Kreiranje prazne tabele u dodatku Power Pivot

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U Power Pivot modela podataka možete dodati prazna, praznu tabelu. Prazna tabela koje ne sadrže stvarne podatke može biti dobar način da organizujete mere, čineći ih lakšim za pronalaženje u listama izvedene tabele i Power View polja. Na primer, možete da kreirate u tabeli pod imenom prodaje mera koja sadrži samo mera koja izračunavaju podatke o prodaji. Možete da kreirate mere u oblasti izračunavanja u tabeli prodaje mere, kao što biste bilo koje druge tabele. Zatim možete da sakrijete prazne kolone od klijentskih alatki, izlaganje samo na mere u listama polja.

Dodavanje prazne tabele u model podataka

  1. U programu Excel kliknite desnim tasterom miša na praznu ćeliju u postojećem ili novom radnom listu, a zatim izaberite stavku Kopiraj.

  2. U dodatku Power Pivot kliknite na dugme „Nalepi“ ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V da biste otvorili dijalog „Pregled nalepljivanja“.

  3. U dijalogu Pregled nalepljivanja, u okviru Ime tabele otkucajte ime tabele.

  4. Neka u polju za potvrdu Koristi prvi red kao zaglavlja kolone ostane znak za potvrdu, a zatim kliknite na dugme U redu.

Imaćete novu tabelu sa jednom kolonom bez podataka. Novu praznu kolonu možete sakriti; kliknite desnim tasterom miša na zaglavlje kolone, a zatim izaberite stavku Sakrij iz klijenta. Takođe možete izbrisati prazan Excel radni list iz kojeg ste kopirali praznu ćeliju.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×