Kreiranje prilagođenog okna zadataka da biste pomogli korisnicima popunjavanje obrazaca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Složena obrazac može biti zbunjujuće za korisnike za popunjavanje. Tekst čuvara mesta, prikaze, uslovno oblikovanje i pravila pomažu da izvršite popunjavanje obrasca lakše, ali nijedan od ovih funkcija pruža uvid o tome kako funkcioniše obrasca.

Možete da kreirate prilagođeno okno zadataka i da ga dodate u predložak obrasca da biste obezbedili obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca olakšali korisnicima da razumeju i popunite ispravno.

Važno: Prilagođena okna zadataka nisu podržane u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem. Ako želite da koristite prilagođeno okno zadataka, vaš predložak obrasca mora biti popunjeno samo pomoću programa InfoPath.

U ovom članku

Pregled

Pre nego što počnete

Pitanja kompatibilnosti

Kreiranje prilagođenog okna zadataka

Pregled

Prilagođeno okno zadataka je na Veb stranicu koja se prikazuje u programu Microsoft Office InfoPath okno zadataka kada korisnik popunjava obrazac.

Form with a custom task pane

1. na ime prilagođeno okno zadataka pojavljuje se ovde.

2. na Veb stranici pojavljuje se ovde.

Možete da navedete jednu Veb stranicu da koristite kao podrazumevani prilagođeno okno zadataka za predložak obrasca. Ako želite, možete da dodate još Veb stranica u predložak obrasca kao datoteke resursa i zatim koristite hiperveza da biste se povezali. Kada ljudi popunite obrazac koji je zasnovan na predlošku obrasca, možete da odete ove Veb stranica u prilagođeno okno zadataka.

Napomena: Samo HTML se prikazuju u prilagođeno okno zadataka.

Savet: Možete da koristite Microsoft Office Word da biste kreirali sadržaja za vaš prilagođeno okno zadataka i sačuvajte je kao Veb stranicu. Word oblikovanje se uglavnom zadržava.

Kad kreirate sadržaj za vaše prilagođeno okno zadataka, možete da uradite jednu od dve stvari sa njima:

 • Dodajte ga u predložak obrasca    Ako mislite da ažurirate sadržaj okna zadataka retko ili nikako, trebalo bi da dodajete HTML datoteku predloška obrasca. Ovo omogućava korisnicima da pregledaju prilagođeno okno zadataka, čak i kada popunjavaju obrazac dok su offiline.

 • Vezu do nje iz predloška obrasca    Ako planirate da često ažurirate prilagođeno okno zadataka sadržaja, a ne želite da objavite predložak obrasca svaki put kada ažurirate sadržaj, trebalo bi da uskladištite HTML datoteku na drugoj lokaciji. Zatim možete da povežete sa sadržajem iz predloška obrasca. Kada želite da ažurirate okna zadatka klijenta, redigujte HTML datoteke ili zamenite ga novi.

  Napomena: Lokacija u kojoj skladištite HTML datoteka mora biti dostupna osobama koje popunjavaju obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca. Takođe, ako lokacija ne nalazi u isti domen kao predložak obrasca, korisnici će videti upozorenje kada počnu da popunite obrazac.

Vrh stranice

Pre nego što počnete

 1. Planiranje sadržaja.    Ako dizajnirate novi predložak obrasca, razgovarajte sa osobama koje će popunjavaju obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca da biste razumeli svojih potreba. Ovo će vam pomoći da isplanirate koju vrstu sadržaja koji želite da uključite u prilagođeno okno zadataka. Ako želite da dodate prilagođeno okno zadataka za postojećeg predloška obrasca, razgovarajte sa osobama koje imaju popunili obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca i sa osobama koje koriste prikupljene informacije. Ovo će vam pomoći da odredite koje pomoć osobama je potrebna.

