Kreiranje obrazaca u programu Access 2007 pomoću alatke za dizajn

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

access 2007 inside out book cover

Microsoft Office Access 2007 iznutra
tako što ćete John Viescas i Jeff Konrad

Jovana Viescas je autor brojnih knjiga, uključujući Microsoft Office Access 2003 Inside Out i Sastavni Microsoft Access aplikacija. Takođe je zajednički rad na SQL upite za smrtnika. Jovana je napisao brojne potražite u člancima tehničke publikacija i ima mi lekcija kod konferencije i sastanke grupe korisnika širom sveta. Nije prepoznat kao najviše vredna profesionalac svake godine 1993 tako što ćete Microsoft usluge podrške za proizvode za svoju pomoć na forumima javne podrške.

Jeff Conrad ima napisan i pomogle u tehničke članke pristup i kreirali nekoliko Access programski dodaci slobodno dato Access zajednica. Jeff održava na Veb lokaciji sa mnoštvo informacije i veze resursa za te Trebaжe ti uputstva sa pristupom. On dodelio Microsoft najviše vredna Professional nagrada za njegovo neprekidnog učešće sa Access zajednici na mreži. Vrlo je aktivan u sponzoriše Microsoft Access javne diskusione grupe i nekoliko drugih Internet forumima gde je poznat kao džanki pristup. Pored svoj posao puno radno vreme, Jeff se kreira i Access baze podataka rešenja za mala preduzeća.

Da biste saznali više o drugim knjigama o sistemu Microsoft Office 2007, posetite Microsoft pritisnite.

Savet: U programu Access 2010Izveštaji imaju kontrolu rasporede, što pomaže da zadržite stvari poravnati po i izgleda dobro!

U ovom članku

Izradu novog obrasca pomoću alatke za dizajn

Na listi polja

Iz perspektive dnevnu upotrebu, obrasci su najvažnije objekata ćete kreirate u aplikaciji Microsoft Office Access 2007 zato što šta korisnici vide i rade sa svaki put kada se pokrene aplikacija. Ovaj članak objašnjava kako da dizajnirate i napravite obrazaca u Office Access 2007 računare pomoću alatki za dizajn.

Izradu novog obrasca pomoću alatke za dizajn

Da biste započeli izradu novog obrasca koja vam omogućava da prikažete i uredite podatke iz tabele, morate da biste počeli sa prozorom prazan obrazac. Ovaj prvi obrazac bez pomoći Čarobnjak za obrasce ćete napraviti tako da razumete razne komponente koje idu u dizajniranje obrasca. Izaberite komandu " Prazan obrazac " u grupi " Obrasci " na kartici " Kreiranje ". Podrazumevano Access otvara prazan obrazac prozor u prikazu rasporeda sa liste polja prikazuje sa desne strane, kao što je prikazano na slici 1.

new form in layout view

Slika 1, kada kliknete na komandu " Prazan obrazac " na traci, Access otvara novi prozor "obrazac" u prikazu rasporeda.

Access ne zna u ovom trenutku iz koja tabela ili upita koji želite da prikažete i uredite podatke. Na listi polja na desnoj strani prikazuje listu svaku lokalnu ili povezane tabele. Ako kliknete na znak plus pored imena tabele, Access širi na listi i prikazuje ime sva polja u toj tabeli. Možete da kliknite na ime polja na listi polja i prevucite i otpustite je u obrazac. Ako kliknete na hipervezu Uredi tabelu sa desne strane na listi polja, Access će otvoriti tu određenih tabelu u prikazu dizajna, što je to prikaz u ovom članku.

Kada zamolite Access da biste kreirali novi prazan obrazac, Access prvobitno prikazuje obrazac u prikazu rasporeda. Da biste se prebacili u prikaz dizajna, kliknite na strelicu ispod dugmeta " Prikaz " u grupi Prikazi i izaberite stavku Prikaz dizajna. Access će se prebaciti prozor "obrazac" u prikazu dizajna i pruža nekoliko alatke za dizajn na kontekstualnoj kartici Dizajn u okviru Alatke za dizajn obrasca na traci, kao što je prikazano na slici 2.

use the form grid and tools to create form elements

Slika 2 kada otvorite obrazac u prikazu dizajna možete da koristite alatke za koordinatnu mrežu obrasca i da biste kreirali elemenata u obrazac.

