Kreiranje kolekcije sajtova

Ovaj članak pokazuje kako Office 365 globalni administratori i SharePoint administratori mogu da kreiraju klasične SharePoint Online kolekcije sajtova u klasičnom SharePoint centru administracije.

Napomena: Za informacije o kreiranju novih sajtova tima koji su povezani sa Office 365 grupama i sajtovima za komunikaciju u novom pregledu SharePoint centru administracije pogledajte odeljak Upravljanje sajtovima u novom SharePoint centru administracije.

SharePoint Online ima nekoliko predložaka za klasične kolekcije sajtova. Na primer, možete da napravite sajtove za blogove, wiki stranice, skladištenje zapisa, kao i za objavljivanje. Neki prethodni Office 365 planovi mogu da imaju samo jednu kolekciju sajtova. Informacije potražite u članku Ograničenja za prethodne Office 365 planove za mala i srednja preduzeća.

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu izaberite stavku Resursi, a zatim izaberite stavku Sajtovi.

  Office 365 administratorski sajtovi
 4. Izaberite stavku Dodaj sajt.

  Office 365 centar administracije – pravljenje kolekcije sajtova

  Napomena: Ako ne vidite gorenavedene opcije, izaberite stavke Centri administracije > SharePoint, a zatim stavke Novo > Privatna kolekcija sajtova. Stranica kolekcije sajtova sa izabranom opcijom „Novo“

 5. Popunite svojstva nove kolekcije sajtova:

  Dijalog „Nova kolekcija sajtova“ (gornja polovina)
  • U polje Naslov unesite ime kolekcije sajtova.

  • Sa padajućih lista Adresa veb sajta izaberite ime domena i putanju URL adrese – /sajtovi/ ili /timovi/ – i unesite URL ime kolekcije sajtova.

  • U odeljku Izbor predloška, sa padajuće liste Izbor jezika izaberite jezik za kolekciju sajtova. Na sajtovima možete da omogućite višejezički interfejs sistema SharePoint, ali primarni jezik za kolekciju sajtova ostaje onaj koji izaberete ovde.

   Napomena: Važno je da izaberete odgovarajući jezik za kolekciju sajtova, jer kada se on podesi, više ga nije moguće promeniti. Kada napravite kolekciju sajtova, proverite da li su ispravne postavke lokalnog standarda i regionalne postavke. (Na primer, lokalni standard sajta napravljenog za kineski jezik podesiće se na opciju „Kina“.)

  • U odeljku Izbor predloška, u okviru Izbor predloška odaberite predložak koji najviše odgovara nameni kolekcije sajtova. Na primer, ako će se kolekcija sajtova koristiti za timsku saradnju, odaberite predložak Sajt tima.

   Savet: Dodatne informacije o predlošcima potražite u članku Korišćenje predložaka za pravljenje različitih vrsta SharePoint Online sajtova.

  • U polju Vremenska zona izaberite standardnu vremensku zonu koja odgovara mestu kolekcije sajtova.

  • U polju Administrator otkucajte korisničko ime administratora kolekcije sajtova. Takođe možete kliknuti na dugme Proveri imena ili Pregledaj da biste pronašli korisnika koji će biti administrator kolekcije sajtova.

  • U polju Kvota skladišta otkucajte broj megabajta (MB) koji želite da dodelite ovoj kolekciji sajtova. Ne smete premašiti raspoloživi iznos koji je prikazan pored polja.

  • U polju Kvota resursa servera prihvatite podrazumevanu kvotu resursa. Ova postavka više ne utiče na količine resursa koje su dostupne za kolekciju sajtova.

 6. Kliknite na dugme U redu.

  Nova kolekcija sajtova se pojavljuje na listi URL adresa. URL je kolekcija sajtova na kojoj administrator može da počne da pravi sajtove i upravlja njima.

Takođe pogledajte

Omogućavanje ili onemogućavanje funkcije kolekcije sajtova

uvod u višejezičke funkcije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×