  Napomena: Kompletna strategiju pomoći treba da uključite druge elemente, kao što je čuvar mesta za tekst. Više informacija potražite u odeljku Takođe pogledajte .

  Savet: Ako planirate sadržaj pomoći za predložak obrasca koji će biti raspoređena u veliko preduzeće, možete razmisliti-linsko ciljna grupa ili sprovođenje ankete da biste utvrdili ukupnu strategiju pomoći.

 2. Odlučite kako će kreirati Veb stranicu.    Možete da koristite Microsoft Office Word da biste pisali sadržaja za vaš prilagođeno okno zadataka i zatim sačuvajte datoteku kao filtrira Veb stranicu. Ovaj format je generički HTML formatu koji ne sadrži funkcije koje su specifične za Office. Uređivač Veb stranice, kao što su Microsoft Office SharePoint Designer, možete da koristite i dok ste završili Web stranice ne zavisi od datoteka koje se nalaze na drugim lokacijama, kao što su potfascikle. Možete i da pišete jednostavne HTML datoteke pomoću uređivača teksta, kao što su Pisanka.

 3. Priprema drugi resursi.    Ako se povezujete na stranicu sa prilagođeno okno zadataka, umesto dodavanja stranice u predložak obrasca, moraćete Veb serveru koji vaši korisnici mogu pristupiti. Možda ćete želeti da osobe mogu da izmeni prilagođeno okno zadataka, možda pomoću određenih naloga kreirane za tu svrhu.

Vrh stranice

Pitanja kompatibilnosti

Prilikom dizajniranja predloška obrasca u Microsoft Office InfoPath 2007, možete odabrati da dizajnirate predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem. Prilikom dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, neke funkcije nisu dostupne. Na primer, prilagođenim oknima zadataka, koji se često koriste za prikazivanje prilagođenog teksta pomoći, nisu podržane u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem. Da biste dodali pomoći u predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, razmislite o drugi način za dodavanje pomoći, kao što su Korišćenje uslovno oblikovanje za prikaz kontekstualne pomoći.

Vrh stranice

Kreiranje prilagođenog okna zadataka

 1. Pisanje sadržaja za prilagođeno okno zadataka i sačuvajte je kao Veb stranicu. Ako koristite Word da biste napisali sadržaj, sačuvajte datoteku kao filtrira Veb stranicu.

 2. Otvorite predložak obrasca u režim dizajna.

 3. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 4. U dijalogu Opcije obrasca u okviru kategorijeizaberite stavku programiranje.

 5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući prilagođeno okno zadataka .

 6. Da biste dodali prilagođeno okno zadataka u predložak obrasca tako da obrasci moguće popuniti van mreže, uradite sledeće:

  1. Kliknite na dugme datoteke resursa.

  2. U dijalogu Datoteke resursa kliknite na dugme Dodaj.

  3. U dijalogu Dodavanje datoteke pronađite datoteku koju želite da dodate i kliknite dvaput na nju.

  4. Ponovite prethodna dva koraka dok ne dodate sve datoteke resursa koji su vam potrebni. Ako koristite više Veb stranica, uverite se da ih dodate.

  5. Kada završite sa dodavanjem datoteke resursa, u dijalogu Datoteke resursa , kliknite na dugme u redu.

 7. U polju ime okno zadatka , unesite ime za prilagođeno okno zadataka. Ime će se pojaviti iznad okna zadatka.

 8. U polju Lokacija okna zadataka , uradite nešto od sledećeg:

  1. Ako unesete Veb stranicu na Veb serveru, unesite URL za stranicu.

  2. Ako ste dodali Veb stranice kao resurs, kliknite na strelicu, a zatim izaberite Veb stranicu sa liste. Ako imate više od jedne datoteke resursa, izaberite datoteku koju želite kao podrazumevani.

 9. Kliknite na dugme U redu.

 10. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

  Vaš prilagođeno okno zadataka bi trebalo da se pojavljuju pored obrasca.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×