Kreiranje skupova dokumenata i upravljanje njima

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada tip sadržaja skupa dokumenata je dodat u biblioteku dokumenata, možete da ga koristite za kreiranje nove više dokumenata radnih proizvoda. Pored toga, kada kliknete na fasciklu za to skup dokumenata da biste ga otvorili, su otišli na stranicu dobrodošlice koje možete da koristite za upravljanje sadržajem u skupa dokumenata.

Ako radite u biblioteci sadrži dokumente i skupove dokumenata, možete da identifikujete skupove dokumenata u biblioteci dokumenata tako što ćete pogledati ikoni jedinstvene fasciklu. Dokument skupa ikona

Kada radite sa skupom dokumenata, možete da koristite karticu Upravljanje na traci skupove dokumenata (koji se pojavljuje na stranici dobrodošlice za skup dokumenata) za izvršavanje uobičajenih zadataka.

Upravljanje kartica

 1. Idite do biblioteke dokumenata koji je konfigurisan za podršku skupove dokumenata.

 2. Izaberite karticu Datoteka.

  Napomena: Ako koristite SharePoint 2010, izaberite karticu Dokumenti .

 3. Kliknite na strelicu pored opcije Novi dokument, a zatim izaberite stavku Skup dokumenata ili ime skupa dokumenata koji želite da kreirate (ako je kreirala organizacija prilagođenog skupa dokumenata tipove sadržaja možda imaju jedinstvena imena). Ako u biblioteku podržava stvaranje pojedinačne dokumente, kao i skupove dokumenata, možete da identifikujete skupa dokumenata tako što ćete pogledati na ikonu fascikle. Dokument skupa ikona

 4. U dijalogu Novi skup dokumenata , otkucajte ime i opis za skup dokumenata koje kreirate, a zatim kliknite na dugme u redu ili Sačuvaj. Kada se kreira skup dokumenata u pregledaču prikazuje stranice dobrodošlice za skup dokumenata.

  Ako ovog skupa dokumenata je konfigurisan da automatski kreirati dokumente kada kreirate novu instancu, ove dokumente pojavljuju se u Veb segmenta na stranici dobrodošlice. Ako nema podrazumevani sadržaj je navedena za skup dokumenata, kreira se isprazni fasciklu za skup dokumenata i možete da dodate ili da biste otpremili datoteke na fasciklu da biste ih deo skupa dokumenata. Možete da dodate samo datoteke koje su iste tipova sadržaja, kao i one dozvoljeno u okviru skupa dokumenata.

Ako skup dokumenata sa kojim radite nije konfigurisan da automatski kreirati podrazumevani sadržaj kada kreirate novu instancu skupa dokumenata, možete dodati datoteke skupa dokumenata ručno. Možete da dodate samo datoteke dozvoljene tipove sadržaja za skup dokumenata.

 1. Idite do biblioteke dokumenata koja sadrži skup dokumenata koji želite da ažurirate i kliknite na ime skupa dokumenata da biste otišli na njenu stranicu sa dobrodošlicom.

 2. Na stranici dobrodošlice za skup dokumenata, izaberite karticu datoteka .

  Napomena: Ako koristite SharePoint 2010, izaberite karticu Dokumenti .

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali novu datoteku skupa dokumenata, izaberite stavku Novi dokument, a zatim izaberite željeni tip dokumenta koji želite da kreirate.

  • Da biste otpremili dokument skupa dokumenata, izaberite stavku Otpremi dokument , a zatim pronađite lokaciju datoteke koju želite. Izaberite datoteku, kliknite na dugme Otvori , a zatim kliknite na dugme u redu. Navođenje informacija o bilo koje svojstvo potrebno kada bude zatraženo, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  • Da biste otpremili više dokumenata na skup dokumenata, u istraživaču datoteka pronađite datoteke koje želite da otpremite, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + kliknite na svaku datoteku. Prevucite i otpustite datoteke koje ste izabrali na stranici dobrodošlice. (Dok prevlačite datoteke na stranici, videćete polje sa porukom Otpustite ovde.)

Skupovi dokumenata podrazumevano nasleđuju dozvole iz biblioteke u kojoj su smešteni. Možete da izaberete da biste naveli jedinstvene dozvole za skup dokumenata, ako je potrebno da biste ograničili ili promenili ko ima pristup dokumentima u na pojedinačne skupa dokumenata.

Upravljanje jedinstvenih dozvola na nivou stavke ili fascikle nivo može biti komplikovano i bilo dugotrajan. Ako većina skupove dokumenata će morati da se može pristupiti slična grupama, možda će biti lakše upravljati dozvolama na nivou biblioteke.

