Kreiranje pravila organizatora sadržaja za usmeravanje dokumenata

Kreiranje pravila organizatora sadržaja za usmeravanje dokumenata

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da bi utvrdio kako da usmeri dokument, organizator sadržaja koristi pravila koja vi kreirate. Pravila se zasnivaju na kombinaciji tipova sadržaja i metapodataka.

Ovaj članak opisuje kako da kreirate pravila za organizovanje i usmeravanje dokumenata ili zapisa. Svaka SharePoint lokacija za velika preduzeća može se omogućiti za usmeravanje dokumenata.

Važno: Prvo morate omogućiti funkciju organizatora sadržaja i konfigurisati organizator za usmeravanje zapisa. Više informacija o tome kako da konfigurišete organizator sadržaja potražite u odeljku Takođe pogledajte.

U ovom članku

Pre kreiranja pravila: prvi koraci

Razumevanje načina na koji se dokumenti usmeravaju

Kreiranje pravila za usmeravanje dokumenata

Pre kreiranja pravila: prvi koraci

Postoji nekoliko važnih koraka koje morate da sledite pre kreiranja pravila za usmeravanje dokumenata.

 1. Aktiviranje funkcije organizatora sadržaja.

 2. Kreirajte biblioteke i fascikle u koje želite da usmeravate dokumente. Možda ćete želeti da kreirate fascikle za svaki tip dokumenata koji usmeravate. Na primer, kreirajte biblioteku samo za zapise e-pošte ili Excel unakrsne tabele. Da biste saznali više o tome kako da kreirate biblioteke, pogledajte veze u odeljku Takođe pogledajte.

 3. Tipovi sadržaja moraju biti povezani sa dokumentima koji treba da se usmere. Tip sadržaja u njima može biti deo kriterijuma koji utvrđuju konačnu lokaciju na kojoj se dokument skladišti.

Vrh stranice

Razumevanje načina na koji se dokumenti usmeravaju

Dokumenti se mogu usmeravati u biblioteku ili fasciklu na lokaciji „Centar za čuvanje zapisa“ ili na bilo koju drugu vrstu SharePoint lokacije. Biblioteka za otpremanje, koja se automatski kreira prilikom aktiviranja funkcije organizatora sadržaja, služi kao podrazumevana lokacija. Postoji nekoliko elemenata koji čine proces usmeravanja dokumenata:

 • Ciljne biblioteke i fascikle    Sadržaja kontrolori ili Upravljači zapisima ručno kreiraju biblioteke i fascikle koje dokumenti treba da se usmere i određuju ove biblioteke kao ciljne biblioteke.

 • Tipovi sadržaja lokacije    Svaki dokument mora imati tip sadržaja, a korisnici mogu ručno da dodaju odgovarajuće tipove sadržaja lokacije u ciljne biblioteke.

 • Biblioteka za otpremanje    Dokumenti koji se ne podudaraju pravila ili koje nedostaju metapodaci se šalju na biblioteka za otpremanje tako da korisnici mogu da unose metapodaci. Ili, možete da konfigurišete organizator sadržaja tako da usmeravaju privremeno sve otpremljenih dokumenata u biblioteku za otpremanje.

 • Lista pravila za dokumenata    Ovo je kolekcija svih pravila za usmeravanje. Kontrolori sadržaja ili upravljači zapisima posećuju ovu listu da bi kreirali pravila za usmeravanje, upravljali njima i prikazali ih.

Sledeći dijagram prikazuje na koji se način dokumenti i e-poruke usmeravaju na osnovu ispunjavanja određenih kriterijuma i kako se dokumenti kojima nedostaju informacije vraćaju u biblioteku za otpremanje.

Usmeravanje dokumenata pomoću organizatora sadržaja. Prikazuje nekoliko izvora i prikazuje da su dokumenti kojima nedostaju metapodaci vraćeni u biblioteku za otpremanje.

Vrh stranice

Kreiranje pravila za usmeravanje dokumenata

Treba da navedete naslov i opis zapisa za svaki tip zapisa koji dodajete u listu za usmeravanje zapisa. Takođe navodite mesto na lokaciji na kojem se zapis skladišti. Da biste se uverili da se svi važni zapisi usmeravaju na odgovarajuću lokaciju, možete navesti alternativna imena za tip zapisa.

Napomena: Da biste kreirali pravila za usmeravanje dokumenata, morate imati barem dozvole vlasnika lokacije.

 1. Pronađite lokaciju za koju želite da kreirate pravila organizatora sadržaja.

 2. U oknu za brzo pokretanje kliknite na dugme Još… da biste videli opcije sadržaja lokacije.

 3. U redu menija „Aplikacije“ izaberite Postavke.

 4. Na stranici „Postavke lokacije“, u odeljku Administracija lokacije izaberite stavku Pravila organizatora sadržaja.

 5. Na stranici „Pravila za organizatora sadržaja“ kliknite na dugme dodaj u Kliknite da dodate novu stavku.

 6. U odeljku Ime pravila ukucajte ime koje opisuje uslove i radnje pravila.

 7. U odeljku Status i prioritet pravila izaberite Aktivno da biste primenili pravilo na dolazni sadržaj. Zatim izaberite prioritet koji će utvrditi na koji se način sadržaj usmerava u slučaju da treba da se podudara sa više pravila organizatora sadržaja.
  Ako ne želite da se ovo pravilo primenjuje na dolazni sadržaj Neaktivno.

 8. U odeljku Tip sadržaja prosleđivanja povežite pravilo sa tipom sadržaja. Na ovaj način se prosleđivanja organizatoru označavaju izabranim tipom sadržaja i identifikuju se svojstva korišćena u uslovima pravila.

  • Izaberite odgovarajuću grupu sadržaja. Grupa koju izaberete utvrđuje tipove sadržaja koje možete odabrati u sledećem koraku.

  • Izaberite odgovarajući tip sadržaja.

  • Ako je tip sadržaja koji ste izabrali je pod drugim imenom na druge SharePoint lokacije, potvrdite izbor u polju za potvrdu u okviru alternativna imena. Zatim otkucajte ime koje se koristi na lokaciji u polje obezbeđen i kliknite na dugmeDodaj. Imena za alternativne tipove sadržaja se pojavljuju na listi ispod.

 9. U odeljku Uslovi izaberite uslove koje svojstva prosleđivanja moraju ispuniti za pravilo. Na primer, možda ćete želeti da se pravilo primenjuje na sve dokumente koji u naslovu sadrže reč „budžet“. Klikom na vezu Dodaj još jedan uslov možete dodati još uslova.

  Napomena: Svojstva koja su dostupna iz svojstva padajuće liste se razlikuju u skladu sa tipom sadržaja koji ste izabrali u koraku 6.

 10. U odeljku Ciljna lokacija otkucajte ili potražite lokaciju na koju ćete postaviti sadržaj koji se podudara sa pravilom. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski kreiraj fasciklu da biste grupisali slične dokumente zajedno u fascikle. Na primer, ako imate svojstvo koje navodi sve dokumente za projekte u organizaciji, možete nametnuti organizatoru da kreira posebnu fasciklu za svaki projekat.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×