Kreiranje objedinjavanja kataloga

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Publisher funkcijama mogućnost da se povežete sa izvorom podataka, kao što su baze podataka, unakrsne tabele ili čak i tekstualne datoteke, i koristi podatke za jednostavno kreiranje kataloga proizvoda ili usluga. Objedinjavanje kataloga možete da koristite i za kreiranje direktorijuma, foto-albumi ili bilo koji drugi tip publikacije koji prikazuje jednu ili više stavki na svakoj stranici.

Kako funkcioniše objedinjavanja kataloga

Planiranje katalog

Kreiranje predloška publikacije

Povezivanje sa izvorom podataka

Umetanje polja za objedinjavanje

Dovršavanje, štampanje i Čuvanje publikacije kataloga

Kako funkcioniše objedinjavanja kataloga

Objedinjavanje kataloga je slično objedinjavanje pošte. Kada koristite objedinjavanje kataloga, kreirate publikaciju predložak za objedinjavanje kataloga, a zatim možete kombinovati predložak sa informacijama iz izvora podataka da biste generisali objedinjene stranice.

Izvor podataka se kombinuje sa predloškom objedinjavanja u cilju generisanja stranica kataloga

1 izvor podataka sa informacijama zapisa, kao što su stavke nazivima i opisima.

2 kataloga objedinjavanje predlošku publikacije sa oblasti objedinjavanja kataloga i objedinjavanje polja koja su čuvare mesta za snimanje informacije.

3 Resulting objedinjene stranice koji prikazuje više zapisa po stranici.

U objedinjavanje kataloga možete da sačuvate kao novu publikaciju ili možete da ga dodate na kraj postojeće publikacije. Takođe možete da sačuvate predložak za objedinjavanje kataloga i ponovo da je koristite, svaki put kada ažurirate informacije u izvoru podataka, da biste kreirali dodatne grupe objedinjenih stranica.

Pre nego što počnete

Sledeće savete koji će vam pomoći da kreirate objedinjavanje uspešnu kataloga:

 • Pokretanje objedinjavanja kataloga u novu publikaciju.

 • Pored stranice kao što su naslovnu stranu, sadržaj i redosled obrazaca, dajte sebi jednu stranicu za polja za objedinjavanje, čak i kroz katalog će verovatno morati više stranica kada kreirate objedinjenom dokumentu.

 • Podešavanje predloška za objedinjavanje kataloga sa dimenzije stranice koji želite za konačna objedinjene stranice.

 • Ako planirate da dodate objedinjene stranice koje ste kreirali na kraj postojeće publikacije, uverite se da je predložak za objedinjavanje kataloga podudara u postojeću publikaciju na sledeće načine:

  • Veličina stranice (visina i širina)

  • Prikaz stranice (prikaz jedne stranice ili uporedni prikaz dve stranice)

  • Tip publikacije (Web ili štampanje)

  • Redosled stranica (sleva na desno ili zdesna nalevo)

Vrh stranice

Planiranje katalog

Pre nego što počnete u objedinjavanje kataloga, razmislite o tome koje vrste informacija koje želite da biste prikazali listu u konačna objedinjene stranice.

 • Želite li da biste prikazali listu imena stavki i cene?

 • Da li želite da uključite opis svake stavke.

 • Da li želite da uključite sliku svake stavke.

Planiranje izvora podataka

Kada odlučite vrste informacija koje želite da uključite u katalog, možete da kreirate izvor podataka koji ćete koristiti za objedinjavanje kataloga. Ako već imate izvor podataka, možete da uverite se da sadrži sve informacije koje želite da uključite u objedinjavanje.

Objedinjavanje kataloga u programu Publisher možete da koristite različite formate izvora podataka. Ako već nemate izvora podataka da biste koristili za objedinjavanje, možete da ga kreirate u programu Publisher. Takođe možete da kreirate izvor podataka u programu Microsoft Office Excel radnom listu ili u Microsoft Office Word tabeli.

