Kreiranje relacija između tabela

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tako što ćete Allen Browne, pristup MVP

Baza podataka početnike ponekad se sa tabelama koje su potrebne i kako da povežete jedne tabele u drugu. To je verovatno najlakše da biste pratili sa primerima.

Kao nastavnik škola Margaret mora da pratite svakog studenta ime i kod kuće detalje, zajedno sa temama su postala, i ocene postigli. Da biste to uradili u jednoj tabeli, ona može pokušajte da kreirate polja:

Ime

Adresa

Telefon kod kuće

Tema

Ocena

Ali ova struktura zahteva je da biste uneli ime i adresu Studentove ponovo za svaku novu temu. Pored vremena potrebnog za unos, zamislite da šta se dešava kada student menja adresu i Margaret mora da pronađete i ažurirate prethodnih unosa. Pokušava da različitih struktura sa samo jedan zapis za svakog studenta. Ovo je potrebno mnogo dodatnih polja – kao:

Ime

Adresa

Telefon kod kuće

Ime teme 1

Ocene za temu 1

Ime teme 2

Ocene za temu 2

Ime tema 3

Ali koliko subjekti mora da dozvoli za? Koliko prostora će ovaj gubitak? Kako ona zna koja kolona za pronalaženje da biste pronašli „Istorija 104”? Kako da je prosečna ocena koji mogu biti u bilo kojoj stari koloni? Svaki put kada vidite ovu ponavljanja polja, podataka mora da podeliti na zasebne tabele.

Rešenje je problema obuhvata upućivanje tri tabele: jedna za studente, jednu za temei jedan za ocene. Studenti tabele mora imati jedinstvenu šifru za svakog studenta, tako da na računaru ne se mešaju o dva najbolja učenika sa istim imenima. Margaret pozivi ovo polje StudentID, tako da studenti tabela sadrži polja:

StudentID jedinstvenu šifru za svakog studenta.

Prezime razdelite prezime i ime da biste olakšali pretraživanje.

Ime

Adresa razdelite informacije o adresi iz istog razloga.

Predgrađu

Poštanski broj

Telefon

Tabelu teme će imati polja:

SubjectID jedinstvenog koda za svaku temu.

Tema ceo naslov teme

Beleške kratak opis ova tema pokriva.

Tabele ocene tada će imati samo tri polja:

StudentID povezuje ova stavka da student u tabeli studenata

SubjectID povezuje ova stavka sa temom u tabeli " teme "

Ocene na oznaku ovaj studentski postići u ovoj temi.

Nakon što kreirate tri tabele, Margaret mora da kreira veze između njih. U programu Access 95-2003, ona bi izaberite bazu podataka kontejner prozora i biranje Relacije iz menija Alatke (meniju "Uređivanje" u programu Access 1 -2.) U programu Access 2007, relacija je u grupi Prikaži/sakrij traku Alatke baze podataka . Ocene” će biti „povezane tabele” u vezi sa obe druge tabele.

Sada ona unosi svi studenti studenti tabelu, jedinstvene StudentID za svaki. Dalje, ona unosi se teme koje joj pokazuje u tabelu teme , svaka sa SubjectID. Zatim na kraju perioda kada su oznake spremni, ona možete ih uneti u tabeli " ocene " pomoću odgovarajuće StudentID iz tabele studente i SubjectID iz tabele " teme ".

Da biste uneli navodnike, ona će kreirati obrazac, pomoću čarobnjaka „Obrasca/podobrasca”:teme” je izvor za glavni obrazac, aocene” je izvor za podobrazac. Sada sa odgovarajuću temu u glavni obrazac, i dodaje svaki StudentID i ocenu u podobrascu.

Ocene ste uneli po temi, ali Margaret mora da ih prikažete tako što ćete studenta. Kreira drugi obrasca/podobrasca, sa glavnom obrascu čitanja njegove podatke iz tabele studente i podobrasca iz tabele ocene . Jer ona koristi StudentID pri unosu ocene u njene prethodne obrasca, Access povezuje ovaj kôd one u novi glavni obrazac i automatski prikazuje teme i ocene za studenta u glavnom obrascu.

MVP logo

Allen Browne je na najviše vrednosti Professional (MVP) za pristup. G je vlasnik baze podataka i obuku za Allen Brownei živi u Pert, Australija.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×