Kreiranje liste zasnovane na unakrsnoj tabeli

Kreiranje liste zasnovane na unakrsnoj tabeli

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da uštedite vreme kada kreirate listu SharePoint tako što ćete uvesti postojeću datoteku unakrsne tabele. Kada kreirate listu iz unakrsne tabele, njeni naslovi postaju kolone na listi, a ostatak podataka se uvozi kao stavke liste. Uvoz unakrsne tabele, takođe je način da biste kreirali listu bez podrazumevani naslov kolone.

Važno: 

 • Koristite 32-bitnu verziju programa Internet Explorer 10 ili 11 za uvoz unakrsne tabele. Uvoz unakrsne tabele zasniva se na ActiveX. Kad se uvezu na listi, možete da a zatim sa liste u bilo kom SharePoint podržani pregledač.

 • Drugi način za premeštanje podataka u SharePoint je za izvoz tabele direktno iz programa Excel. Dodatne informacije potražite u članku Izvoz Excel tabele u sistemu SharePoint.

 • Dodatne informacije o SharePoint Podržani pregledači potražite u članku planiranje podrške pregledača u sistemu SharePoint Server

Važno: Ako dobijate grešku poruku koja navodi da važeći unakrsne tabele koju uvozite nije važeća ili sadrži podatke, dodajte SharePoint lokacije se nalazite na listu pouzdanih lokacija na bezbednost u Internet Explorer Internet opcije.

Ažurirani April 25 2017, zahvaljujući klijent povratne informacije.

Kreiranje liste zasnovane na unakrsnoj tabeli u SharePoint na mreži, 2016 i 2013

 1. Na lokaciji gde želite da dodate unakrsne tabele na osnovu liste, idite na postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ i zatim kliknite na dugme Dodaj aplikaciju.

 2. U polju Pronađite aplikaciju , otkucajte unakrsne tabele i kliknite na ikonu "Pretraga" Ikona lupe polja za pretragu .

  Pronađite polje za aplikaciju sa unakrsnom tabelom ste otkucali u i dugme "Pretraži" je istaknuta
 3. Na stranici rezultata pretrage, kliknite na dugme Uvezi unakrsnu tabelu.

  Uvoz unakrsne tabele aplikacije markirane u novi dijalog aplikacije
 4. Na stranici novo aplikaciju, otkucajte ime za listu.

  Ime se pojavljuje na vrhu liste u većini prikaza, postaje deo Veb adresu za stranicu lista, a pojavljuje se u navigaciju lokacije da biste korisnicima pronalaženje liste. Možete da promenite ime liste, ali Veb adresu će ostati isto.

  Aplikacija dijalog nove ime i datoteke lokaciju popunjene uvoz istaknuta
 5. Otkucajte opcionalni Opis.

  Opis se pojavljuje ispod imena u većini prikaza. Možete da promenite opis za listu u bilo kom trenutku pomoću postavke liste.

 6. Pronađite ili otkucajte lokaciju datoteke unakrsne tabele. Kliknite na dugme Uvezi kada završite.

  Unakrsna tabela će se otvoriti u programu Excel i videćete prozor Uvoz u Windows SharePoint Services lista .

 7. U prozoru za Uvoz u Windows SharePoint Services liste , odaberite Tabelu, Opseg ćelija, ili Imenovani opseg. Ako želite da ručno izbor opsega, izaberite Opseg ćelija, a zatim kliknite na dugme Izbor opsega. U unakrsnoj tabeli, kliknite na gornju levu ćeliju, pritisnite i držite taster naShiftključ, a zatim izaberite ćeliju u donjem desnom uglu opsega koji želite.

  Excel unakrsnu tabelu sa opsegom istaknuta

  Opseg će se pojaviti u polju Izbor opsega . Kliknite na dugme Uvezi.

  Uvoz unakrsne tabele dijalog za uvoz istaknuta

  Nakon što uvezete unakrsne tabele, proverite kolone na listi da biste se uverili da se podaci uvezu, kao što ste očekivali. Na primer, možda ćete želeti da biste naveli da kolona sadrži valutu umesto broja. Da biste prikazali ili promenili postavke liste, otvorite listu, izaberite karticu Lista ili kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ i zatim kliknite na dugme Postavke liste.

 8. Podatke iz unakrsne tabele će se pojaviti na listi u SharePoint.

  Lista u programu SharePoint na mreži

Kreiranje liste zasnovane na unakrsnoj tabeli u SharePoint 2010 ili SharePoint 2007

 1. Izaberite stavku Radnje na lokaciji Meni „Radnje na lokaciji“ , kliknite na dugme Prikaži sav sadržaj lokacije, a zatim kliknite na dugme Kreiraj Dugme „Kreiraj“ .