Polja podataka uključite u izvoru podataka odgovaraju polja za objedinjavanje koje umetnete u predložak za objedinjavanje kataloga.

Kada podesite izvor podataka, Kreiranje kolone za svaki tip informacija, kao što su ime stavke, broj zaliha i cene. Svaki red ili zapis, odgovara informacije za jednu stavku.

Važne  Uverite se da izvora podataka uključuje polje podataka ili kolona, za svaku vrstu informacije koje će objedinjavanja. U zavisnosti od tipa izvora podataka, možda ćete moći da izvršite neke promene podataka kada se povežete sa njim u programu Publisher, ali je bolje da dovršite informacije pre nego što počnete.

Ako planirate da objedinite fotografije u katalog stranica, morate da uključite kolonu za putanja za svaku datoteku slike koju želite da koristite. Nemojte uključivati prave slike ili slike u izvoru podataka.

Ako planirate da kreirate izvor podataka u programu Publisher, to možete uraditi nakon što kreirate predlošku publikacije.

Vrh stranice

Kreiranje predloška publikacije

Sada možete da kreirate publikaciju za objedinjavanje kataloga predloška, gde ste dizajnirali raspored konačna objedinjene stranice. Kada dovršite objedinjavanje, možete da koristite ovaj predložak za objedinjavanje kataloga da biste generisali objedinjene stranice koje možete da sačuvate kao novu publikaciju ili da dodate na kraj postojeće publikacije.

Predložak za objedinjavanje kataloga treba da imaju isti raspored (veličinu i položaj stranice) koje želite za konačna objedinjene stranice. Takođe, treba da sadrži tekst ili grafiku koju želite da se pojavi na svakoj stranici konačna publikacije, na primer, slike u pozadini ili sa imenom i brojem telefona vašeg preduzeća. Ovo je najbolje gotovo pomoću Master stranica za elementa predloška za objedinjavanje.

Ako planirate da dodate objedinjene stranice na kraj postojeće publikacije, uverite se da je predložak za objedinjavanje kataloga podudara u postojeću publikaciju na sledeće načine:

 • Veličina stranice (visina i širina)

 • Prikaz stranice (prikaz jedne stranice ili uporedni prikaz dve stranice)

 • Tip publikacije (Web ili štampanje)

 • Redosled stranica (sleva na desno ili zdesna nalevo)

Kreiranje predloška za objedinjavanje kataloga

 1. Izbor predloška publikacije koja odgovara katalog.

 2. Na kartici "Umetanje" izaberite stavku stranica kataloga.
  Pokretanje objedinjavanja stranice kataloga

 3. Katalog stranica će se kreirati sa podrazumevanim oblast objedinjavanja kataloga i karticu alatke za katalog će se pojaviti na traci. U ovom trenutku možete da postavite u Oblasti objedinjavanje katalogadok je na stranici i dodajte neki tekst ili slike koje želite da se pojavi na svakoj stranici katalog. Manji oblast objedinjavanja kataloga više stavki možete objediniti na stranicu. Na primer, 2 „x 2” objedinjavanje oblast će se ponoviti više puta od 4 „x 4” objedinjavanje oblast. Ne brinite previše o tome kako da ga tačno kao možete da se vratite i uređujete ove stavke u bilo kom trenutku.

  Savet  Nemojte da konfigurišete oblast objedinjavanja kataloga u ovom trenutku, čekajte dok ne bude vreme za umetanje polja za objedinjavanje i koristite neku od unapred napravljene dizajne iz galerije raspored.

Vrh stranice

Povezivanje sa izvorom podataka

Nakon što ste oblikovali stranicu predložak za objedinjavanje kataloga, sledeći korak je da biste kreirali ili pronađite i povezivanje sa izvorom podataka. Opcije koje ste odabrali dalje zavisi od toga da li već imate izvor podataka ili da li želite da kreirate novu listu u programu Publisher.

