Kreiranje upita za DLP u sistemu SharePoint Server 2016

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Organizacije treba da zaštitite osetljive informacije kao što su finansijskih podataka i ličnih podataka (PII) i njegove nenamerno otkrivanja. Pomoću podataka gubitka sprečavanje (DLP) upita u sistemu SharePoint Server 2016, osetljive informacije možete da pronađete širom kolekcija lokacija u vašoj organizaciji koji se odnosi na uobičajeni industrijske propise.

DLP upit, možete da Pregled rezultata pretrage, precizno Podešavanje upita, i izvoz i preuzmete rezultate. Pomoću DLP upita, možete da vidite kako i gde postoji osetljivih informacija, bolje razumete na rizike i utvrdite kako i gde se nalazi sadržaj koji je vaš DLP smernice treba da pomogne u zaštiti.

Pre nego što počnete

Kreiranje DLP upita u centru za otkrivanje kolekcije lokacija gde možete da koristite dozvole da biste kontrolisali ko može da prikaže osetljive informacije. DLP upiti radi isto kao upita e-otkrivanja i zahtevaju iste dozvole.

Prvo morate da kreirate kolekciju lokacija centra e-otkrivanja, dodavanje korisnika u kolekciji lokacija, a i da dodate korisnika za svaku kolekciju lokacija gde su im potrebne za upit i prikazali osetljive informacije.

Preporučujemo da kreirate bezbednosnu grupu za tim usaglašenost, a zatim dodajte odgovarajućim korisnicima da bezbednosne grupe. Zatim možete da dodelite dozvole za bezbednosne grupe, umesto pojedinačne korisnike.

Korak 1: Kreiranje centru za otkrivanje

Administrator sa dozvolama za centralnu administraciju mora da biste kreirali kolekciju lokacija centra e-otkrivanja.

 1. U centralnoj administraciji > Upravljanje aplikacijama > Kreiranje kolekcije lokacija.

 2. Na stranici " Kreiranje kolekcije lokacija ", popunite obrazac, uključujući ove opcije:

  • U okviru Izbor predložaka > karticu poslovno > izaberite predložak Centra e-otkrivanja .

   Predlošci kolekcije lokacija na karticu poslovno

  • Unesite administrator kolekcije lokacija primarnih i sekundarnih. Ove osobe možete dodati korisnike u centru za usaglašenost smernice za kolekciju lokacija, kao što je opisano dalje.

Korak 2: Dodela dozvola u centru za otkrivanje

Administrator kolekcije lokacija potrebno za dodavanje korisnika u grupe vlasnika kolekcije lokacija centra e-otkrivanja.

 1. Idite na kolekciju lokacija centra e-otkrivanja > odaberite postavke (ikona zupčanika) u gornjem desnom uglu > Postavke lokacije.

 2. Na stranici Postavke lokacije > u okviru Korisnici i dozvole > dozvole za lokaciju.

 3. Izaberite grupu za centra e-otkrivanja vlasnici > na traci, odaberite stavku Dodeli dozvole > unesite bezbednosne grupe ili korisnici > deli.

  Dodeli dozvole opciju za grupe vlasnika

Korak 3: Dodela dozvola za svaku kolekciju lokacija koja možda sadrži osetljive informacije

Osobe koje kreirate upite DLP potrebna i dozvole vlasnika na svaku kolekciju lokacija koje su im potrebne za upit. Ovo se razlikuje od DLP smernica jer kreiranja i dodeljivanja smernice ne zahteva da imate dozvole za prikaz ili preuzimanje sav sadržaj.

Postoje dve opcije: dodelu dozvola na nivou Veb aplikacije ili pojedinačno dodelu dozvola za svaku kolekciju lokacija.

Dodeljivanje dozvola na nivou Veb aplikacije

Web aplikacija je Internet Information Services (IIS) Veb lokacije koja se ponaša kao kontejner za kolekcije lokacija koje ste kreirali. Za svaku web aplikaciju koja sadrži kolekcija lokacija sa osetljive informacije koje treba da izvrši upit možete da kreirate smernice za korisnika koji omogućava pristup puna kontrola bezbednosnu grupu koja sadrži timu za usaglašenost.

 1. U centralnoj administraciji > Upravljanje Veb aplikacijama.

 2. Izaberite Veb aplikacije > na traci, odaberite stavku Smernica korisnika > Dodavanje korisnika.

 3. Ostavite zone kao (sve zone) > sledeće > u odeljku Korisnici, unesite bezbednosne grupe > izaberite stavku dozvole " Puna kontrola " > Završi.

  Smernice za Web aplikaciju dijaloga

Dodeljivanje dozvola na nivou kolekcije lokacija

Dodavanje bezbednosne grupe grupe "vlasnici" za svaku kolekciju lokacija koja sadrži osetljive informacije koje treba da izvrši upit. Za svaku kolekciju lokacija, uradite sledeće:

 1. Idite na lokaciju najvišeg nivoa u kolekciji lokacija > odaberite postavke (ikona zupčanika) u gornjem desnom uglu > Postavke lokacije.

 2. Na stranici Postavke lokacije > u okviru Korisnici i dozvole > dozvole za lokaciju.

 3. Izaberite stavku grupe " vlasnici " > na traci, odaberite stavku Dodeli dozvole > unesite bezbednosne grupe ili korisnici > deli.

