Kreiranje lokacija i podlokacija

Važno: Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste kreirali lokaciju iz centralne administracije, prvo kreirate kolekciju lokacija. Podlokacije se kreiraju u okviru lokacije najvišeg nivoa i podlokacije, a ne mogu se kreirati u okviru centralne administracije.

Veb lokacija na SharePoint Web aplikacije su organizovane u kolekcije lokacija. Svaku kolekciju lokacija ima Veb lokacije najvišeg nivoa. Ove Veb lokacije najvišeg nivoa može imati više podlokacija, a svaka podlokacija može imati više podlokacija, na onoliko nivoa po potrebi. Kada kreirate kolekciju lokacija, automatski se kreira lokacije najvišeg nivoa. Svaku kolekciju lokacija može da ima samo jedan lokacije najvišeg nivoa.

Na primer, hijerarhije lokacije najvišeg nivoa i podlokacije omogućava korisnicima da imaju glavnu radnu lokaciju tima ili deljenja, kao i pojedinačne radne ili deljene lokacije za projekte. Veb lokacije najvišeg nivoa i podlokacije omogućavaju različite nivoe kontrole nad funkcijama i postavkama lokacija. Administrator kolekcije lokacija može da kontroliše postavke i opcije za Web lokaciju najvišeg nivoa i sve podlokacije ispod nje. Na primer, uz standardni administrativnih zadataka za bilo koju lokaciju, administrator kolekcije lokacija može:

 • Dodavanje, brisanje ili promena Administratori kolekcije lokacija.

 • Upravljanje drugim lokacijama u hijerarhiji kolekcije lokacija.

 • Prikaz upotrebe Statistika i prostor za skladištenje dodela prostora.

 • Upravljanje korpe za otpatke kolekcije lokacija.

 • Upravljanje galerije za Veb segment i predložak toka posla.

 • Upravljanje funkcijama koje su dostupne u kolekciji lokacija.

 • Konfigurisanje postavki, kao što su regionalne postavke za Web lokaciju najvišeg nivoa i sve podlokacije.

Administrator podlokacije može da kontroliše postavke i opcije samo za tu podlokaciju, a administrator sledeće podređene podlokacije može da kontroliše postavke i opcije samo za tu podlokaciju. Na primer, administrator podlokacije može:

 • Dodavanje, brisanje ili promenite korisničke dozvole, ako su postavljene jedinstvene dozvole.

 • Prikaz analize podataka o korišćenju.

 • Promena regionalnih postavki.

 • Upravljanje master stranicu, tip sadržaja lokacije i galerijama kolona lokacije.

 • Upravljanje Web diskusijama i obaveštenjima.

 • Promenite organizaciju ime i opis, temu i matičnu stranicu lokacije.

Napomena: Takođe možete da omogućite korisnicima da kreiraju sopstvene lokacije najvišeg nivoa. Više informacija potražite u članku Konfigurisanje samouslužnog kreiranja lokacije.

Kreiranje kolekcije lokacija

 1. Na gornjoj traci sa vezama, izaberite stavku Upravljanje aplikacijama.

 2. Na stranici "upravljanje aplikacijama", u odeljku Upravljanje SharePoint lokacijom , kliknite na dugme Kreiraj kolekciju lokacija.

 3. Na stranici "Kreiranje kolekcije lokacija", u odeljku Web aplikacije , ako nije izabrana Web aplikacija u kojoj želite da kreirate kolekciju lokacija, Promeni Web aplikaciju u meniju izaberite stavku Veb aplikacije .

  • Na stranici "Biranje Web aplikacije" izaberite Web aplikaciju u kojoj želite da kreirate kolekciju lokacija.

 4. U odeljku naslov i opis upišite naslov i opis za kolekciju lokacija.

 5. U odeljku Adresa Veb lokacije , u okviru URL ADRESU, izaberite putanju koju ćete koristiti za URL ADRESU (kao što su uključene putanje kao /lokacije/ ili osnovni direktorijum, /).

  Ako izaberete putanju za uključivanje džokera, kao što su /lokacije/, takođe morate otkucajte ime lokacije da biste koristili u URL ADRESU lokacije.

  Napomena: Putanje koje su dostupne za opciju URL ADRESA se uzimaju sa liste kontrolisane putanje koje su definisane kao džoker uključivanja. Više informacija o kontrolisane putanje potražite u članku Definisanje nadgledanih putanja.

 6. U odeljku Izbor predloška , na listi Izaberite predložak , kliknite na predložak lokacije najvišeg nivoa.

  Kada izaberete predložak, opis za taj predložak se pojavljuje u odeljku Izbor predloška .

 7. U odeljku Primarni Administrator kolekcije lokacija , unesite korisničko ime (u obliku DOMEN\korisničko ime) za korisnika koji će biti administrator kolekcije lokacija.

 8. Ako želite da identifikujete korisnika kao sekundarnog vlasnika nove Web lokaciju najvišeg nivoa (preporučuje se), u odeljku Sekundarni Administrator kolekcije lokacija , unesite korisničko ime sekundarnog administratora kolekcije lokacija.

 9. Ako koristite kvote da biste ograničili korišćenje resursa za kolekciju lokacija, u odeljku Predložak kvote , kliknite na predložak sa liste Izaberite predložak kvote .

 10. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×