 1. Na kartici alatke za katalog, kliknite na dugme Dodaj listu i uradite nešto od sledećeg:

  • Ako treba da kreirate izvor podataka za objedinjavanje izaberite tip novu listu.

  • Izaberite stavku koristi postojeću listu ako već imate izvor podataka koji želite da koristite.

  • Ako želite da kreirate direktorijum kontakata, kliknite na dugme Izaberi iz Outlook kontakata.

Kucanje nove liste

 1. U dijalogu Nova lista proizvoda otkucajte informacije za prvu stavku ili zapis koji želite da uključite u katalogu.

  Ako želite da dodate ili uklonite kolone – na primer, ako ne uključujući i slike – kliknite na dugme Prilagodi kolone, a zatim izvršite željene promene.

 2. Nakon što otkucate sve informacije za vaš prvog zapisa, izaberite stavku nova stavka, a zatim otkucajte informacije za sledeći zapis. Nastavite dok ste otkucali informacije za sve zapise koje želite da uključite.

 3. Kada je nova lista dovršena, kliknite na dugme u redu.

 4. U dijalogu čuvanje spiska adresa otkucajte ime za novu listu, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Korišćenje postojeće liste

 1. U dijalogu izbor izvora podataka Pronađite i izaberite izvor podataka koji želite.

  Publisher podrazumevano čuva izvore podataka u fascikli "Moji izvori podataka". Možda ćete morati da potražite fasciklu moji izvori podataka da biste pronašli izvor podataka.

 2. Kliknite na dugme Otvori.

  U zavisnosti od tipa izvora podataka koji ste izabrali, drugi dijalozi može da se pojavi zahteva određene informacije. Na primer, ako je izvor podataka Excel radni list koji sadrži informacije o više kartica, koje morate izaberite karticu koja sadrži informacije koje želite i zatim kliknite na dugme u redu.

Izbor iz Outlook kontakata

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • U dijalogu izbor kontakata, kliknite na listu kontakata koje želite da koristite.

  • U dijalogu izbor profila izaberite odgovarajući profil za kontakte koje želite da koristite.

 2. Kliknite na dugme „U redu“.

Dodavanje više lista

Ako želite da koristite više od jedne liste u objedinjavanje kataloga, možete da dodate liste.

 1. Kliknite na dugme Uredi listu, a u katalog objedinjavanje proizvoda liste, u okviru Dodavanje proizvoda listu, izaberite stavku Izaberi postojeću listu, Izaberi iz Outlook kontakata ili otkucajte novu listu.
  Publisher će vas upitati da popravim oklapaju između polja na različite izvorne liste tako što ćete otvoriti Dodaj na listu proizvoda dijalog.

 2. U dijalogu Dodavanje lista proizvoda dijalog, izaberite polje koje nije potvrđen izbor u koloni Podudarno, izaberite polje kojem želite da odgovaraju u proizvoda liste polja sa poljima koja se podudaraju liste, a zatim izaberite stavku podudaranje.

 3. U dijalogu Poređenje polja proverite da li polje koje ste izabrali je naveden u okviru podudaranja u polje liste proizvoda ili izaberite neko drugo, i zatim kliknite na dugme u redu.

 4. Ako treba da dodate novo polje u listu primalaca da povećate podudaranje, izaberite polje koje želite da dodate nove liste (levo liste u dijalogu dodavanje u listu primalaca u dijalogu), kliknite na dugme Dodaj, a zatim kliknite na dugme u redu.
  Dodato polja su prikazana u okviru nova polja će se dodati u listu primalaca

Izaberite zapise koje želite da uključite

 1. Kliknite na dugme Uredi listu.

 2. U dijalogu lista proizvoda objedinjavanje kataloga uradite nešto od sledećeg:

  • Potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored zapise koje želite da obuhvatite i opozovite izbor u poljima za potvrdu pored zapise koje želite da izuzmete.

   Savet  Ako želite da uključite samo nekoliko zapisa na listi, izaberite stavku Obriši sve, a zatim izaberite željene zapise.

