Kreiranje i korišćenje moderni stranica na SharePoint lokaciji

Kreiranje i korišćenje moderni stranica na SharePoint lokaciji

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Stranice na sjajan način omogućavaju deljenje ideja pomoću slika, Excel, Word i PowerPoint dokumenata, video zapisa i još mnogo toga. Možete brzo i lako da kreirate i objavljujete stranice koje izgledaju odlično na svakom uređaju.

Kada kreirate stranicu, možete da dodate i Prilagođavanje web segmenata, a zatim ga objavite stranicu sa samo jedan klik.

Napomene: 

 • Neke funkcije se postepeno uvedeno organizacijama koje su se opredelile za program usmerene izdanje. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

 • Morate biti vlasnik sajta ili SharePoint administrator da biste dodali stranice. Ako ste vlasnik sajta ali ne možete da dodate stranicu, administrator je možda isključio mogućnost da to uradite. 

 • Ovaj članak se odnosi na moderni stranice u sistemu SharePoint Online ili SharePoint Server 2019. Ako koristite klasični stranice ili koristite stariju verziju programa SharePoint, pogledajte članak Kreiranje i uređivanje klasični SharePoint stranice.

 • Ako koristite komunikacije lokacije, pogledajte članak Dodavanje stranice na lokaciji za komunikaciju.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Šta želite da uradite?

Dodavanje i objavljivanje stranice

 1. Idite na lokaciju tima kojoj želite da dodate na stranicu. 

 2. Idite na matičnu stranicu lokacije tima.

 3. Kliknite na dugme + Novi, a zatim izaberite stavku Stranica.

  Nova stranica

  Alternativno, možete da odete da postojeće stranice, kliknite na dugme + novoi izaberite Započni od prazne stranice. Ili, možete da odaberete kopiju ove stranice da biste kreirali novu stranicu koja ima isti web segmenata i sadržaja kao postojeće stranice.

 4. Odaberite da se pokrene sa predložak stranice .

  Template gallery
 5. Dodajte ime stranice u oblast naslova. Ime stranice, potrebno je da sačuvate stranicu. Pogledajte članak Prilagođavanje oblasti naslova.

 6. Dodavanje veb segmenata

  Zadržite pokazivač miša ispod oblasti naslova i videćete linije sa na zaokruženi +, ovako:

 7. Znak plus za dodavanje veb segmenata na stranicu

  Kliknite na dugme + da biste dodali sadržaj kao što su tekst, dokumenti, video i još mnogo toga. Da biste saznali više o tome kako da pronađete i koristite Veb segmente, pogledajte članak Korišćenje Veb segmenata.

  Dugme „Dodaj na stranicu“

  Možete da dodate odeljke i kolona na stranicu. Da biste saznali više, pogledajte članak Dodavanje ili uklanjanje kolona na stranici.

 8. Kada završite uređivanje, možete da kliknete na Sačuvaj kao radnu verziju da biste sačuvali promene i zatvorite režim uređivanja. Publici nećete videti na stranici dok ga objavite. Samo osobe sa dozvolama za uređivanje na lokaciji će moći da ga vide.

 9. Kada budete spremni za publiku da biste videli stranicu, kliknite na dugme Objavi.

  Više informacija o objavljivanja i životnom ciklusu stranice, potražite Upravljanje i životni ciklus na SharePoint stranici moderni.

Prilagodite oblast naslova

Možete da prilagodite oblast naslova sa slike, izbor od četiri rasporeda, tekst iznad naslova, mogućnost da biste promenili prikazani autora, a možete da prikažete ili sakrijete objavljeni datum.

 • Dodavanje slike

  Da biste dodali sliku, kliknite na dugme Dodaj slika Dodavanje slika dugmeta na traci sa alatkama sa leve strane.

  Napomena: Slika potražite najbolje kada su položeni ili 16:9 ili noviji u odnos širina/visina i kada su najmanje 1 MB po veličini. Više informacija o veličine slike, potražite sliku veličine i razmere u SharePoint moderni stranicama.

  Pored toga, možete da podesite centralna tačka da biste dobili najvažnije deo slike u okviru. Izaberite stavku Podešavanje centralna tačka Postavljanje centralna tačka dugme na traci sa alatkama sa leve strane, a u okviru slike, prevucite tačku gde želite.

  Centralna tačka

 • Dodavanje ili promena autor prikazane stranice

  U oblasti naslova Dodajte ime, deo imena ili e-pošte ime u polje autor. Ime će se pretražuje protiv profili vaše organizacije, a koje će biti predstavljene sa predložene osobe. Odaberite onaj koji želite, a završili ste! Ako ne unesete ime, za ime autora se neće prikazati.

  Polje za unos autor stranice

 • Izbor rasporeda

  Kliknite na dugme Uredi Veb segment dugme Dugme Uredi Veb segment i u okviru sa alatkama sa desne strane, odaberite željeni raspored:

  Opcije za rasporede na stranicama

 • Postavljanje poravnavanja

  Ako već ne pojavljuje na traci sa alatkama za, kliknite na dugme Uredi Veb segment dugme Dugme Uredi Veb segment i u okviru sa alatkama sa desne strane odaberite stavku levo ili Centar.

 • Dodajte tekst iznad naslova

  Možete da dodate tekst u boji blok iznad naslov da bi se na naslov ili poziva pažnju na nešto na stranici, kao u dolenavedenom primeru gde novi je tekst iznad naslova. U novinama žargon, ona se zove dodatkom. Boje blok je tekst je zasnovan na lokaciji teme.

