberite stavku Uredi prikaz.

 4. Na stranici Izmeni prikaz izmenite informacije po potrebi, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 1. Izaberite stavke administrator > Office 365 > Korisnici.

 2. Na stranici aktivni korisnici , sa padajuće liste izaberite prikaz izaberite prikaz koji želite da izbrišete.

  Napomena: Samo prilagođene prikaze možete da izbrišete.

 3. Sa padajuće liste izaberite opciju Izbriši prikaz.

 4. Kada od vas bude zatraženo da potvrdite da želite da izbrišete prikaz, kliknite na dugme Da. Zatim kliknite na dugme Zatvori pošto se izabrani prikaz izbriše.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×