Kreiranje, menjanje ili uklanjanje podataka poslovnih informacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Skupovi poslovnih informacija su prilagođene grupe informacija o ili pojedinac ili organizacija, koji se mogu koristiti za brzo popunjavanje odgovarajućih mesta u publikacijama, kao što su vizitkarte i letke.

Skup poslovnih informacija može da sadrži komponente kao što su osobe ime, radno mesto ili naslov, ime organizacije, adresu, brojeve telefona i faksa, e-adrese, slogan ili moto i logotip. Možete da kreirate onoliko skupova poslovnih informacija onako kako želite.

Kada kreirate publikaciju, skup poslovnih informacija koje ste koristili nedavno služi za popunjavanje nove publikacije. Ako još uvek niste kreirali nijedan skup poslovnih informacija, imena korisnika i organizacije se umeću iz informacija koje ste obezbedili prilikom Publisher je instaliran.

Napomena: Skupovi poslovnih informacija popunite samo publikacija koje su prvobitno kreirane pomoću poslovnih informacija sastavnih blokova.

U ovom članku

Kreiranje skupa poslovnih informacija

Informacije o promenama u skup poslovnih informacija

Uklanjanje poslovnih informacija iz publikacije

Kreiranje skupa poslovnih informacija

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite tip publikacije, a zatim kliknite na dugme Umetni > Poslovne informacije > Uređivanje poslovnih informacija > novo.

  • Izaberite stavke datoteka > Uredi poslovne informacije > novo.

   Savet: Ako ste već kreirali skup poslovnih informacija, morate da kliknite na dugme novo da biste kreirali se skup dodatnih poslovnih informacija.

 2. U dijalogu Kreiranje novog skupa poslovnih informacija otkucajte poslovnih informacija koji želite da koristite i opcionalno dodajte logotip.

  Napomene: 

  • Ako dodate poslovnih informacija u otvorenoj publikaciji pre nego što otvorite dijalog Kreiranje novog skupa poslovnih informacija , te informacije se pojavljuje u dijalogu.

  • Ako ste izbrisali logotip iz skupa za sve prethodne publikacije koji je kreiran pomoću Publisherposlovnih informacija, Promena i Uklanjanje dugmadi zamenjuju na dugme Dodaj .

 3. Otkucajte ime za ovaj skup poslovnih informacija u polju ime skupa poslovnih informacija .

Informacije o promenama u skup poslovnih informacija

 1. Izaberite stavku Uredi poslovne informacije.

 2. U polju Izaberite okvira skupa poslovnih informacija, kliknite na padajuću strelicu da biste pronašli i izaberite željeni skup poslovnih informacija koji želite da uredite.

 3. Kliknite na dugme Uredi.

 4. U dijalogu Uređivanje poslovnih informacija izvršite željene promene, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 5. Kliknite na dugme Ažuriraj publikaciju da biste osvežili otvaranje publikacije.

  Napomene: 

  • Otvaranje publikacije mora biti kreirana prvobitno sa poslovnih informacija sastavnih blokova iz Umetanje > Poslovne informacije za poslovne informacije da biste ažurirali promene.

  • Poslovne informacije možete da uredite i tako što ćete kliknuti na dugme pametne oznake Slika dugmeta za stavku poslovnih informacija, kao što su ime preduzeća ili adresa, a zatim izabrati stavku Uredi poslovne informacije. ("Pametne oznake" se pojavljuje kada postavite pokazivač na tekst ili kliknite na dugme logotip.)

  • Ako promenite komponente poslovnih informacija direktno u otvorenoj publikaciji, a zatim otvorite dijalog Poslovne informacije i kliknite na dugme Ažuriraj publikaciju, trenutni skup poslovnih informacija će zameniti promene koje ste napravili u publikaciji.

Primena na drugog skupa poslovnih informacija u publikaciju

 1. Kliknite na dugme Umetni > poslovne informacije > Uredi poslovne informacije.

 2. U okviru Izaberite skup poslovnih informacija, izaberite željeni skup poslovnih informacija koji želite da primenite pri otvaranju publikacije.

 3. Kliknite na dugme Ažuriraj publikaciju.

  Napomene: 

  • Otvaranje publikacije mora biti kreirana prvobitno sa poslovnih informacija sastavnih blokova iz Umetanje > Poslovne informacije za poslovne informacije da biste ažurirali promene.

  • Da biste primenili promene koje izvršite u dijalogu Uređivanje skupa poslovnih informacija , morate da kliknete na dugme Ažuriraj publikaciju u dijalogu Poslovne informacije .

  • Da biste primenili promene informacija o publikacija koje ste već kreirali, morate da otvorite svaku publikaciju pojedinačno i kliknite na dugme Ažuriraj publikaciju u svakoj.

Uklanjanje poslovnih informacija iz publikacije

Možete ručno da uklonite specifične instance bilo koji deo iz otvorene publikacije skupa poslovnih informacija. Alternativno, možete da uklonite informacija iz skupa poslovnih informacija, tako da uklonite sve instance te informacije iz otvorene publikacije i iz svih ostalih publikacija koje nakon toga ažurirate.

Ručno uklanjanje instance poslovnih informacija iz otvorene publikacije

U publikaciji, izaberite poslovne informacije – kao što je jedan red poslovne adrese – i pritisnite taster DELETE.

Sve ostale instance poslovnih informacija koje ste izbrisali ostaju nepromenjeni, u otvorenoj i u druge postojeće publikacije.

Napomena: Na primer, ako izbrišete jednu instancu reda adrese koja se pojavljuje tri puta u otvorenoj publikaciji, druge dve instance i dalje se pojavljuju.

Uklanjanje komponenti informacija iz skupa poslovnih informacija

 1. Kliknite na dugme Umetni > poslovne informacije > Uredi poslovne informacije.

 2. U okviru Izaberite skup poslovnih informacija, izaberite skup poslovnih informacija koji želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Uredi.

 3. U dijalogu Uređivanje poslovnih informacija izbrišete tekst ili logotip koji želite da uklonite, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 4. Kliknite na dugme Ažuriraj publikaciju da biste osvežili otvaranje publikacije.

  Napomene: 

  • Otvaranje publikacije mora biti kreirana prvobitno sa poslovnih informacija sastavnih blokova iz Umetanje > Poslovne informacije za poslovne informacije da biste ažurirali promene.

  • Kada izbrišete neku komponentu informacija iz skupa poslovnih informacija, nove publikacije u Publisher dizajniran koje kreirate nakon unošenja te promene ne sadrže komponente koje ste izbrisali.

  • Komponenta informacija koje ste izbrisali iz skupa poslovnih informacija se brišu iz otvorene publikacije samo. Da biste izbrisali druge postojeće publikacije, otvorite svaku publikaciju pojedinačno i kliknite na dugme Ažuriraj publikaciju u svakoj.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×