  Tekst iznad naslova

  Da biste dodali tekst iznad naslov, kliknite na dugme Uredi Veb segment dugme Dugme Uredi Veb segment , a u okviru sa alatkama sa desne strane, unesite do 40 znakova teksta u okvir za tekst iznad naslov . Zatim, promenite Prikaži blok za tekst iznad naslov preklopnik na da.

 • Prikaži objavljeni datum

  Da biste prikazali najnovije objavljene datuma stranice u oblast naslova, prevucite preklopnik u okviru ovu opciju da.

Druge osobe lakše stranicu pomoći

Kada prvi put objavite stranicu, možete biće vam zatraženo da biste pomogli drugima Pronađite stranicu. Ako želite da biste to uradili kasnije, možete da kliknete Podigni nivo na vrhu stranice kada je stranica objavljena.

Opcije da biste pomogli drugima Pronađite stranicu.

Možete da koristite neke od sledećih opcija:

 • Dodavanje stranica da biste navigacije: dodaje vezu ka stranici pomoću naslova stranice u navigaciji sa leve strane.

 • Objavite kao vesti na ovoj lokaciji: dodaje vesti poruku na matičnu stranicu lokacije. Više informacija o vesti, pogledajte članak bi vaš tim ažuriraju vesti na lokaciji tima.

 • E-pošte: omogućava vam da pošaljete e-poštu sa pregled stranice i opcionalnu poruku primaocima izabrane.

 • Kopiraj adresu: adresu stranice se prikazuju tako da možete da kopirate i poslati drugim osobama.

Uređivanje stranice

Da biste promenili stranicu, uradite sledeće:

 1. Idite na sajt gde se nalazi stranica.

 2. Sa leve strane izaberite stavku stranice.

 3. Izaberite stranicu.

 4. Izaberite stavku Uredi u gornjem desnom uglu.

  Kada kliknete na dugme Uredi stranicu je odjavljena vama. Dokle god stranici je otvorena za uređivanje ili odjavljivanje, niko ne može da ga uredite. Na stranici „zaključano” dok se ne čuvaju ili odbacuju promenama ili dok je stranica objavljena. Izuzetka je da ako stranice ima nema aktivnosti za 5 minuta, sesije uređivanja će vreme i stranice će biti „otključane”. 

 5. Napravite promene, i izaberite stavku Sačuvaj kao radnu verziju da biste sačuvali promene i zatvorite režim uređivanja. Ako ste spremni za korisnike da biste videli promene, kliknite na dugme ponovo objavite. Više informacija o objavljivanja i životnom ciklusu stranice, potražite Upravljanje i životni ciklus na SharePoint stranici moderni.

Napomene: 

 • Određene dozvole potrebne za uređivanje i Preimenovanje stranice. Ako ne možete da preimenujete stranice, obratite se administratoru lokacije da biste se uverili da imate dozvolu za brisanje stavki. Ako ne možete da uređujete stranicu, uverite se da imate dozvolu za pregledanje korisničkih informacija.

 • Ako se koriste za rad sa prilagođenim stranicama i definicijama lokacije, treba da znate da ovaj tip stranice ima povezanost sa definiciji lokacije; Stoga, moguće je poništiti u definiciji lokacije.

Komentare sviđanja i prikaza

Osobe koje pregledaju stranicu možete ostaviti komentare i sviđanja na dnu stranice. Takođe možete videti koliko prikazi ima stranicu. Zadržite pokazivač iznad sviđanja da biste videli neke ljude koji svidela vaša stranica. Kliknite na sviđanja i možete da vidite listu svih osoba za koje se svidela vaša stranica.

Sačuvaj za kasnije

Osobe koje pregledaju stranicu je kasnije možete naći lakše pomoću opcije " Sačuvaj za kasnije " na dnu stranice. Jednom Sačuvaj za kasnije se klikne, on postaje sačuvani za kasnije, a ikone povezane su popunjene.

Sačuvaj za kasnije komandu na stranici

Kada se klikne sačuvani za kasnije , prikazuje se listu nedavno sačuvali stavki . Možete da kliknete da vidite sve sačuvane stavke da biste videli čitavu listu sačuvanih stavki.

Nedavno sačuvanih stavki

Pošalji stranicu putem e-pošte

Kada koristite ovu funkciju, možete da pošaljete e-poruku koja sadrži vezu, pregleda sličice, opis i opcionalnu poruku za jednog ili više osoba.

Slanje putem e-pošte u dijalogu

Napomena: Osobe sa kojima delite vezu moraju da imaju odgovarajuće dozvole da bi mogle da vide stranicu.

 1. Na vrhu stranice, kliknite na dugme Pošalji putem e-pošte.

 2. Unesite imena osoba kojima želite da pošaljete u polju da: polje i dodajte poruku ako želite.

 3. Kliknite na dugme Pošalji.

Brisanje stranice

 1. Idite na sajt gde se nalazi stranica.

 2. U navigaciji sa leve strane izaberite stavku stranice.

  Ako ne vidite stavku stranica sa leve strane, kliknite na Sadržaj lokacije iz Postavke Dugme „Postavke“ u obliku zupčanika u gornjem desnom uglu, zatim na levoj strani stranice "sadržaj lokacije", izaberite stavku stranice.

 3. Izaberite stranicu, a zatim kliknite na tri tačke (...) sa desne strane izabrane stranice.

  Biblioteka stranica sa tri tačke pored izabrane datoteke.

 4. Kliknite na dugme Izbriši.

  Komanda pored izabrane stranice za brisanje

Upotreba veb segmenata

Veb segmenti su sastavni blokovi stranice. Videćete ih kada kliknete na znak + na stranici da biste dodali sadržaj na stranicu. Više informacija o različitim tipovima veb segmenata i o tome kako da ih koristite potražite na stranici Upotreba veb segmenata na stranicama.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×