Kreiranje liste sa znakovima za nabrajanje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste redove teksta pretvorili u listu sa znakovima za nabrajanje, izaberite tekst, a zatim, na kartici Početak, u grupi Pasus izaberite stavku Znakovi za nabrajanje. Svaki red ili pasus postaje stavka sa znakovima za nabrajanje.

The Bullets option is highlighted on the Home tab.

Takođe, možete da kreirate listu sa znakovima za nabrajanje pomoću tastature tako što ćete otkucati * (zvezdica), a zatim po RAZMAKNICA (puna znakova za nabrajanje) ili tako što ćete otkucati - (crtica) praćeno RAZMAKNICA (crta).

Počinjete sa praznom stranicom?

  1. Postavite kursor na mesto na kojem želite da se nalazi lista sa znakovima za nabrajanje.

  2. Na kartici Početak, u grupi Pasus kliknite na strelicu pored stavke Znakovi za nabrajanje.

  3. Odaberite stil znakova za nabrajanje i počnite da kucate.

    Biblioteka znakova za nabrajanje otvorena uz pomoć dugmeta „Znakovi za nabrajanje“ u grupi „Pasus“ na kartici „Početak“

  4. Pritisnite taster ENTER svaki put kada želite novi znak za nabrajanje, ili pritisnite taster ENTER dvaput da biste okončali listu sa znakovima za nabrajanje.

Saveti: 

  • Kada započnete pasus zvezdicom i razmakom (* ) ili brojem 1 i tačkom (1.), Word prikazuje dugme Opcije automatskog ispravljanja i počinje da pravi listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu. Ako ne želite listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu, kliknite na dugme Opcije automatskog ispravljanja, a zatim izaberite stavku Onemogući automatsko kreiranje listi sa znakovima za nabrajanje ili Onemogući automatsko kreiranje numerisanih listi.

  • Meni „Opcije automatskog ispravljanja“

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×