Kreiranje kontrolnih tabli pomoću dizajnera PerformancePoint kontrolne table

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dizajner PerformancePoint kontrolne table možete koristiti za kreiranje kontrolnih tabli za vašu organizaciju. Kontrolna table je zapravo kolekcija prikaza rezultata i izveštaja koje korisnici kontrolne table mogu prikazati u Veb pregledaču. Pročitajte ovaj članak da biste biste dobili pregled PerformancePoint kontrolnih tabli i veze ka dodatnim informacijama.

Savet: Više informacija o tome kako da kreirate i primena kontrolne table potražite u članku Planiranje, dizajn i primena PerformancePoint kontrolne table za prikaz performansi organizacije.

U ovom članku

Šta je to PerformancePoint Kontrolna tabla?

Koje su neke funkcije PerformancePoint kontrolnih?

Kakav je proces kreiranja PerformancePoint kontrolne table?

Šta je to PerformancePoint kontrolna tabla?

Kontrolna tabla je kolekcija prikaza koji su prikazani u veb pregledaču i dizajnirani da korisnicima pruže potrebne informacije na jedan pogled. Kontrolne table vam omogućavaju da lako pristupite ažurnim informacijama i istražujete ih. One se razlikuju po složenosti i nameni. Neke kontrolne table sadrže jedan ili dva jednostavna izveštaja koji su dizajnirani za prikazivanje osnovnih informacija. Druge kontrolne table sadrže niz izveštaja i rezultata koji su dizajnirani da korisnicima omoguće analizu podataka i prikaz svih transakcija koje čine određene vrednosti izveštaja.

PerformancePoint kontrolne table su kontrolne table kreirane pomoću PerformancePoint usluga. One često sadrže funkcije i funkcionalnost koje ih izdvajaju od mnogih drugih vrsta kontrolnih tabli. Na primer, PerformancePoint kontrolnu tablu možete da konfigurišete tako da se informacije prikazuju u zavisnosti od toga na šta će korisnici kliknuti. Možete povezati stavke rezultata sa drugim izveštajima. Takođe možete konfigurisati filtere kontrolne table koji se mogu ponovo koristiti u više kontrolnih tabli i na više stranica kontrolne table. Možete čak i da kreirate kontrolne table koje prikazuju informacije iz različitih izvora, uključujući izveštaje hostovane na drugim serverima i rezultate koji koriste više izvora podataka za prikaz informacija.

Vrh stranice

Neke funkcije PerformancePoint kontrolnih tabli

PerformancePoint kontrolne table su obično izuzetno interaktivne i dinamički prikazuju ažurirane informacije. Postoje neke druge određene funkcije koje PerformancePoint kontrolne table mogu da uključe. Sledeća tabela opisuje neke od funkcija koje su dostupne:

Funkcija/stavke

Opis

Stavke kontrolne table koje se mogu ponovo koristiti

Stavke koje se mogu ponovo koristiti možete uključiti u kontrolne table na nekoliko načina:

 • Vi i drugi autori kontrolnih tabli možete kreirati stavke PerformancePoint kontrolne table, na primer prikaze, filtere i kontrolne table, koje se čuvaju na SharePoint listama i u bibliotekama dokumenata, a zatim ih možete lako ponovo koristiti u nekim kontrolnim tablama.

 • Možete kreirati filter kontrolne table, a zatim koristiti isti filter na više stranica. Zatim, kada korisnici kontrolne table izaberu stavku u filteru, izbor se primenjuje na sve stranice koje koriste taj filter.

 • Možete da uključite izveštaje koji se hostuju na drugim serverima, kao što su SQL Server Reporting Services izveštaji i Excel Services izveštaji.

Mogućnosti naprednog filtriranja

Možete da kreirate različite filtere kontrolne table, na primer filtere koji koriste upite višedimenzionalnih izraza (MDX), izraze vremenske inteligencije ili imenovane skupove koji su definisani u izvoru podataka.

Takođe možete da navedete formulu veze da biste konfigurisali kako će ti filteri funkcionisati na kontrolnoj tabli. Na primer, možete da konfigurišete filter za prikazivanje samo prvih 10 stavki u grupi uvek kada korisnik kontrolne table primeni taj filter na izveštaj ili rezultate.

Vremenska inteligencija

Funkcionalnost vremenske inteligencije možete uključiti u kontrolne table na nekoliko načina:

Za kontrolnu tablu možete kreirati dinamičke filtere za vreme koji su relativni u odnosu na trenutni datum. Na primer, možete da kreirate filter da biste prikazali rezultate za zbirne vremenske periode, na primer „Poslednjih šest meseci“ ili „Poslednja sedmica“. Možete i da kreirate filter koji koristi kontrolu kalendara za prikazivanje rezultata od određenog datuma.

Možete da kreirate rezultate koji uključuju dinamičke vremenske periode, na primer „Trenutna godina“ i „Prethodna godina“.

