Kreiranje sajta tima u usluzi SharePoint Online

Kreiranje sajta tima u usluzi SharePoint Online

Kreirajte SharePoint Online sajt tima da biste obezbedili mesto na kom vi i vaš tim možete da radite na projektima i delite informacije sa bilo kog mesta na bilo kom uređaju. Sajt tima obuhvata grupu srodnih veb stranica, podrazumevanu biblioteku dokumenata za datoteke, liste za upravljanje podacima i veb segmente koje možete uskladiti sa svojim potrebama.

Sa Office 365 grupom

Kada kreirate sajt tima u sistemu Office 365, ako je usluga Office 365 grupeomogućena, automatski se kreira odgovarajuća Office 365 grupa, a svi korisnici koje dodate na sajt tima dodaju se u Office 365 grupu. Svi članovi sajta tima imaju pristup Office 365 grupi i mogu da kreiraju stranice, nove biblioteke dokumenata i prilagođene liste po potrebi. Oni takođe mogu da dodaju veb segmente na stranice, koji se mogu prerasporediti na stranici jednostavnim prevlačenjem i otpuštanjem na mesto. Nema potrebe da kreirate listu distribucije e-pošte ili SharePoint grupu. Dodatne informacije o usluzi Office 365 grupe potražite u članku Saznajte više o Office 365 grupama.

Bez Office 365 grupe

Ako je usluga Office 365 grupe onemogućena, korisnici će imati pristup sajtu, ali neće imati pristup nijednom resursu Office 365 grupe, kao što je deljno Outlook prijemno sanduče ili deljeni Outlook kalendar, zato što neće biti kreirana nijedna Office 365 grupa kada kreirate sajt. Da biste delili sajt tima sa drugima, pogledajte članak Deljenje sajta. Za više informacija o kontrolisanju kreiranja Office 365 grupe, pogledajte članak Upravljanje osobama koje mogu da kreiraju Office 365 grupe.

Napomena: Neke funkcionalnosti se postepeno uvode u organizacije koje su podesile opcije ciljanog izdanja u usluzi Office 365. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

Da li treba da kreiram sajt tima ili sajt za komunikaciju?

Koristite sajt tima kada želite da sarađujete sa drugim članovima tima ili sa drugima na određenom projektu. Uz sajt tima, obično svi ili većina članova može da doprinese sadržaju na sajtu, a informacije su ograničene samo na članove tima ili projekta i određena zainteresovana lica. Ako nameravate samo da emitujete informacije širokoj publici, sajt za komunikaciju predstavlja bolji izbor. Uz sajt za komunikaciju, obično samo mali skup članova daje doprinos sadržaju koji koristi mnogo veći broj korisnika.

Koraci za kreiranje sajta tima

 1. Prijavite se u Office 365. Pomoć potražite u članku Gde se prijavljuje u Office 365.

 2. U gornjem levom uglu stranice, izaberite ikonu za pokretanje aplikacija Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ , a zatim izaberite pločicu SharePoint. Ako ne vidite pločicu SharePoint, izaberite pločicu Sajtovi ili Sve ako pločica SharePoint nije vidljiva.

  Napomena: Ako ne vidite pločicu SharePoint ili Sajtovi, Office 365 pretplata možda ne obuhvata SharePoint Online. Obratite se Office 365 administratoru u organizaciji. Ako ste vi administrator za Office 365 zakupca, pogledajte članak Prelazak na drugi plan za Office 365 za preduzeća da biste dodali SharePoint Online u pretplatu.

 3. Na vrhu stranice SharePoint kliknite na vezu + Kreirajte sajt i odaberite opciju Sajt tima. Na desnoj strani ekrana će se pojaviti čarobnjak za kreiranje sajtova u koji možete uneti informacije za kreiranje sajta tima.

  Napomena: Ako ne vidite vezu + Kreirajte sajt, samouslužno kreiranje sajtova je možda onemogućeno u sistemu Office 365. Obratite se Office 365 administratoru u organizaciji da biste kreirali sajt tima. Ako ste administrator zakupca, pogledajte članak Upravljanje kreiranjem sajtova u usluzi SharePoint Online da biste omogućili samouslužno kreiranje lokacija za svoju organizaciju ili Upravljanje sajtovima u novom SharePoint centru administracije da biste kreirali sajt iz SharePoint Online centra administracije. Kreiranje sajtova trenutno nije dostupno u SharePoint aplikaciji za mobilne uređaje.