Access pokreće pomoću obrasca koji sadrži samo na odeljak sa detaljima. U odeljku ima koordinatne mreže na pozadini koja je boja definisana za 3-D objekte u dijalogu " Postavke " – obično Svetlosiva ili beћ. Možete da kliknite na ivicu odeljka sa detaljima i zatim prevucite ivicu da biste u odeljku povećali ili smanjili. (Da biste videli još koordinatne mreže možda ćete želeti da biste skupili u Oknu za navigaciju sa leve strane.) Koordinatna mreža tačke možete da uklonite iz odeljka sa detaljima tako što ćete izabrati komandu " Prikaži koordinatne mreže " u grupi Prikaži/sakrij na kartici " raspored " u okviru Alatke za dizajn obrasca. Ako želite da dodate zaglavlja ili podnožja u obrazac, kliknite na komandu Obrasca Zaglavlje/podnožje stranice u grupi Prikaži/sakrij .

Podešavanje boje za 3-D objekata

Da biste podesili boju za 3-D objekata, kliknite desnim tasterom miša na radnu površinu, a zatim izaberite stavku Personalizuj. Kliknite na dugme Windows boja i izgled. U dijalogu Postavke izaberite stavku Napredno. Na listi Stavka izaberite 3D objekata. Koristite listu boja 1 da biste podesili boju koju želite da koristite za 3-D objekte.

Odeljak sa detaljima pokreće na 5 inča (12.7 cm) širok tako što ćete 2 inča (5.08 centimetre) visoko. Merne gradacije na lenjira su jedan u odnosu na veličinu i rezoluciju ekrana. Podrazumevano, pristup skupovima koordinatne mreže na 24 tačaka po inču horizontalno i 24 tačaka po inču vertikalno. Možete da promenite gustine tačaka koordinatne mreže tako što ćete promeniti koordinatna mreža X i Y koordinatne mreže svojstava u list sa svojstvima obrasca. Da biste zamenili liste polja sa svojstvima, kliknite na List sa svojstvima komandu u grupi " Alatke " na kartici " Dizajn " u okviru Alatke za dizajn obrasca. Koordinatna mreža X i Y koordinatne mreže svojstva pri dnu liste možete da pronađete na kartici Oblikovanje lista sa svojstvima kada imate obrazac izabrana.

Izbor obrasca širinu i visinu

Iako možete da dizajnirate obrazac koji se najviše 22 inča (55,87 cm) širok i svaki obrazac odeljak takođe može da bude do 22 inča visok (ukupno 66 inča ako sadrži sve tri odeljka), trebalo bi da dizajnirate obrasce tako da se uklopi na ekranima korisnika. Trudimo da dizajnirate naše obrasce za vidljivo na najnižu uobičajenih rezoluciju ekrana – 1024 × 768. Obrazac za ovu veličinu trebalo bi da bude oko 9.75 inča (24.8 centimetre) širok i zbir visine odeljci bi trebalo da bude 5,6 inča (14.2 centimetre) da biste omogućili prostor za traku, statusne trake i zadataka operativnog sistema Windows. Ako vaš korisnički postavila veća rezolucija ekrana, a u aplikaciji je dizajniran pomoću koje se preklapaju operativnog sistema windows, dodatnog prostora biće dostupan u Access računare za rad sa više prozora obrasca odjednom. Ako koristite dokumenti na karticama, desno i dnu obrasca pojavljuje se dodatnog prostora kada korisnik otvori na veću rezoluciju ekrana.

Kada radite u većoj rezoluciji, možete da otvorite ovaj obrazac i prekrivenom ga u obrascu dizajnirate. Ako obrazac odgovara iza uzorak obrazac, obrazac bi trebalo da budu prikazane ispravno u najniže uobičajenih rezoluciju.

