Kreiranje, uređivanje, brisanje i vraćanje zadataka u prethodno stanje

Kreiranje zadatka

Obavezu možete da napravite u polju za unos + Dodaj zadatak na bilo kojoj listi. Samo izaberite polje, otkucajte naslov zadatka, a zatim pritisnite taster Return ili Enter na tastaturi. Novi zadatak se potom dodaje na dno liste.  

Uređivanje zadatka

Da biste preimenovali zadatak, samo izaberite zadatak da biste otvorili prikaz detalja. U detaljnom prikazu možete da kliknete na njega ili da ga dodirnete. Kursor bi trebalo da se pojavi u polju naslov zadatka i moći ćete da preimenujete ili uredite naslov zadatka. 

Brisanje zadatka

Da biste izbrisali zadatak, možete da kliknete na ikonu korpe za otpatke u donjem desnom uglu prikaza sa detaljima o zadatku. Ako ste u postavkama omogućili kontekstualne menije, umesto toga možete da kliknete desnim tasterom miša na radnu površinu i izaberete stavku Izbriši izabrani zadatak. U operativnim sistemima Android i iOS možete i da brzo prevučete zdesna nalevo da biste ga izbrisali.

Brisanje više zadataka

Trenutno je najlakši način za masovno brisanje zadataka iz radne površine na vebu, Windows ili Mac aplikaciji.

Ako ste u operativnom sistemu Windows, prvo morate da se uverite da su Kontekstualni meniji omogućeni u vašim postavkama.

Zatim samo držite pritisnut taster Shift i kliknite da biste izabrali željene zadatke.

Kada ih izaberete, kliknite desnim tasterom miša da biste pristupili kontekstualnom meniju i samo izaberite stavku Izbriši zadatke.

U filmovima se biraju dva dovršena zadatka. Okvir "Kontekstualni meni" je otvoren sa opcijom za brisanje izabranih zadataka

Dobijanje obaveštenja pre brisanja zadatka

Da biste bili sigurni da niste slučajno izbrisali nijednu obavezu ili listu, aplikacije za mobilne uređaje automatski traže da potvrdite pre brisanja bilo koje obaveze i liste. Tu funkciju možete i da uključite ili isključite u aplikaciji za računare ili na vebu. Da biste je uključili, samo kliknite na korisničko ime/sliku profila, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Potvrdi pre brisanja.     

Vraćanje izbrisanog zadatka u prethodno stanje

U programu Outlook možete da oporavite slučajno izbrisane zadatke zbog toga što se zadaci čuvaju u usluzi Exchange Online i prikazuju u i Outlook zadacima:  

  1. Prijavite se u Outlook na radnoj površini pomoću istog Microsoft naloga koji koristite sa Microsoft zaduženja.

  2. Idite na spisak fascikli e-pošte, a zatim izaberite stavku „Izbrisane stavke“.

  3. Pronađite izbrisani zadatak, kliknite desnim tasterom miša na njega, a zatim izaberite stavke „Premesti“ > „Druga fascikla“ > „Zadaci“.


    Zadatak bi tada automatski trebalo da se ponovo pojavi na ispravnoj listi.  

Snimak ekrana koji prikazuje meni „Oporavak izbrisanih stavki“

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×