  Dodeli dozvole opciju za grupe vlasnika

Kreiranje DLP upita

Kada kreirate centru za otkrivanje i podesite dozvole, spremni ste za kreiranje DLP upita. Ako ste upoznati sa upita za e-otkrivanja, DLP upita funkcioniše na isti način, osim što možete unapred da konfigurišu upita da biste potražili minimalan broj instanci različitih tipova osetljive informacije – na primer, pronađite sve SharePoint sadržaja sa najmanje jednom broj kreditne kartice.

 1. Idite na kolekciju lokacija centra e-otkrivanja > Kreiranje DLP upita.

  Dugme "Kreiraj DLP upita"

 2. U okviru Upiti sprečavanja gubitka podataka > Nova stavka.

 3. U okviru Novi upit DLP > postupite na sledeći način:

  1. Izbor predloška koji odgovara uobičajenih zakonske zahteve za koje treba da zaštitite osetljive informacije. Svaki predložak DLP identifikuje i pomaže u zaštiti određene tipove osetljive informacije – na primer, predložak pod imenom finansijskih podataka sad identifikuje sadržaj koji sadrži brojeve usmeravanje ABA, brojeve kreditnih kartica ili brojevi računa u banci sad.

  2. Unesite broj koji određuje minimalni broj instanci određenog tipa osetljive informacije koje moraju da se pojavljuju u dokumentu pre zaštitne radnje se automatski (slanje prijavu, prikazivanje smernica saveta, blokirati pristup).

   Na primer, ako izaberete finansijskih podataka sad predložak i unesite 10 ovde, nikakva radnja će biti uzima osim ako dokument sadrži najmanje 10 ABA bankovni, 10 brojeve kreditnih kartica ili brojevi naloga 10 banka sad. Za svaki tip osetljivih informacija, ukupnu vrednost svih je minimalni broj.

   DLP smernica predlošci sa opcijom minimalni broj

 4. Kada završite, kliknite na dugme sledeće.

 5. Na stranici za pretragu ispod, možete da uradite nešto od sledećeg:

  1. Odaberite stavku za pretragu da biste pokrenuli upit.

  2. Odaberite stavku Izmeni opseg upita , a zatim unesite URL adrese određene lokacije da biste suzili upit na te lokacije. Potrebno je da dodate lokacije pre nego što pokrenete pretragu.

  3. Ručno izmenili upit. Podrazumevano, upit je konfigurisan sa tipovima osetljive informacije i minimalni broj koji ste izabrali na prethodnoj stranici. Možete da promenite bilo koju od ovo ručno. DLP upiti podržava jezik upita ključnih reči (KQL).

   Više informacija o sintaksi DLP upita potražite u članku obrazac upit da biste pronašli osetljive podatke koji su uskladišteni na lokacijama.

   Za više informacija o korišćenju ključne reči, operatore i džoker znakove, pogledajte članak pretraživanje i korišćenjem ključnih reči u e-otkrivanja – ova tema se takođe odnosi na DLP upita.

  4. Odaberite datum početka i završetka da biste suzili rezultate na sadržaj u ovaj opseg datuma.

  5. Unesite imena da biste filtrirali upit na sadržaj određenog autora.

  6. Izaberite određene SharePoint svojstva da biste filtrirali upit.

  7. Odaberite stavku Izvoz ako želite da preuzmete i analiziranje rezultata u programu Excel. Pogledajte sledeći odeljak više informacija.

  8. Odaberite stavku Sačuvaj ako želite da pokrenete upit ponovo pokušajte kasnije.

  9. Odaberite stavku Zatvori da biste izašli iz upit bez čuvanja pretragu ili rezultate.

  Novi upit stranica

Izvoz rezultata DLP upita

Kada kreirate ili uređujete DLP upit, možete da izvezete rezultate upita, kao što je prikazano u prethodnom odeljku. Možete da preuzmete rezultate (sadržaj) ili izveštaja sa liste rezultata pretrage. Izveštaj je u .csv formatu tako da možete da koristite Excel za filtriranje i sortiranje ga.

Prvo izvoz sadržaja i kreiranje izveštaja, e-otkrivanja preuzimanje Manager instalira, koji preuzima SharePoint sadržaj i izveštaje da biste na vašem računaru. Prilikom preuzimanja e-otkrivanja u izveštaju, korisnici moraju prijavite se u SharePoint pomoću istog naloga koji su prijavljeni u na njihove klijentskog računara. Ako dobijate upozorenje vas pita da li želite da biste pokrenuli preuzimanje Manager, odaberite stavku Pokreni i nastavite.

Upozorenje o bezbednosti za e-otkrivanja Menadžer za preuzimanje

Na računaru koji koristite za izvoz sadržaja mora da ispunjava sledeće sistemske zahteve:

 • 32 - bitno ili 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows 7 i novije verzije

 • Microsoft .NET Framework 4,5

 • Jedna od sledećih podržanih pregledača:

  • Internet Explorer 10 i novije verzije

  • Mozilla Firefox ili Google Chrome, sa ClickOnce programski dodatak instaliran

Na računaru će se kreirati izveštaji sa imenima „SharePoint Results.csv", „Exchange Results.csv", „Export Errors.csv", „Search Results SharePoint Index Errors.csv" i „Exchange Index Errors.csv".

Prikazivanje ili uređivanje DLP upita

U centru za otkrivanje odaberite Upiti sprečavanja gubitka podataka u navigaciji sa leve strane da biste videli postojećih DLP upita i prikaz statusa sve izvoza. Da biste uredili DLP upita, samo izaberite ime upita.

Opcije upita sprečavanja gubitka podataka

Više informacija

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×