Kreiranje i uređivanje master stranica

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite master stranica da biste ponovili elemente dizajna i rasporeda na više stranica u publikaciji. Korišćenje master stranica za ove uobičajene elemente daje publikacije dosledniji izgled i omogućava vam da kreirate i ažurirate ove elemente na jednom mestu, umesto da ih promeni na svakoj stranici publikacije.

Kreiranje ili uređivanje master stranica

Možete da kreirate novu master stranicu ispočetka ili da duplirate postojeću master stranicu, koja zatim možete da uredite da biste promenili samo one elemente koje želite da budu drugačiji.

Ako podešavate da se prikazuje kao Uporedni prikaz dve stranice publikacije, treba da koristim dvostranični master stranice. Ako podesite publikacije da se prikazuje kao pojedinačne stranice, trebalo bi da koristite jedan master stranice.

Takođe možete da promenite master stranicu jedne stranice na dvostranični master stranicuili Menjanje dvostranični master stranicu na master stranicu.

  1. Da biste prikazali trenutni master stranice u publikaciji otvorena, izaberite stavku Prikaz > Master stranice.

  2. Počnite da biste uredili master stranice u prozoru master stranicu tako što ćete dodati elemente kao što su zaglavlja i podnožja i brojeve stranica.

  3. Izaberite stavku Zatvori Master stranicu da biste se vratili na publikaciju prikaz.

Napomena: Nije moguće urediti elemente dodati u prikazu Master stranice u publikaciji, tako da je najbolje da koristite master stranica za elemente kao što su zaglavlja i podnožja stranica, brojeve stranica, ivice i drugih elemenata dizajna koje ne želite da promenite sa stranice na stranicu u publikaciji.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×