Kreiranje nove deljene biblioteke iz usluge OneDrive for Business

Kreiranje nove deljene biblioteke iz usluge OneDrive for Business

Kada radite kao tim – u Microsoft Teams, SharePoint ili Outlook – trebalo bi da sačuvate datoteke gde vaš tim radi, jer OneDrive for Business povezuje vas i sa svim deljenim bibliotekama.

Kada vam je potrebna nova deljena lokacija za skladištenje datoteka tima, kreirajte lokaciju koja sadrži deljenu biblioteku pravo iz OneDrive, dodajte članove i počnite da radite zajedno. Deljena biblioteka je lokacija za skladištenje datoteka koje podržava lokacija tima i pristupa se u okviru Microsoft Teams, SharePoint ili Outlook. I lako možete da kopirate ili premestite datoteke koje su vam potrebne.

Kreiranje deljene biblioteke

 1. Na Veb lokaciji OneDrive, u okviru navigacije u okviru deljene bibliotekeizaberite stavku Kreiraj novo.

 2. Imenujte novi sajt tima. (Ako ne koristite SharePoint Server 2019, Office 365 e-pošta grupe automatski se generiše sa istim imenom kao lokacija tima.) Dok kucate, videćete da li je ime koje ste odabrali dostupno. Kada se verifikuje da je ime dostupno, popunite dodatna polja koja se pojavljuju.

  Napomene: 

  • Ako je ponuđeno, u odeljku postavke privatnosti odaberite stavku javna – svako u organizaciji može da pristupi ovoj Veb lokacija ili samo privatnim članovima mogu da pristupe ovoj stranici da bi kontrolisali ko ima pristup vašoj sajtu.

  • Ako je vaš administrator to omogućio, odaberite klasifikaciju sajta u odeljku Klasifikacija sajta. Navedene opcije mogu da se odnose na osetljivost informacija ili životni ciklus informacija u biblioteci.

  Oprez: Kada izaberete podrazumevani jezik za sajt i kreirate sajt, kasnije nećete moći da promenite jezik u neki drugi. Međutim, možete da dodate alternativne podržane jezike.

  Kreiranje SharePoint sajta tima
 3. Kada završite, kliknite na dugme dalje.

 4. Dok završna instalacija sajta, dodajte imena ili e-adrese bilo kog drugog kome želite da upravljate lokacijom u polju Dodaj dodatne vlasnike . (Autor sajta je automatski član grupe vlasnika lokacija.) U polju Dodavanje članova Dodajte ime ili adresu e-pošte svima koji želite da budete član sajta, a zatim kliknite na dugme Završi.

  Dodavanje članova na sajt tima

  Napomena: Dobićete obaveštenje o Preusmerenju, a zatim ćete biti odvedeni na novu sajt koji ste upravo kreirali. Možete da prilagodite ovo po potrebi (u gornjem desnom uglu kliknite na dugme Sledeći koraci) ili možete da idete direktno na dokumente. Otpremite datoteke i fascikle tamo kao u OneDrive.

  Sledeći okno za korake nakon kreiranja nove deljene biblioteke u usluzi OneDrive for Business
 5. Vratite se na OneDrive stranicu i osvežite je. Trebalo bi da vidite novu biblioteku na listi. (Možda ćete morati da kliknete na još biblioteka ako ih već imate nekoliko.)

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×