Kreiranje isečaka teksta koji se mogu ponovo koristiti

Automatski tekst i automatsko ispravljanje vam dozvoljava da ponovo otkucate tekst koji često koristite u dokumentima. Automatski tekst može da rukuje velikim komadima teksta, uključujući naslove i oblikovanje pasusa i uskladišten je kao deo Word predloška. Ili, za 255 znakove koji će se koristiti u svim Office aplikacijama koristite automatsko ispravljanje da biste zamenili nekoliko znakova sa punim tekstom.

Kreiranje i upotreba stavke automatskog teksta

  1. U dokumentu izaberite tekst koji želite da uradite u ponovo možete da ga koristite.

  2. Pritisnite kombinaciju tastera ALT + F3.

  3. Popunite informacije u dijalogu Kreiranje novog sastavnog bloka . Većina podrazumevanih vrednosti su dobre, ali uključujući jedinstveno ime i opis omogućava vam da lakše pronađete i koristite automatski tekst.

Kada budete spremni da koristite tekst, idite na stavke umetanje> brzih delova, > automatski teksti odaberite željenu stavku.

Konfigurisanje i korišćenje stavke automatskog ispravljanja

  1. U dokumentu izaberite do 255 znakova koje želite da ponovo koristite.

  2. Idite na stavke> Opcijedatoteke> proverui izaberite stavku Opcije automatskog ispravljanja.

  3. Na kartici Automatsko ispravljanje potvrdite izbor u polju za potvrdu Zameni tekst tokom kucanja ako već nije provereno.

  4. U okviru ZameniOtkucajte znakove za koje želite da pokrenete automatski tekst. Tekst koji ste izabrali u dokumentu treba da se pojavi u okviru sa.

  5. Izaberite stavku Dodaji u redui ponovo u redu .

Kada želite da koristite tekst, otkucajte znakove koje ste uneli u polje Zameni . Kada pritisnete razmaknicu ili unesete, znakovi koje ste otkucali zamenjuju se sa više podataka. 

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×