Složeni rezultati

Rezultate koji uključuju naprednu funkcionalnost možete kreirati na nekoliko načina:

 • Možete da kreirate KPI-ove koji imaju više stvarnih vrednosti. To znači da za svaki KPI možete imati više metrika, a sve se nalaze u istom redu.

 • KPI-ove možete da kreirate na osnovu izračunate metrike. Na primer, možete da konfigurišete ciljne vrednosti koje su zasnovane na proračunu, na primer prethodna vrednost pomnožena nekim brojem.

 • U rezultate možete postaviti hijerarhiju dimenzija i imati dostupne mogućnosti proširivanja/skupljanja.

KPI-ovi rezultata koji se koriste kao filteri za druge izveštaje

Indikatore ključnih performansi (KPI-ove) u rezultatima možete povezati sa drugim izveštajima na stranici kontrolne table. Zatim, kada korisnici kontrolne table kliknu na KPI, izveštaji koji su povezani sa njim automatski se osvežavaju i prikazuju informacije koje su relevantne za taj KPI.

Izveštaji sa podacima o KPI

Kreirajte izveštaj sa podacima o KPI i povežite ga sa rezultatima da biste korisnicima kontrolne table obezbedili dodatne informacije o KPI-ovima koji se nalaze u rezultatima. Korisnici kontrolne table će kliknuti na ćeliju u rezultatima, a izveštaj sa podacima o KPI će se automatski osvežiti i prikazati više detalja o vrednosti rezultata.

Izuzetno interaktivni izveštaji

Kreirajte izuzetno interaktivne izveštaje, na primer analitičke prikaze (uključujući kružne grafikone, trakaste grafikone, linijske grafikone i koordinatne mreže), rezultate, strateške mape i još mnogo toga. Ti prikazi omogućavaju korisnicima kontrolne table sledeće:

 • Lako istraživanje podataka i prikaz nižih ili viših nivoa informacija

 • Primena filtera radi prikazivanja određenih informacija

 • Otvaranje prikaza u novom prozoru pregledača

 • Izvoz prikaza u Microsoft PowerPoint ili Microsoft Excel

 • Iz analitičkog grafikona, koordinatne mreže ili rezultata koji koriste podatke uskladištene u sistemu SQL Server Analysis Services pokrenite stablo raščlanjivanja u novom prozoru i pogledajte kako članovi u grupi doprinose vrednosti izveštaja.

Prilagodljive stranice kontrolne table

Kontrolnu tablu možete prilagoditi konfigurisanjem određenih veličina zona kontrolne table i navođenjem predložaka master stranice koji će se koristiti.

Stranice kontrolne table koje uključuju PerformancePoint stavke zajedno sa drugim vrstama SharePoint stavki

Kreirajte kontrolne table koje kombinuju izveštaje, rezultate i filtere koje kreirate pomoću dizajnera kontrolne table sa drugim stavkama koje kreirate pomoću režima uređivanja na SharePoint lokaciji ili koristeći SharePoint Designer.

Vrh stranice

Kakav je proces kreiranja PerformancePoint kontrolne table?

Kada kreirate PerformancePoint kontrolnu tablu, obično koristite dizajner kontrolne table. Proces koji koristite na visokom nivou je sledeći:

 1. Planiranje kontrolne table. Razmislite o različitim informacijama koje želite da prikažete, mesto skladištenja podataka koji su korisnici i kako da najbolje tim korisnicima pruži potrebne informacije. Više informacija potražite u članku Planiranje kontrolne table.

 2. Kreiranje stavke kontrolne table, uključujući podatke za povezivanje, rezultati, izveštaji, filtere i stranice kontrolne table. Uverite se da biste sačuvali svake stavke dok je kreirate. Više informacija potražite u sledećim resursima:

 3. Podešavanje i sastavljanje Vaša stranica kontrolne table. Konfigurisanje rasporeda na stranici koju želite da koristite za svaku stranicu i dodavanje stavki na zona kontrolne table koje se nalaze na stranici. Više informacija potražite u članku Assemble stranice kontrolne table i stavki veza zajedno pomoću dizajnera kontrolne table.

 4. Povezivanje filtera sa rezultate i izveštaje. Ne morate da se povežete filtera za svaku stavku na stranici, ali možete po želji. A možete da se povežete više od jednog filtera stavke, pod uslovom da filter koji želite da koristite će raditi sa tom stavkom. Više informacija potražite u članku Povezivanje filtera sa izveštajem ili rezultata.

 5. Rasporedi na kontrolnoj tabli u sistemu SharePoint Server. Više informacija potražite u članku raspoređivanja PerformancePoint kontrolne table.

 6. Prikažite i testirajte kontrolnu tablu da biste se uverili da sve ispravno funkcioniše.

 7. Ako želite, možete da unesete promene u stavke kontrolne table, a da zatim ponovo primenite kontrolnu tablu. Proverite da li ste drugim korisnicima rekli nešto više o kontrolnoj tabli i obučite ih za rad u njoj.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×