Kreiranje lokacije varijanti

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao administrator kolekcije lokacija, možete da kreirate lokacije varijanti cilj i da ih organizovati u hijerarhije lokacije varijanti. U hijerarhiji lokacija varijante lokacije izvora i varijanti ne rade za jedan nivo sa osnovnom lokacijom varijanti. Sav sadržaj koji je kopiran iz izvorne lokacije varijanti ciljne lokacije varijanti se nalazi u biblioteci stranice izvorne lokacije varijanti.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Saznajte više o lokacijama varijante

Korišćenje oznaka za kreiranje lokacije izvora i cilja

Kreiranje izvorne lokacije varijanti

Kreiranje ciljne lokacije varijanti

Kreiranje hijerarhije lokacije varijanti

Dodavanje nove lokacije varijanti u postojeću hijerarhiju lokacije

Odaberite raspored na stranici za određene varijanti lokacije

Saznajte više o lokacijama varijante

Kao administrator kolekcije lokacija, možete da kreirate lokacije varijanti cilj i da ih organizovati u hijerarhije lokacije varijanti. U hijerarhiji lokacija varijante lokacije izvora i varijanti ne rade za jedan nivo sa osnovnom lokacijom varijanti. Sav sadržaj koji je kopiran iz izvorne lokacije varijanti ciljne lokacije varijanti se nalazi u biblioteci stranice izvorne lokacije varijanti.

Kada ste naveli ime i lokaciju za varijante matičnu stranicu lokacije na stranici Postavke varijanti , možete uspostaviti osnovne lokacije varijanti. Varijante osnovne lokacije je URL preusmerava posetilaca odgovarajuće varijanti lokacije na osnovu postavki njihove Veb pregledača.

Napomena: Navedite varijacije korena URL adresu lokacije na stranici postavke varijanti koji mora biti konfigurisana pre nego što možete da izvršite procedure opisane u ovoj temi.

Vrh stranice

Korišćenje oznaka za kreiranje lokacije izvora i cilja

Kreirate izvor i varijanti ciljne lokacije tako što ćete kreirati oznake na stranici "oznake varijacija". Oznaku, zauzvrat, kreira se lokacija.

Na primer, ako želite četiri jezičke varijacije lokacije, morate da kreirate četiri oznake, jednu za svaki jezik.

Jednu oznaku imenujete oznaku izvora iz kojih funkcija varijanti će kreirati na izvorne lokacije varijanti. Izvorne lokacije treba da bude onaj gde sadržaja koji želite da se pojave u ciljne lokacije varijanti unosi sistem. Za više jezika lokaciju, možda želite da koristite primarnog jezika vaše organizacije kao izvor oznaku.

Napomena:  Može postojati samo jedna izvorna oznaka i pošto ste je primenili, ne možete je promeniti u drugu bez brisanja izvorne oznake i raskidanja svih postojećih relacija izvor-cilj.

Preostali oznake su oznaka odredišne što funkcija varijanti kreira kao ciljne lokacije.

Kada kreirate početni izvora i ciljnim lokacijama, koristite komandu Kreiraj hijerarhije za kreiranje hijerarhije lokacije varijanti. Kada kreirate početni varijante hijerarhije, možete da dodate nove ciljne lokacije varijanti u bilo kom trenutku koristeći komandu Kreiraj hijerarhije .

Ako izvorne lokacije varijanti ima sadržaja u biblioteci stranica ili ako sadrži lokacijama ispod njega u hijerarhiji lokacija, te stranice i lokacije se kreiraju na sve nove lokacije varijanti cilj.

Vrh stranice

Kreiranje izvorne lokacije varijanti

 1. Izaberite stavku Radnje na lokaciji i izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Na stranici " Postavke lokacije ", u okviru Administracija kolekcije lokacijaizaberite stavku oznake varijanti.

 3. Na stranici " Oznake varijacija " kliknite na dugme Nova nalepnica.

 4. U odeljku Oznaka i opis, u polje Ime oznake upišite željeno ime.

Ime koje koristite biće niska koja se koristi u URL adresi. Ako radite sa više jezika, preporučuje se da identifikujete jezik u ime oznake. Na primer, koristite EN za engleski, FR za francuski i DE za nemački jezik.

 1. U polju Opis otkucajte opis da biste pomogli korisnicima da razumeju namenu oznake. Na primer, možda ćete otkucajte „Engleski”.

 2. U odeljku Prikazano ime, u polje Prikazano ime upišite ime. Prikazana imena obično su lokalizovane ili korisnički orijentisane verzije oznake.

Ime za prikaz ćete koristiti ponovo kada radite sa hijerarhiju lokacije tako da je dobra ideja da biste ga prepoznatljivim i lako pamti. Na primer, možda ćete otkucate „Engleski”, kao i.