Koordinatna mreža X i Y koordinatne mreže postavke svojstva određuju intervale po jedinice mere u koordinatnoj mreži. Možete uneti broj od 1 (најпростије) do 64 (najbolja). Podesite jedinice mere (Metrika ili američki) podrazumevano kada izaberete zemlju/region na kartici " lokacija " u dijalogu Regionalne i jezičke opcije . (Ovaj dijalog otvorite tako što ćete prvo kliknuti sat, jezikI Region na kontrolnoj tabli , a zatim izabrati stavku Regionalne i jezičke opcije. Ako na kontrolnoj tabli podešeno na klasični prikaz, izaberite stavku Regionalne i jezičke opcije.)

Na primer, ako vaš jedinice mere u inčima i ako navedete koordinatna mreža X postavka od 10, Access deli koordinatne mreže horizontalno na 0.1 inč pomacima. Kada vaš mere u inčima i postavite mrežu X i Y koordinatne mreže vrednosti 24 ili manje, Access prikazuje koordinatne mreže tačke na koordinatnu mrežu. U centimetrima, možete da vidite na koordinatnu mrežu tačke kada navedete postavku od 9 ili manje. Ako ste podesili boljeg koordinatne mreže za koordinatne mreže X ili Y koordinatne mreže, Access neće prikazati na tačke koordinatne mreže, ali i dalje možete da koristite koordinatne mreže da biste poravnali kontrole. Access uvek prikazuje linije koordinatne mreže na 1 inč intervale (sad) ili 1 centimetar intervala (Metrika), čak i kada podesite dobro X koordinatne mreže ili koordinatna mreža Y vrednosti.

Vrh stranice

Na listi polja

Korišćenje liste polja u kombinaciji sa grupe kontrole da biste postavili povezane kontrole (kontrole povezane sa polja u tabelu ili upit) na obrascu. Možete da otvorite na listi polja tako što ćete kliknuti na dugme Dodaj postojeća polja u grupi " Alatke " na kartici " Dizajn ". Ako obrazac povezana tabela ili upit, Access prikazuje ime osnovnoj tabeli ili upitu zajedno sva polja dostupna, kao što je prikazano na slici 3. Sve tabele koje imaju relacije u osnovnoj tabeli definisana prikazuju se u okviru Polja dostupna u srodnim tabelama. U poslednjem odeljku na listi polja, Polja dostupna u druge tabele, liste tabela i polja iz druge tabele u ovom bazom podataka. Kliknite na vezu Prikaži samo polja u trenutni zapis izvor da biste uklonili dna dva odeljka na listi polja. Na listi polja možete da premestite tako što ćete kliknuti na naslovnoj traci i prevući ga od desne ivice prozor "obrazac". Kada opozovete usidrenje na listi polja, možete da prevučete ivica prozora da biste mu promenili veličinu tako da možete da vidite sva imena dugo polja. Možete da prevučete na naslovnoj traci da biste se premestili na prozor. Kada na listi dostupna polja imena je predugačka za uklapanje u trenutnu veličinu prozora, koristite vertikalne trake za pomeranje da biste se pomerali kroz listu.

Da biste koristili listu polja da biste postavili povezanu kontrolu u obrascu, prvo kliknite na dugme za tip kontrole koje želite u grupi kontrole . Prevucite polje iz liste polja i otpustite ga na poziciju na obrascu. Ako kliknete na dugme za kontrolu koja je prikladno za tip podataka polja, Access bira podrazumevanu kontrolu za tip podataka. Na primer, ako izaberete stavku sve osim na dugme prilog kada stavite polja priloga u obrascu, Access će kreirati kontrolu priloga za vas ipak. Ako pokušate da prevučete bilo koje polje nakon što kliknete na dugme za podobrazac/Podizveštaj, nepovezanih objekata okvira, linijski, pravougaonik ili kontrole za prelom stranice, Access će kreirati kontrolu okvira za tekst ili kontrole okvira povezani objekat, po potrebi, umesto toga. Prevucite polje iz liste polja bez klika kontrole, Access koristi ako ste definisali za polja u tabeli definiciju prikaza kontrolu ili kontrole prikladne za tip podataka polja.

field list

Slika 3 u lista polja prikazuje imena polja u povezanu tabelu ili upit, sve povezane tabele i polja iz drugih tabela u trenutnoj bazi podataka.