Za upravljanje dozvolama za skup dokumenata, morate imati bar nivo dozvole dizajn ili puna kontrola.

 1. Na stranici dobrodošlice za skup dokumenata, kliknite na karticu Upravljanje , a zatim izaberite stavku dozvole.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste promenili postavke dozvola za biblioteku dokumenata samu, kliknite na dugme Upravljaj nadređenog.

  • Da biste zaustavili nasleđivanje dozvola iz biblioteke dokumenata i kreirate jedinstvene dozvole za skup dokumenata pojedinačno, kliknite na dugme Zaustavi nasleđivanje dozvola.

  • Da biste prikazali određene dozvole jedna osoba ima, kliknite na dugme Proveri dozvole, a zatim otkucajte ime korisnika ili grupe koju želite da proverite.

  • Nasleđivanje dozvola od nadređene biblioteke dokumenata (ako je skupa dokumenata prethodno konfigurisan da biste zaustavili nasleđivanje ih) izaberite stavku Nasleđuju dozvole.

Ako je kreiranje verzija omogućena za biblioteku dokumenata u kojoj na skup dokumenata je sačuvan, imate nekoliko različitih opcija za rad sa istorijom verzija u skupu dokumenata ili pojedinačne dokumente u skupu.

Na stranici dobrodošlice za skup dokumenata, izaberite karticu Upravljanje , a zatim uradite nešto od sledećeg.

Da biste to uradili:

Uradite ovo:

Hvatanje snimka trenutnih svojstava i dokumenata u skupu dokumenata

Izaberite Uhvati verziju, otkucajte opis promene koje su izvršene u verziji hvatate, a zatim kliknite na dugme u redu.

Prikaz istorije verzija za skup dokumenata

Kliknite na dugme Istorija verzija.

Vraćanje u prethodno stanje skupa dokumenata na prethodnu verziju

 1. Kliknite na dugme Istorija verzija.

 2. Postavite pokazivač na datum i vreme informacije za verziju koju želite da vratite u prethodno stanje, kliknite na strelicu koja se pojavi i izaberite stavku Vraćanje u prethodno stanje verziju.

Ovo će vratiti ceo skup dokumenata na izabrani sačuvanu verziju. Sve promene koje su napravljene skupa dokumenata nakon što će biti opozvati ovu verziju.

Brisanje prethodne verzije snimaka skupa dokumenata

Kliknite na dugme Istorija verzija, a zatim kliknite na dugme Izbriši sve verzije. Ova radnja briše snimaka istorije verzija skupa dokumenata. Ne briše skupa dokumenata samu.

Prikaz istorije verzija za pojedinačne datoteke u okviru skupa dokumenata

Postavite pokazivač na dokument za koji želite da prikaz istorije verzija, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim kliknite na dugme Istorija verzija.

Vraćanje u prethodno stanje pojedinačnih dokumenata na prethodnu verziju.

 1. Postavite pokazivač na dokument za koji želite da prikaz istorije verzija, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim kliknite na dugme Istorija verzija.

 2. Postavite pokazivač na datum i vreme informacije za verziju koju želite da vratite u prethodno stanje, kliknite na strelicu koja se pojavi i izaberite stavku Vrati.

Ako koristite program za e-poštu koji je kompatibilan sa Microsoft SharePoint Server 2010, kao što su Microsoft Outlook 2010, možete da brzo e-poštu vezu stranice dobrodošlice za skup dokumenata.

 1. Na stranici dobrodošlice za skup dokumenata, kliknite na karticu Upravljanje i izaberite stavku e-pošte vezu.

 2. Kada se od vas zatraži da dozvolite programu Outlook da biste otvorili Veb sadržaj, kliknite na dugme Dozvoli.

 3. U polje za Microsoft Outlook e-poruke, otkucajte imena željene primalaca, navedite temu u redu za temu i zatim unesite sve dodatne informacije koje želite da uključite u telu e-poruke.

 4. Ako želite, možete da navedete adresu e-pošte u redu od tako da poruke ne pojavi slanje sa servera i primaoci ne zanemarite ga. Kliknite na strelicu nadole pored stavke iz, a zatim izaberite stavku Druga adresa e-pošte. Otkucajte ili izaberite adresu e-pošte.

 5. Kada završite izradu poruku, kliknite na dugme Pošalji u programu Outlook.

Takođe pogledajte

Uvod u skupove dokumenata

Kreiranje i konfigurisanje novog skupa dokumenata tipa sadržaja

Prilagođavanje stranice dobrodošlice za skup dokumenata

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×