  • Filtriranje liste po određenom kriterijumu tako što ćete kliknuti na strelicu pored naslova kolone stavke koju želite da filtrirate, a zatim izabrati vrednost koju želite da koristite kao filter.

   • (Prazne) prikazuje sve zapise u kojima je odgovarajuće polje prazno.

   • (Nisu prazne) prikazuje sve zapise u kojima odgovarajuće polje sadrži informacije.

    Napomena  Ako vaš izvor podataka sadrži zapise koji dele iste informacije, a postoji deset ili manje jedinstvenih vrednosti u koloni, možete da filtrirate po određene informacije. Na primer, ako vaš izvor podataka je lista svojstava za prodaju i postoji više svojstava zapisa tu listu Bačka Topola kao grad/lokaciju, možete da filtrirate na Bačka Topola.

    Na listi proizvoda objedinjavanje kataloga dijalog prikazuje samo određene zapise. Da biste ponovo prikazali sve zapise, izaberite stavku (sve).

  • Sortiranje stavki na listi tako što ćete kliknuti na naslov kolone stavke koju želite da sortirate. Na primer, ako želite da prikažete listu abecednim redom po gradu/lokaciju, kliknite na naslov kolone grad/lokaciju.

 3. Kliknite na dugme „U redu“.

Vrh stranice

Umetanje polja za objedinjavanje

Sada je vreme da biste rasporedili informacije koje želite da prikažete u publikaciji. Da biste raspored stranice, dodajete polja za objedinjavanje oblast objedinjavanja kataloga. Sva polja za objedinjavanje predstavlja kolonu u izvoru podataka, a oblast objedinjavanja kataloga prikazuje kako će se prikazati informacije u jedan zapis.

Možete rasporedite oblast objedinjavanja kataloga na način na koji želite, a zatim navedete koliko je puta oblast objedinjavanja ponavlja na svakoj stranici. Na primer, možda ćete želeti da biste prikazali četiri stavke na svakoj stranici. Svaki će biti prikazana na isti način, na osnovu kako vam rasporedite oblast objedinjavanja kataloga. Možete da podesite veličinu svake stavke, a možete da promenite veličinu oblast objedinjavanja kataloga.

Važne   Ako ste umetnuli polja za objedinjavanje izvan oblasti objedinjavanja kataloga, one neće se ponavljati kada dovršite objedinjavanju.

Izaberite raspored oblasti objedinjavanja

 1. U grupi raspored, uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite neku od unapred napravljene dizajna galerije.
   Opcije za raspored objedinjavanja kataloga

  • Izaberite željeni broj redova i kolona na svakoj stranici u redovima i kolonama padajuće liste.
   Redovi i kolone rasporeda stranice kataloga

Umetanje polja za objedinjavanje tekst u oblast objedinjavanja kataloga

 1. Kliknite na dugme tekstualno polje i kliknite na prvo polje za objedinjavanje koje želite da umetnete.
  Umetanje okvira za tekst u objedinjavanje kataloga

 2. U oblasti objedinjavanja kataloga, izaberite polje za objedinjavanje i zatim premeštanje i promena veličine polja za objedinjavanje tako što ćete uraditi sledeće:

  • Da biste premestili polje za objedinjavanje, postavite pokazivač miša iznad polja za objedinjavanje, sve dok se pokazivač promeni u pokazivač za premeštanje Pokazivač za premeštanje , a zatim prevucite polje za objedinjavanje na novu poziciju.

  • Da biste promenili veličinu polja za objedinjavanje, postavite pokazivač miša preko jednog od regulatora veličine na okvir za tekst za ili slike dok se pokazivač promeni u pokazivač za promenu veličine Premeštanje pokazivača lenjira , a zatim prevucite pokazivač miša do tekst okvir ili okvir slike je željenu veličinu.

