Kreiranje levkastog grafikona

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Levak grafikoni prikazuju vrednosti u više faza u procesu. Na primer, možete da koristite levak grafikona da biste prikazali broj potencijalnih prodaja u svakom trenutku u na kanal prodaje. Obično vrednosti smanjenje postepeno, omogućavajući trake tako da podseća na levak.

Levkasti grafikon koji prikazuje kanal prodaje; faze su navedene u prvoj koloni, a vrednosti u drugoj

Napomena: Ova funkcija je dostupna u programu Excel for Windows ako imate Office 2019 ili ako imate Office 365 pretplatu. Ako ste pretplatnik na Office 365, Uverite se da imate najnoviju verziju sistema Office.

 1. Podesite podatke kao što je prikazano u gorenavedenom primeru. Koristite jednu kolonu za faze u procesu, a drugu za vrednosti.

 2. Izaberite podatke.

 3. Kliknite na dugme Umetni > Umetni vodopad, levak, Berzanski tip, površinski ili Radarski grafikon > levak.

  Umetanje levak grafikona

  Savet: U programu Excel, koristite kartice Dizajn i Oblikovanje da biste prilagodili izgled grafikona. Ako ne vidite ove kartice, kliknite bilo gde u grafikon nivoa, a zatim će se pojaviti Alatke za grafikone na vrhu programa:
  Kartice „Dizajn“ i „Oblikovanje“ za alatke za grafikone

Napomena: Ova funkcija je dostupna u programu Excel za Mac samo ako imate Office 2019 ili ako imate Office 365 pretplatu. Ako ste pretplatnik na Office 365, Uverite se da imate najnoviju verziju sistema Office.

 1. Podesite podatke kao što je prikazano u gorenavedenom primeru. Koristite jednu kolonu za faze u procesu, a drugu za vrednosti.

 2. Izaberite podatke.

 3. Na traci izaberite karticu Umetanje , a zatim kliknite Ikona grafikona "vodopad" ( vodopad ikona) i izaberite levak.

  Savet: U programu Excel za Mac, koristite kartice Dizajn grafikone i Oblikovanje da biste prilagodili izgled grafikona. Ako ne vidite ove kartice, kliknite bilo gde u grafikonu levak i kartice će se pojaviti na traci.

 1. Podesite podatke kao što je prikazano u gorenavedenom primeru. Koristite jednu kolonu za faze u procesu, a drugu za vrednosti.

 2. Izaberite podatke.

 3. Izaberite stavke Umetanje > Grafikon> Levak.

Napomena: Ova funkcija je dostupna u ove aplikacije ako imate Office 2019 ili ako imate Office 365 pretplatu. Ako ste pretplatnik na Office 365, Uverite se da imate najnoviju verziju sistema Office.

 1. Kliknite na prazan prostor u e-poruku, prezentaciju ili dokument.

 2. Izaberite stavke Umetanje > Grafikon > Levak.

 3. Pojaviće se levkasti grafikon. Pojaviće se i mali prozor sa primerima podataka. Promenite brojeve po želji.

  Savet: Na vrhu prozora sa podacima nalazi se dugme Uredi podatke u programu Microsoft Excel Dugme „Uredi podatke u programu Microsoft Excel“ . Kliknite na ovo dugme ako želite više prostora za rad sa podacima.

 4. Da biste dodali imena faza, kliknite desnim tasterom miša na bilo koje mesto u koloni A, a zatim izaberite stavku Umetni.

 5. Izaberite stavku Cela kolona, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. Otkucajte imena faza u ćelijama A2, A3 itd.

 7. Na vrhu prozora programa izaberite karticu Dizajn.

 8. Izaberite stavku Izbor podataka

  Napomena: U programu PowerPoint ćete možda morati da pomerite nadole mali prozor sa podacima da biste videli dugme Izaberi podatke.

  Pojaviće se prozor Izbor izvora podataka. Pojaviće se isprekidane linije oko druge kolone sa podacima.

 9. Na podatke, kliknite i prevucite da biste izabrali obe kolone: faze i vrednosti. Kada završite, isprekidane linije trebalo bi da stavite dve kolone.

 10. U prozoru Izbor izvora podataka kliknite na dugme U redu da biste ga zatvorili.

 11. Sada zatvorite prozor sa podacima. Ukoliko ste otvorili Excel da biste uredili podatke, onda zatvorite prozor programa Excel.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×