  Napomena: SharePoint lokacije možete značajno da izmenite. Ako ne možete da pronađete opciju, kao što su komande, dugme ili vezu, obratite se administratoru.

 2. U SharePoint 2010, u okviru Sve kategorijeizaberite stavku prazne ćelije i prilagođeno, kliknite na dugme Uvezi unakrsnu tabelui zatim kliknite na dugme Kreiraj.

  U SharePoint 2007, u okviru Prilagođene liste, kliknite na dugme Uvezi unakrsnu tabelu, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

  Kreirajte dijalog sa Uvezi unakrsnu tabelu i kreiranje istaknuti
 3. Otkucajte ime za listu. Ime je obavezno.

  Ime se pojavljuje na vrhu liste u većini prikaza, postaje deo Veb adresu za stranice sa listom i pojavljuje se u navigaciji lokacije da biste korisnicima pronalaženje liste. Možete da promenite ime liste u bilo kom trenutku, ali Veb adresu će ostati isto.

 4. Otkucajte opis za listu. Opis je opcionalan.

  Opis se pojavljuje ispod imena u većini prikaza. Možete da promenite opis za listu.

  Kreiranje Uvezi unakrsnu tabelu dijalog sa uvoz istaknuta
 5. Pronađite ili otkucajte Lokaciju datoteke unakrsne tabele koje želite da uvezete i zatim kliknite na dugme Uvezi.

 6. U dijalogu Uvoz u Windows SharePoint Services liste izaberite Tip opsega, u Opsegu Select Navedite opseg u unakrsnoj tabeli koju želite da koristite da biste kreirali listu.

  Uvoz u SharePoint listu

  Napomena: U zavisnosti od programa za unakrsne tabele, možda ćete moći da biste izabrali opseg ćelija koje želite direktno u unakrsnoj tabeli. Tabela opseg i imenovanom opsegu mora biti definisan već u unakrsnoj tabeli da biste mogli da biste ga izabrali u dijalogu Uvoz u Windows SharePoint Services lista .

 7. Kliknite na dugme Uvezi.

Uvezena lista

Nakon što uvezete unakrsne tabele, proverite kolone na listi da biste se uverili da se podaci uvezu, kao što ste očekivali. Na primer, možda ćete želeti da biste naveli da kolona sadrži valutu umesto broja. Da biste prikazali ili promenili postavke liste, otvorite listu, izaberite karticu Lista ili kliknite na dugme postavke i zatim kliknite na dugme Postavke liste.

Tipove kolona koje su kreirane za liste zasnovane na tipove podataka koji se nalaze u kolonama unakrsne tabele. Na primer, kolone u unakrsnoj tabeli koja sadrži datume obično biće kolone na listi SharePoint datuma. Sledeća slika je SharePoint lista koji je kreiran tako što ćete uvesti unakrsne tabele u prethodnom sliku.

Sve verzije SharePoint vam omogućavaju da uvoz unakrsne tabele sa podacima, mada kako ga menja se neznatno između verzija. Primeri ovde Excel, ali će raditi drugi kompatibilni unakrsne tabele. Ako je program za unakrsne tabele osnovne format datoteke koji nije podržan, izvoz podataka u format razgraničen zarezom (. CSV) i uvoz koristite tu datoteku.

Veza ka temama o tome kako da prilagodite i dodali uvezene liste na stranicu ili lokaciju potražite u članku Uvod u liste.

Napomena: Obično, kolone se podešavaju na lokaciji SharePoint na osnovu tipa podataka koje sadrže. Nakon što uvezete listu, međutim, trebalo bi da ispitate kolone i podatke da biste se uverili da sve uvezeno onako kako očekujete. Na primer, možda ćete želeti da biste naveli da kolona sadrži valute, a ne samo broj. Da biste prikazali ili promenili postavke liste, otvorite listu, a zatim u meniju postavke izaberite stavku Postavke liste .

Vrh stranice

Dodavanje lokacije u zonu pouzdanih lokacija

 • Otvorite program Internet Explorer, kliknite na dugme Alatkei izaberite stavku Internet opcije.

 • Izaberite karticu Bezbednost , izaberite stavku pouzdane lokacijei zatim izaberite stavku lokacije.

 • Ste na lokaciji treba da se pojavi u polju Dodajte ovu Veb lokaciju u zonu: polja, kliknite na dugme Dodaj.

 • Kliknite na dugme Zatvori, a zatim na dugme U redu.

Ostavite komentar

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Priložite svoju verziju SharePoint, OS i pregledača. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×