 3. Kliknite izvan polja za objedinjavanje tako da se više ne izabere.

 4. Ponovite korake od 1 do 3 dok ne umetnete sva polja iz izvora podataka.

Važne   Polja se umeću na trenutni umetanja (mesto umetanja tačku treperi kursor). Ako postoji bez umetanja, će se kreirati novi okvir za tekst i polje za objedinjavanje smeštaju u ovaj novi okvir za tekst.

Oblikovanje polja za objedinjavanje tekst

Možete da oblikujete objedinjene kataloga podataka tako što ćete oblikovati polja za objedinjavanje u predložak za objedinjavanje kataloga. Ova polja mogu da se tretiraju kao bilo koji okvir za tekst i možete da uključite koji nisu objedinjeni tekst i oblikovanje, kao i objedinjenih stavki.

 1. U predlošku za objedinjavanje kataloga izaberite polje koje sadrži informacije koje želite da oblikujete, uključujući i susedne znakove polja za objedinjavanje („„””).

 2. Na kartici alatke okvira za tekst, izaberite željene opcije.

Umetanje polja za objedinjavanje slike u oblast objedinjavanja kataloga

 1. Kliknite na polje "slika" dugme i kliknite na prvo polje za objedinjavanje koje želite da umetnete.

 2. U oblasti objedinjavanja kataloga, izaberite polje za objedinjavanje i zatim premeštanje i promena veličine polja za objedinjavanje tako što ćete uraditi sledeće:

  • Da biste premestili polje za objedinjavanje, postavite pokazivač miša iznad polja za objedinjavanje, sve dok se pokazivač promeni u pokazivač za premeštanje Kursor premeštanja , a zatim prevucite polje za objedinjavanje na novu poziciju.

  • Da biste promenili veličinu polja za objedinjavanje, postavite pokazivač miša preko jednog od regulatora veličine na okvir za tekst za ili slike dok se pokazivač promeni u pokazivač za promenu veličine Kursor promene veličine , a zatim prevucite pokazivač miša do tekst okvir ili okvir slike je željenu veličinu.

 3. Kliknite izvan polja za objedinjavanje tako da se više ne izabere.

 4. Ponovite korake od 1 do 3 dok ne umetnete sva polja iz izvora podataka.

Važne   Polja se umeću na trenutni umetanja (mesto umetanja tačku treperi kursor). Ako postoji bez umetanja, će se kreirati novi okvir za tekst i polje za objedinjavanje smeštaju u ovaj novi okvir za tekst.

Premeštanje ili menjanje veličine oblast objedinjavanja kataloga

Ako vaš oblikovani objedinjena polja više se ne uklapa u oblast objedinjavanja kataloga, možete da promenite veličinu ga.

Napomena  Ako možete povećati veličinu, možda ćete morati da se uklopi manje stavki ili zapisa, na svakoj stranici.

 1. Kliknite na dugme Objedini oblast kataloga da biste ga izabrali.

 2. Postavite pokazivač miša na neki od regulatora veličine na oblast za objedinjavanje kataloga, a zatim prevucite mišem.

 3. Navedite koliko stavki treba da se pojavi na svakoj stranici tako što ćete otkucati brojeve koje želite za stavke nadole na stranici i preko stranice na traci sa alatkama raspored objedinjavanja kataloga.

Dovršavanje i pregled predloška

 1. Kliknite na dugme Pregledaj rezultate.

 2. Kliknite na strelice da biste videli svaku stranicu objedinjenih podataka.
  Grupa prikaza kataloga

  Ako odlučite da ne sadrži stavke, koju pregledate stavke, a zatim izaberite stavku izuzimanje stavke u grupi pregled stranice.

Vrh stranice

Dovršavanje, štampanje i Čuvanje publikacije kataloga

Da biste dovršili objedinjavanje, imate tri opcije:

 • Možete direktno da odštampate objedinjene publikacije.

 • Možete da kreirate i odštampate nove publikacije koja sadrži objedinjenog sadržaja. Možete da menjate sadržaj ove publikacije kao što možete da promenite bilo koje druge publikacije u programu Publisher.

