Kreiranje lokacija i podlokacija

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste kreirali lokaciju iz centralne administracije, prvo kreirate kolekciju lokacija. Podlokacije se kreiraju u okviru lokacije najvišeg nivoa i podlokacije, a ne mogu se kreirati u okviru centralne administracije.

Veb lokacija na SharePoint Web aplikacije su organizovane u kolekcije lokacija. Svaku kolekciju lokacija ima Veb lokacije najvišeg nivoa. Ove Veb lokacije najvišeg nivoa može imati više podlokacija, a svaka podlokacija može imati više podlokacija, na onoliko nivoa po potrebi. Kada kreirate kolekciju lokacija, automatski se kreira lokacije najvišeg nivoa. Svaku kolekciju lokacija može da ima samo jedan lokacije najvišeg nivoa.

Hijerarhija lokacija najvišeg nivoa i podlokacija omogućava korisnicima, na primer, da imaju glavnu lokaciju za rad tima ili odeljenja, kao i pojedinačne lokacije za rad ili deljene lokacije za projekte. Veb lokacije najvišeg nivoa i podlokacije omogućavaju različite nivoe kontrole nad funkcijama i postavkama za lokacije. Administrator kolekcije lokacija može da kontroliše postavke i funkcije za Veb lokaciju najvišeg nivoa i podlokacije ispod nje. Na primer, pored standardnih administratorskih zadataka za svaku lokaciju, administrator kolekcije lokacija može da izvrši sledeće radnje:

 • Dodavanje, brisanje ili promena administratora kolekcije lokacija.

 • Upravljanje drugim lokacijama u hijerarhiji kolekcije lokacija.

 • Prikaz statistike upotrebe i dodela prostora za skladištenje.

 • Upravljanje korpom za otpatke kolekcije lokacija.

 • Upravlja galerijama Veb segmenata, predložaka i tokova posla.

 • Upravljanje funkcijama koje su dostupne u kolekciji lokacija.

 • Konfigurisanje postavki za Veb lokaciju najvišeg nivoa i sve podlokacije, kao što su regionalne postavke.

Administrator podlokacije može da kontroliše postavke i funkcije samo za tu podlokaciju, a administrator sledeće podlokacije ispod nje može da kontroliše postavke i funkcije samo za tu podlokaciju. Na primer, administrator podlokacije može da izvrši sledeće radnje:

 • Dodavanje, brisanje ili promena dozvola korisnika, ukoliko su jedinstvene dozvole postavljene.

 • Prikaz podataka o analizi upotrebe.

 • Promena regionalnih postavki.

 • Upravljanje master stranicom, tipom sadržaja lokacije i galerijama kolona lokacije.

 • Upravljanje Veb diskusijama i obaveštenjima.

 • Promena imena i opisa lokacije, teme i organizacije matične stranice.

Napomena: Korisnicima možete omogućiti i da kreiraju vlastite lokacije najvišeg nivoa. Više informacija potražite u članku Konfiguracija samouslužnog kreiranja lokacija.

Kreiranje kolekcije lokacija

 1. Na gornjoj traci za navigaciju kliknite na vezu Upravljanje aplikacijom.

 2. Na stranici "Upravljanje aplikacijama", u odeljku Upravljanje SharePoint lokacijom , kliknite na dugme Kreiraj kolekciju lokacija.

 3. Na stranici "Kreiranje kolekcije lokacija", u odeljku Web aplikacije , ako nije izabrana Web aplikacija u kojoj želite da kreirate kolekciju lokacija, Promeni Web aplikaciju u meniju izaberite stavku Veb aplikacije .

  • Na stranici "biranje Web aplikacije" izaberite Web aplikaciju u kojoj želite da kreirate kolekciju lokacija.

 4. U odeljku naslov i opis upišite naslov i opis za kolekciju lokacija.

 5. U odeljku Adresa Veb lokacije , u okviru URL adresu, izaberite putanju koju ćete koristiti za URL adresu (kao što su uključene putanje kao /lokacije/ ili osnovni direktorijum, /).

  Ako izaberete putanju za uključivanje Džokera, kao što su /lokacije/, takođe morate otkucajte ime lokacije da biste koristili u URL adresu lokacije.

  Napomena: Putanje koje su dostupne za opciju URL su oduzeli listu kontrolisane putanje koje su definisane kao džoker uključivanja.

 6. U odeljku Izbor predloška , na listi Izaberite predložak , kliknite na predložak lokacije najvišeg nivoa.

  Kada izaberete predložak, opis za taj predložak se pojavljuje u odeljku Izbor predloška .

 7. U odeljku Primarni Administrator kolekcije lokacija , unesite korisničko ime (u obliku DOMEN\korisničko_ime) za korisnika koji će biti administrator kolekcije lokacija.

 8. Ako želite da identifikujete korisnika kao sekundarnog vlasnika nove Web lokaciju najvišeg nivoa (preporučuje se), u odeljku Sekundarni Administrator kolekcije lokacija , unesite korisničko ime sekundarnog administratora kolekcije lokacija.

 9. Ako koristite kvote da biste ograničili korišćenje resursa za kolekciju lokacija, u odeljku Predložak kvote , kliknite na predložak sa liste Izaberite predložak kvote .

 10. Kliknite na dugme U redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×