Kreiranje, prikaz ili brisanje planova grupe

Ova funkcija zahteva da koristite Microsoft Exchange Server 2000, Exchange Server 2003 ili Exchange Server 2007 nalog. Većina kućnih i ličnih naloga ne koriste Microsoft Exchange. Za više informacija o Microsoft Exchange nalozima i o tome kako utvrditi na koju verziju sistema Exchange se vaš nalog povezuje pogledajte veze u odeljku „Takođe pogledajte“.

Grupni raspored u fascikli Kalendar omogućava vam uvid u kombinovane rasporede većeg broja osoba ili resursa. Grupni raspored može da sadrži sve kontakte ili resurse iz javne fascikle.

Možete da kreirate i sačuvate više grupnih rasporeda, od kojih svaki prikazuje grupu osoba ili resursa. Na primer, jedan grupni raspored bi mogao da sadrži sve zaposlene iz jednog odeljenja, a drugi grupni raspored – sve konferencijske sale u zgradi.

Pored toga, prilikom provere rasporeda drugih osoba u cilju organizacije sastanaka, možda će biti potrebno da planirate i resurse, poput konferencijske sale u kojoj planirate da održite sastanak ili projektora za slajdove koji ćete koristiti za prezentaciju. Pre planiranja resursa, administrator Microsoft Exchange servera mora da kreira nalog za poštansko sanduče na Exchange serveru i dodeli vam dozvolu za planiranje resursa, uz ostale povezane resurse.

Prilikom pregledanja grupnog rasporeda, možete brzo da isplanirate sastanak sa jednim ili više članova grupe odnosno možete im poslati e-poruku. Pre nego što isplanirate sastanak, možete da dobijete najnovije informacije o zauzetosti svakog člana grupe, a možete da koristite i opciju „Automatski izbor“ kako biste pronašli termin u kom su svi članovi grupe slobodni.

Podrazumevano, grupni kalendar sadrži detalje o svakoj prikazanoj stavci, osim ako je vlasnik stavku označio kao privatnu.

 1. U fascikli Kalendar, u meniju Radnje izaberite stavku Prikaži planove grupe.

 2. Izaberite jednu od sledećih opcija:

  • Kreiranje plana grupe   

   1. U dijalogu Grupni rasporedi kliknite na dugme Novi.

   2. Otkucajte ime novog plana grupe, a zatim kliknite na dugme U redu.

   3. Kliknite na dugme Dodaj druge, a potom na dugme Dodaj iz adresara ili na dugme Dodaj javnu fasciklu.

   4. Izaberite imena ili javne fascikle koje želite da dodate, a zatim kliknite na dugme U redu.

   5. Kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

  • Prikaz plana grupe   

   1. Izaberite grupni raspored koji želite da prikažete, a zatim kliknite na dugme Otvori.

  • Brisanje plana grupe   

   1. Izaberite grupni raspored koji želite da izbrišete, a zatim kliknite na dugme Izbriši.

Napomena: U meniju Opcije izaberite stavku Osveži informacije o zauzetosti da biste osvežili podatke o zauzetosti za grupni raspored.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×