Savet  Ako želite da uključite više objedinjavanja kataloga u publikaciji, moraćete da kreirate nove publikacije za objedinjene stranice kao može biti samo jedan skup kataloga stranica u publikaciji.

 • Možete da dodate objedinjenog sadržaja u postojeću publikaciju.

Ako želite da dodate u napred i nazad naslovnu stranicu u publikaciji ili ako želite da dodate sve ostale stranice, morate da kreirate nove publikacije ili dodavanje sadržaja u postojeću publikaciju.

Objedini u novu publikaciju

Ako želite da uredite objedinjene stranice, ih možete sačuvati za kasniju upotrebu ili ih kasnije odštampate, možete da prikupite i sačuvate sve objedinjene stranice kao jedne nove objedinjene publikacije koja sadrži aktuelnih podataka – na primer, imena proizvoda i cena – umesto polja za objedinjavanje pošte .

 1. U grupi objedinjavanje izaberite stavku Objedini novo.
  Objedinjavanje kataloga u novu publikaciju
  publisher kreira novu publikaciju koju možete da sačuvate i koju možete da uredite. Možete čak da dodate napred i nazad naslovne stranice.
  Napomena ako planirate da biste odštampali katalog kao brošuru, uverite se da je ukupan broj stranica deljiv sa četiri.

 2. U oknu zadatka objedinjavanje kataloga, kliknite na dugme Sačuvaj ovu publikaciju.

 3. U polju Ime datoteke otkucajte ime za nove publikacije i zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 4. Ako je potrebno, sačuvate sve promene koje ste napravili predložak za objedinjavanje kataloga. Možete da koristite ovaj predložak za objedinjavanje ponovo da kreirate dodatne objedinjene stranice svaki put kada ažurirate informacije u izvoru podataka.

Dodavanje postojeće publikacije

Ako već imate vaše pokriva podešavanje u zasebnom publikaciji ili ako želite kataloga postavljen na kraju duže publikaciju, možete da dodate direktno objedinjenih sadržaja.

Pre nego što dodate objedinjene stranice na kraj postojeće publikacije, uverite se da je predložak za objedinjavanje kataloga podudara u postojeću publikaciju na sledeće načine:

 • Veličina stranice (visina i širina)

 • Prikaz stranice (prikaz jedne stranice ili uporedni prikaz dve stranice)

 • Tip publikacije (Web ili štampanje)

 • Redosled stranica (sleva na desno ili zdesna nalevo)

Napomena  Publisher možete da dodate objedinjene stranice u otvorenu publikaciju. Ako radite na publikaciju u koju želite da objedinite, uverite se da sačuvate i zatvorite je pre nego što dovršite objedinjavanju.

 1. U grupi objedinjavanje, kliknite na dugme Dodaj u postojeći.
  Objedinjavanje kataloga u postojeću publikaciju

 2. U dijalogu otvaranje publikacije Pronađite i izaberite publikaciju u koju želite da dodate objedinjene stranice, a zatim kliknite na dugme Otvori.

  Publisher će dodati objedinjene stranice na kraj postojeće publikacije.

  Savet  Da biste prerasporedili stranice u publikaciji ažurirane, kliknite na bilo koje stranice koju želite da premestite u oknu za navigaciju stranice, a zatim je prevucite na željenu lokaciju.

 3. U postojeću publikaciju, izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali ispravke.

 4. Ako je potrebno, sačuvate sve promene koje ste napravili predložak za objedinjavanje kataloga. Možete da koristite ovaj predložak za objedinjavanje ponovo da kreirate dodatne objedinjene stranice svaki put kada ažurirate informacije u izvoru podataka.

Štampanje objedinjene publikacije

 • U grupi objedinjavanje, kliknite na dugme Odštampaj.
  Štampanje objedinjene publikacije

  Publisher Otvara stranicu za štampu u prikazu "BackStage".

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×