 1. U odeljku Lokalni standard , izaberite stavku lokalni standard za varijaciju. Lokalni standard određuje oblikovanja za stavke kao što su datum, vreme i valuta, kao i način na koji korisnici preusmeravate od osnovne lokacije prema postavke na njihove Veb pregledača.

 2. Ako imate instaliran na vašem serveru jezički paket, možete da kliknete polju jezik da biste izabrali jezik. Ovo će određuju koji jezik oznake varijacije lokacija korisničkog interfejsa (ne sadržaja) dodele privilegije u.

 3. U odeljku Kreiranje hijerarhije izaberite deo izvorne hijerarhije koji želite da kopirate. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Da biste kreirali hijerarhiju lokacija za objavljivanje i svih stranica, izaberite opciju Lokacije za objavljivanje i sve stranice.

  • Da biste kreirali hijerarhiju samo lokacija za objavljivanje, izaberite opciju Samo lokacije za objavljivanje.

  • Da biste kreirali hijerarhiju u korenu, kliknite na dugme Samo osnovna lokacija. (Samo na lokaciji najvišeg nivoa varijante će se kreirati, bez podlokacija i stranica.)

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Postavi varijaciju kao izvornu varijaciju .

 5. U polju Izaberite predložak koji želite da koristite lokacije za objavljivanje izaberite predložak koji ćete koristiti da biste napravili ovu lokaciju, a zatim kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Kreiranje ciljne lokacije varijanti

 • Da biste dodali ciljnim lokacijama, jednostavno ponovite korake 1-8 od procedure iznad za svaku odredišna lokacija varijante znate da ćete hteti.

Vrh stranice

Kreiranje hijerarhije lokacije varijanti

Sledeći korak je povezivanje lokacije izvora i varijanti međusobno i sa osnovnom lokacijom varijanti, koje možete da obavite tako što ćete kreirati varijacije hijerarhija lokacije.

 • Na stranici " Oznake varijacija " kliknite na dugme Kreiraj hijerarhije.

Funkcija varijanti će napraviti hijerarhiju lokacije kada računarom servera je planirano za izvršavanje zadataka masovno ovog tipa. Zbog toga što kreiranju varijante lokacija resursa intenzivne zadatak, podrazumevano vreme za hijerarhije lokacija će biti kreirana je između ponoći i 3 u vaš server vremenske zone. Ako morate da imate dostupne za rad sa pre nego što to, možete da zatražite se svom administratoru farme da kliknete na dugme Pokreni sada , za Kreiranje hijerarhije varijanti tajmera nakon što ste naveli sve oznake koje želite kreirali hijerarhiji lokacija.

Savet: Možete nadgledati napredak komandu Kreiraj hijerarhije tako što ćete izabrati stavku Evidencije varijanti na stranici Postavke lokacije .

Sada kada ste kreirali varijacije izvora i cilja, vi ili vaši korisnici lokacije će biti preusmereni iz korena varijanti URL jezik koji se podudara sa trenutnom željenih opcija jezika u pregledaču. Vi ili vaš cilj vlasnici lokacija možete početi sa radom sa sadržajem u bibliotekama stranica.

Vrh stranice

Dodavanje nove lokacije varijanti u postojeću hijerarhiju lokacije

Nakon što kreirate varijacije hijerarhiju lokacije, možete da dodate nove ciljne lokacije varijanti u bilo kom trenutku.

 • Otvorite stranicu oznake varijacija, dodajte Nova nalepnica i zatim ponovo kliknite na dugme Kreiraj hijerarhije.

Vrh stranice

Odaberite raspored na stranici za određene varijanti lokacije

Možda ćete želeti da koristite drugačiji raspored na stranici za svaku oznaku varijacije. Na primer, verovatno želeti da koristite različitih rasporeda na stranici ako neki od jezika čitanje iz zdesna nalevo, a drugi čitanje iz - na-levo. Možete odabrati rasporeda na stranici za varijanti lokaciju tako što ćete navesti željeni raspored u galeriji Master stranica.

 1. Na lokaciji najvišeg nivoa kolekcije lokacija, izaberite stavku Radnje na lokaciji , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Na stranici " Postavke lokacije ", u okviru galerijeizaberite stavku Master stranice i rasporedi.

 3. Postavite pokazivač na raspored na stranici koju želite da koristite lokacija varijanti, a zatim izaberite stavku Uredi svojstva na traci.

 4. U odeljku " varijante ", u okviru Dostupne oznake, izaberite oznaku koji želite da ovaj raspored da biste primenili.

 5. Kliknite na dugme Dodaj da biste oznaku premestili u okno Oznake rasporeda.

 6. Kliknite na dugme u redu, a zatim potvrdite izbor u datoteci.

Napomena: Promena rasporeda na stranici da se pridržavaju proces kreiranja verzija i odobravanja važe u Master stranice i galeriji rasporeda na stranici, što znači da bi promene stupile na snagu, možda ćete morati da proveri master stranice i odobriti.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×