Kreiranje ili zakazivanje obaveze

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Zakazane obaveze predstavljaju aktivnosti koje se planiraju u kalendaru, a ne uključuju pozivanje drugih osoba ili rezervisanje resursa. Možete da uključite zakazanu obavezu u sastanak tako što ćete dodati učesnike.

Pravljenje zakazane obaveze

 1. Iz fascikle "Kalendar", izaberite Novu zakazanu obavezu ili kliknite na kombinaciju tastera Ctrl + N. Na bilo koju drugu fasciklu, izaberite stavku kombinaciju tastera Ctrl + Shift + A.

 2. Unesite temu, lokaciju, vreme početka i vreme završetka.

 3. Izaberite stavku Sačuvaj i zatvori da biste sačuvali sa zakazanom obavezom.

Napomena: podrazumevano Outlook počinje i završava se zakazanih obaveza na sat ili pola sata. Ako želite da unesete prilagođene vreme, na primer 12:22 popodne, kliknite na početak ili kraj vremena polja i otkucajte u u isto vreme.

 1. Izaberite novu zakazanu obavezu. Alternativno, možete da kliknite desnim tasterom miša vreme bloka u u koordinatnoj mreži kalendara i kliknite na dugme Nova zakazana obaveza, kliknite dvaput na bilo koju praznu oblast kalendara ili koristite tastersku prečicu Ctrl + Shift + A.

  Komanda „Nova zakazana obaveza“ na traci

 2. U polje tema unesite opis.

 3. U polje Lokacija unesite lokaciju.

 4. Unesite vreme početka i završetka.

  Savet: Umesto datuma, u poljima „Vreme početka“ i „Vreme završetka“ možete da otkucate određene reči i fraze. Na primer, možete da otkucate „Danas”, „Sutra”, „Nova godina”, „Za dve sedmice računajući od sutra”, „Tri dana pre Nove godine”, kao i većinu imena praznika.

 5. Da biste prikazali druge dostupnosti tokom ovog vremena, u grupi Opcije potvrdite izbor Prikaži kao i zatim iz padajućeg menija izaberite stavku besplatno, Rad na drugom mestu, uslovno, zauzeto ili Van kancelarije .

 6. Da biste na obaveze kao periodične, u grupi Opcije izaberite Ponavljanje Slika dugmeta . Izaberite željenu učestalost (dnevniSedmično, mesečno, godišnje) koje se ponavlja zakazane obaveze, a zatim izaberite opcije za učestalost. Kliknite na dugme u redu.

  Napomena: Ako se zakazanoj obavezi zada ponavljanje, kartica Zakazana obaveza menja se u karticu Grupa zakazanih obaveza.

 7. Podrazumevano, podsetnik se pojavljuje 15 minuta pre nego što vreme početka zakazane obaveze. Da biste promenili kada se pojavi podsetnik, u grupi Opcije kliknite na strelicu za podsetnika , a zatim izaberite novo vreme za podsetnik. Da biste isključili podsetnik, izaberite stavku Nijedno.

 8. Izaberite stavku Sačuvaj i zatvori.

Savet: Ako želite da promenite zakazanu obavezu u sastanak, izaberite stavku Pozovi učesnike iz učesnicima grupe na traci.

Kreiranje zakazane obaveze ili sastanka iz e-poruke

Postoje dva načina da biste kreirali zakazanu obavezu ili sastanak iz e-poruke.

 • Kliknite desnim tasterom miša e-poruka u prijemnom poštanskom sandučetu, a zatim izaberite stavku Brze korake > Novi sastanak. Sastanak će se otvoriti u e-poruku kao prilog, a možete da dodate učesnika da biste uključili zakazanu obavezu u sastanak.

 • Kliknite da biste izabrali e-poruku na listi poruka, a zatim odaberite stavku Odgovori sa sastankom sa trake. Ovo kreira novi poziv za sastanak sa pošiljalac poruke na red i e-poruke uključeni u telo poziva za sastanak.

Srodni zadaci

Zakazivanje sastanka sa drugim osobama

Pronađite sobu za konferencije

Kreiranje sastanka ili zakazane obaveze iz e-poruke

Promena vremenske zone za zakazane obaveze ili sastanka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×