Kreiranje kombinovanog grafikona

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste naglasili različite vrste informacija u grafikonu, možete da kombinujete dve ili više grafikona. Na primer, možete da kombinujete linijski grafikon koji prikazuje podatke cenu sa stubičasti grafikon koji prikazuje obimom prodaje.

A combination chart with a secondary axis

Napomena: Da biste kreirali kombinovanog grafikona, morate da 2-D grafikon, kao što su 2-D red, kolonu 2-D, XY, ili mehurića grafikona.

Napomena: Da biste dovršili ovu proceduru, morate imati postojećeg grafikona. Više informacija o kreiranju grafikona potražite u članku Kreiranje grafikona od početka do kraja.

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste promenili tip grafikona za ceo grafikon, kliknite na delove grafikona polje grafikona ili radna površina grafikona da bi se prikazale alatke za grafikone.

   Savet: Alternativno, kliknite desnim tasterom miša na polje grafikona ili radnu površinu grafikona, kliknite na dugme Promeni tip grafikonai zatim nastavite sa korakom 3.

  • Da biste promenili tip grafikona za grupu podataka, kliknite na tu grupu podataka.

   Napomena: Možete da promenite tip grafikona samo za jednu po jednu grupu podataka. Da biste promenili tip grafikona za više od jedne grupe podataka na grafikonu, ponovite korake ove procedure za svaku grupu podataka koju želite da promenite.

  Prikazaće se kontekstualna kartica Alatke za grafikone, a ispod nje kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

 2. Na kartici Dizajn, u grupi Tip kliknite na dugme Promeni tip grafikona.

  Slika Excel trake

 3. U dijalogu Promena tipa grafikona kliknite na tip grafikona koji želite da koristite.

  U prvom okviru prikazana je lista kategorija tipova grafikona, a u drugom okviru prikazani su dostupni tipovi grafikona za svaku kategoriju. Za više informacija o tipovima grafikona koje možete koristiti pogledajte članak Dostupni tipovi grafikona.

Napomena: Da biste dovršili ovu proceduru, morate imati postojećeg grafikona. Više informacija o kreiranju grafikona potražite u članku Kreiranje grafikona od početka do kraja.

 1. Ovaj korak se odnosi na Word za Mac samo: u meniju Prikaz izaberite stavku Raspored štampanja.

 2. U grafikonu, izaberite grupa podataka. Na primer, linijskom grafikonu, kliknite na jedan od redova na grafikonu i sve označivač podatka od tog grupa podataka postaju izabrane.

 3. Na kartici Dizajn grafikona , kliknite na dugme Promeni tip grafikona , a zatim izaberite stavku 2-D grafikon koji želite da dodate u postojećem grafikonu.

  Odaberite tip grafikona

  Napomena: Da biste kombinovali grafikoni, trebalo bi da imate više od jedne grupe podataka.

Takođe pogledajte

Dodavanje pomoćne ose na grafikonu

Tipovi grafikona

Animiranje teksta, objekata i grafikona u programu PowerPoint za Mac

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×