Kreiranje levkastog grafikona

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Levkasti grafikoni prikazuju vrednosti iz više faza u procesu. Na primer, možete da koristite levkasti grafikon da biste prikazali broj potencijalnih prodaja u svakoj fazi u kanalu prodaje. Obično se vrednosti postepeno smanjuju što omogućava trakama da podsećaju na levak.

Levkasti grafikon koji prikazuje kanal prodaje; faze su navedene u prvoj koloni, a vrednosti u drugoj

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Isprobajte Office 365 ili najnoviju verziju programa Excel

 1. Podesite podatke kao što je prikazano u gorenavedenom primeru. Koristite jednu kolonu za faze u procesu, a drugu za vrednosti.

 2. Izaberite podatke.

 3. Izaberite stavke Umetanje > Umetni „waterfall“ grafikon ili berzanski grafikon > Levak.

  Meni „Umetanje“, dugme „Umetni waterfall grafikon ili berzanski grafikon“, levkasti grafikon

  Savet: U programu Excel, koristite kartice Dizajn i Oblikovanje da biste prilagodili izgled grafikona. Ako ne vidite ove kartice, kliknite bilo gde u grafikon nivoa, a zatim će se pojaviti Alatke za grafikone na vrhu programa:
  Kartice „Dizajn“ i „Oblikovanje“ za alatke za grafikone

 1. Podesite podatke kao što je prikazano u gorenavedenom primeru. Koristite jednu kolonu za faze u procesu, a drugu za vrednosti.

 2. Izaberite podatke.

 3. Na traci izaberite karticu Umetanje , a zatim kliknite Ikona grafikona "vodopad" ( vodopad ikona) i izaberite levak.

  Savet: U programu Excel za Mac, koristite kartice Dizajn grafikone i Oblikovanje da biste prilagodili izgled grafikona. Ako ne vidite ove kartice, kliknite bilo gde u grafikonu levak i kartice će se pojaviti na traci.

 1. Podesite podatke kao što je prikazano u gorenavedenom primeru. Koristite jednu kolonu za faze u procesu, a drugu za vrednosti.

 2. Izaberite podatke.

 3. Izaberite stavke Umetanje > Grafikon> Levak.

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo u ovim aplikacijama ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

 1. Kliknite na prazan prostor u e-poruci, prezentaciji ili dokumentu.

 2. Izaberite stavke Umetanje > Grafikon > Levak.

 3. Pojaviće se levkasti grafikon. Pojaviće se i mali prozor sa primerima podataka. Promenite brojeve po želji.

  Savet: Na vrhu prozora sa podacima nalazi se dugme Uredi podatke u programu Microsoft Excel Dugme „Uredi podatke u programu Microsoft Excel“ . Kliknite na ovo dugme ako želite više prostora za rad sa podacima.

 4. Da biste dodali imena faza, kliknite desnim tasterom miša na bilo koje mesto u koloni A, a zatim izaberite stavku Umetni.

 5. Izaberite stavku Cela kolona, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. Otkucajte imena faza u ćelijama A2, A3 itd.

 7. Na vrhu prozora programa izaberite karticu Dizajn.

 8. Izaberite stavku Izbor podataka

  Napomena: U programu PowerPoint ćete možda morati da pomerite nadole mali prozor sa podacima da biste videli dugme Izaberi podatke.

  Pojaviće se prozor Izbor izvora podataka. Pojaviće se isprekidane linije oko druge kolone sa podacima.

 9. U podacima kliknite i prevucite da biste izabrali obe kolone: sa fazama i sa vrednostima. Kada završite, ove dve kolone bi trebalo da budu okružene isprekidanim linijama.

 10. U prozoru Izbor izvora podataka kliknite na dugme U redu da biste ga zatvorili.

 11. Sada zatvorite prozor sa podacima. Ukoliko ste otvorili Excel da biste uredili podatke, onda zatvorite prozor programa Excel.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×