  Komanda „Kreiraj sajt“

  Odaberite tip sajta u usluzi SharePoint Online

 4. Ako je omogućeno od strane administratora, izaberite dizajn koji želite da koristite za sajt.

  Odaberite dizajn za sajt tima

  Napomena: Ova opcija se pojavljuje samo ako je su dostupni prilagođeni dizajni sajta. Za više informacija o tome kako da kreirate prilagođene dizajne sajta pogledajte članak Pregled dizajna SharePoint sajta i skripte sajta.

 5. Imenujte novi sajt tima. Adresa e-pošte Office 365 grupe će se automatski generisati sa istim imenom kao sajt tima. Dok kucate, videćete da li je ime koje ste odabrali dostupno.

  Napomena: Ako je usluge Office 365 grupe onemogućena, polje Adresa e-pošte se neće pojaviti.

  Kreiranje SharePoint sajta tima

 6. U polju Opis sajta dodajte neki tekst koji će ljudima staviti do znanja koja je svrha vašeg sajta.

 7. U odeljku Postavke privatnosti odaberite opciju Javno – svako u organizaciji može da pristupi ovom sajtu ili Privatno – samo članovi mogu da pristupe ovom sajtu da biste kontrolisali ko ima pristup vašem sajtu.

 8. Ako je vaš administrator to omogućio, odaberite klasifikaciju sajta u odeljku Klasifikacija sajta. Navedene opcije se mogu odnositi na osetljivost informacija ili na životni ciklus informacija na vašem sajtu.

 9. Izaberite jezik za svoj sajt.

  Oprez: Kada izaberete podrazumevani jezik za sajt i kreirate sajt, kasnije nećete moći da promenite jezik u neki drugi. Međutim, možete da dodate alternativne podržane jezike.

 10. U polju Dodajte dodatne vlasnike dodajte imena ili adrese e-pošte svih ostalih ljudi za koje želite da upravljaju sajtom.

  Dodavanje članova na sajt tima

  Napomena: Autor sajta je automatski član grupe vlasnika sajta.

 11. U polju Dodajte članove, dodajte ime ili adresu e-pošte za svaku osobu za koju želite da bude član vašeg sajta, a zatim kliknite na dugme Završi. Članovi dodati u Office 365 grupu povezanu sa sajtom automatski se dodaju u grupu članova sajta.

  Da biste sačekali i kasnije dodali dodatne vlasnike, članove ili posetioce, kliknite na dugme Završi.

  Ako ste odabrali prilagođeni dizajn sajta, otvoriće se tabla sa desne strane koja prikazuje status postavljanja za novi sajt.

  Sajt tima sa statusom prilagođenog dizajna

  Kada kreirate sajt, pojaviće se među sajtovima koje pratite. Vaš sajt neće naslediti postavke dozvola ili navigaciju od drugih sajtova. Pogledajte odeljak „Upravljanje dozvolama sajta“ u članku Upravljanje postavkama SharePoint sajta tima za više detalja.

Klasično kreiranje sajtova

Ako se ono što vidite na ekranu ne podudara sa slikama iznad, to znači da je vaš administrator podesio kreiranje sajtova na klasično iskustvo sa kreiranjem sajtova. U ovom slučaju, odgovarajuća Office 365 grupa neće biti kreirana.

 1. Kliknite na vezu + Kreirajte sajt.

  Komanda „Kreiraj sajt“

 2. Imenujte sajt, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

  Dijalog „Kreiranje novog sajta“ kada su nametnuti klasični sajtovi

  Vaš sajt će biti kreiran na lokaciji koju je administrator unapred definisao i on će se pojaviti među sajtovima koje pratite. Vaš sajt neće naslediti postavke dozvola ili navigaciju od drugih sajtova.

Novi klasični sajt

Sledeći koraci

Sada kada ste kreirali sajt, naučite kako možete da ga prilagodite i iskoristite na najbolji način:

Za administratore i IT profesionalce

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×