Kreiranje liste uzastopnih datuma

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete brzo da kreirate listu datuma, u redosledu, koristeći Regulator za popunjavanje Pokazivač za popunjavanje ili komande " Popuni ".

Na radnom listu, izaberite ćeliju u kojoj želite da započnete listu sekvencijalni datuma, a zatim unesite prvi dan ili datum sa liste. Na primer, unesite”ponedeljak” ili””6/15/08.

Da biste kreirali listu, koristite regulator popune ili popune komandu. Pogledajte objašnjenje za svaki ispod.

Da biste koristili popune regulator za:

 1. Izaberite ćeliju koja sadrži prvi datum, a zatim prevucite pokazivač za popunjavanje preko susednih ćelija koje želite da popunite listom uzastopnih datuma.

  Napomena: Regulator za popunjavanje bi trebalo da se automatski pojavljuje. Ako nije dostupna, onda morate prvo postavite opciju u programu Excel da biste omogućili za popunjavanje. Informacije o tome kako da prikažete za popunjavanje, pogledajte članak Prikazivanje ili skrivanje regulatora za popunjavanje.

 2. Kada prevučete regulator za popunjavanje, možete da prikažete dana ili dane u sedmici samo na spisku – ili da biste prikazali datume sa mesečni ili godišnji intervalima. Kliknite na dugme Opcije automatskog popunjavanja Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Popuna dana, Popuni radne dane, Popunite meseciili Popune godina.

  Koristite regulator za popunjavanje da biste kreirali listu sekvencijalni datuma


Da biste koristili komande "popuni", uradite sledeće:

 1. Počevši od ćelije koja sadrži prvi datum, izaberite opseg ćelija koje želite da popunite listom uzastopnih datuma.

 2. Na kartici Početak, u grupi Uređivanje kliknite na dugme Popuni i izaberite stavku Grupa.

  Opcije od kuće popunjavanja > uređivanje > Popuna

 3. U iskačućem prozoru grupe u okviru jedinica datuma, izaberite jedinicu koju želite da koristite.

  Popunjavanje Excel > opcije grupa
 4. Da biste povećali veličinu pomacima u nizu – i navedite na kraj niz: U polja vrednost koraka i Završna vrednost unesite vrednosti koje želite da koristite.

Savet: Možete da sortirate datume kao bilo koje druge podatke. Podrazumevano, datumi se sortiraju od najranijeg do najkasnijeg datuma.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Vidi takođe

Automatsko popunjavanje podataka u ćelijama radnog lista

Korišćenje automatskog popunjavanja i brze popune

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×