List sa svojstvima

U obrascu, svaki odeljak obrasca (zaglavlja, detalj, podnožje), i svaku kontrolu u obrascu liste svojstva povezana sa njima, a možete da postavite ova svojstva pomoću lista sa svojstvima. Svi objekti su svaku kontrolu u obrascu, svaki odeljak u obrascu i samom obrascu. Vrste svojstva možete da navedete da se razlikuju u zavisnosti od objekta. Da biste otvorili listu sa svojstvima za objekat, izaberite objekat i zatim kliknite na dugme List sa svojstvima , u grupi " Alatke " na kartici Dizajn Access otvara prozor sličan onom prikazane u slika 4 na desnoj strani prozora obrasca , zamene na listi polja. (Ne možete da imate listu sa svojstvima, kao i na listi polja u isto vreme.) Ako ste prethodno da undocked na listi polja ili list sa svojstvima, na list sa svojstvima pojavljuje se u prozoru spojen. Ako list sa svojstvima je već otvoren, svojstva specifična za objekat možete da pregledate tako što ćete kliknuti na objekat. Možete i da kliknete na strelicu u okviru Tip selekcije i zatim izaberite ime objekta sa liste na vrhu lista sa svojstvima.

property sheet

Razumete 4 možete da vidite svojstva kontrole obrasca i odeljaka koristeći list sa svojstvima.

Možete da prevučete na naslovnoj traci za kretanje u list sa svojstvima na ekranu. Takođe možete da prevučete ivica prozora da biste mu promenili veličinu tako da možete da vidite više od postavke svojstva. Pošto obrazac ima više od 100 svojstava koje možete da podesite i pošto veliki broj kontrola imaju više od 70 svojstva, Access pruža kartice na vrhu lista sa svojstvima tako da možete da odaberete da biste prikazali sva svojstva (podrazumevano) ili da biste prikazali samo oblikovanje svojstva , svojstva podataka, svojstva događaja ili druga svojstva. U svojstvima obrasca koji prikazuje samo svojstva podataka prikazuje se u slici 5.

Kada kliknete na polje za svojstvo koje pruža listu važećih vrednosti, pojavljuje se malu strelicu sa desne strane okvira za svojstvo. Kliknite na ovu strelicu da biste videli listu vrednosti za svojstvo. Za svojstva koji imaju veoma duga vrednost postavku, možete da izaberite svojstvo, a zatim pritisnite taster SHIFT + F2 da biste otvorili dijalog Zum . Dijalog Zum obezbeđuje proširene okvire za unos ili prikazivanje vrednosti.

data properties

Slika 5 ako kliknete na kartici " Podaci " na listu sa svojstvima obrasca, Access prikazuje samo svojstva podataka.

U mnogim slučajevima prozora, dijaloga ili čarobnjak za dostupna je vam pomaže da kreirate postavke svojstava za svojstva koja može da prihvati složene izraz, definiciju upita ili kôd (makroa ili Visual Basic proceduru) da biste odgovorili na događaj. Kada takva pomoć je dostupna za postavku svojstva, Access prikazuje mali dugme ellipses next to property box sa tri tačke pored polje za svojstvo kada izaberete svojstvo; Ovo je dugme izrada . Ako kliknete na dugme izrada Access odgovara odgovarajuće prozora, dijaloga ili čarobnjak.

Savet: Za razliku od prethodna izdanja, nakon što otvorite listu sa svojstvima u tabelu, upit, obrazac ili izveštaj u prikazu dizajna, prozor će biti otvoren za sve objekte u prikazu dizajna dok je zatvorite. Slično tome, ako je zatvorite list sa svojstvima u prikazu dizajna, prozor će biti zatvorene za sve druge objekte u prikazu dizajna dok ga ponovo otvorite.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×