Kreiranje i korišćenje lista poziva u Menadžeru za poslovne kontakte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Jedna od najvažnijih zadataka kada imate poslovna održava kontakt sa stvarni i potencijalne klijente. Često jednostavan telefonski poziv je najbolji način da to uradite.

Možda ćete želeti da pratite sa potencijalni klijenti koja su dala vizitkarte, ili levom informacija na Veb stranici, poziv klijente koji su hteli da znate kada na zalihama stavke su pronađeni, ili se obratite tekući računi ili poslovnih kontakata koji su dospele uplate.

Ovaj članak opisuje kako da radite sa izmerite efikasnost liste poziva u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, sa detaljima o kreiranju ciljano liste primalaca i pozvati skripte i kako biste pratili aktivnosti i rezultate.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Unapređivanje poslovanja putem telefonske pozive

Otvorite listu poziva

Izmenite listu poziva

Unapređivanje poslovanja putem telefonske pozive

Sa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, možete da prikupite listu poziva sa nalozima i poslovnim kontaktima, Kreiranje skripte za poziv i praćenje rezultata svaki telefonski poziv. Takođe možete da kreirate listu poziva iz imena u izveštaju. Informacije o kreiranju listu poziva iz izveštaja potražite u članku Korišćenje izveštaja i grafikona u Menadžeru za poslovne kontakte.

Listu poziva takođe je neophodna marketinška aktivnost i može biti deo marketinške kampanje.

Da biste pratili rezultate aktivnosti liste poziva, morate da snimite ime aktivnosti u polju pokrenuo tako što ćete svakog naloga, poslovnog kontakta, potencijalnog klijenta ili poslovna prilika zapisa generiše aktivnosti. Takođe, snimite budžetiranog i stvarni trošak informacije na stranice sa detaljima i Praćenje zapis liste poziva.

Da biste videli rezultate spisak poziva, koristite Praćenje stranice obrasca lista poziva. Ako je lista poziva deo marketinške kampanje, opšti rezultat kampanje možete pratiti na kartici "analiza" Marketing radni prostor.

Kreirajte listu poziva

Lista poziva sa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook je samo listu sa nazivima i brojeve. To je sistem koji vam pomaže da budu spremni na telefonu, a vam pomaže da pratite rezultate svaki skup pozive.

Liste primalaca za marketinšku aktivnost može da sadrži samo jedan tip zapisa, naloge ili poslovne kontakte. Poslovni kontakti i potencijalni klijenti mogu biti u istoj listi zato što zapis potencijalnog klijenta zasniva se na tip zapisa poslovnog kontakta.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru Programa Business Contact Manager, kliknite na dugme marketinga.

 2. Na traci, na kartici Početak , u grupi novo izaberite stavku Liste poziva dugme Ikona Lista poziva“ .

 3. U obrascu liste poziva, u okviru aktivnosti, u polje ime unesite ime za listu poziva, kao što su „Kalifornija potencijalni klijenti”.

  call list record

  Napomena: Ako ova lista poziva je deo marketinške kampanje u okvir za tekst kampanje otkucajte ime kampanje ili kliknite na strelicu da biste izabrali ime postojeće kampanje. Ako nije deo kampanje, lista poziva će biti priložen podrazumevani trenutnih aktivnosti marketinške kampanje.

 4. U odeljku listu primalaca kliknite na tip zapisa koji želite da stupite u kontakt sa liste poziva, Svi nalozi, Svi poslovni kontakti i potencijalni klijenti, Svi poslovni kontaktiili Sve vodi.

  Ili kliknite na jednu od sledećih opcija:

  • Fascikla za pretragu. Odaberite fasciklu za pretragu koja sadrži unapred filtrirane liste primalaca, da biste kreirali prilagođene liste. Polje je preimenovana Prilagođena lista kada izaberete fasciklu.

  • Postojeći marketinšku aktivnost. Odaberite stavku liste primalaca koje ste koristili za prethodni marketinšku aktivnost.

  • Novu listu. Otvorite dijalog Filtriranje poslovnih kontakata i izaberite kriterijume za filtriranje liste.

   Takođe možete da kreirate listu primalaca iz izveštaja. Više informacija potražite u članku Korišćenje izveštaja i grafikona u Menadžeru za poslovne kontakte.

   Ako ste kreirali nove tipove zapisa na osnovu tipa naloga, one će se pojaviti na listi svi nalozi. Ako ste kreirali nove tipove zapisa na osnovu tipa poslovni kontakt, oni će se pojaviti u okviru svi poslovni kontakti i potencijalni klijenti.

 5. Da biste uredili izabrane liste tako što ćete ga filtriranje, kliknite na dugme Pregledaj i Filtriraj.

  Više informacija o filtriranju listu potražite u članku Filtriranje zapisa u Menadžeru za poslovne kontakte.

 6. Na traci, na kartici Početak , u grupi Prikaži izaberite stavku Detalji da biste otvorili stranicu sa detaljima o aktivnostima. Ako želite, unesite vrednosti za kôd kampanjeplanirani trošak, datum početka, datum završetkai komentare.

  Da biste se vratili na glavnoj stranici obrazac liste poziva, na traci, na kartici "Marketing", u grupi Prikaži izaberite stavku Opšte.

 7. Informacije o svakom primaocu se pojavljuje na stranici Opšte, u okviru Detalji primaoca. Da biste promenili odeljke koje iz zapisa pojavljivanja, kliknite na dugme Izaberite odeljke dugme Select Sections button , a zatim izaberite odeljke koji želite da prikažete.

 8. Ako želite, možete da kreirate skripte da bi pozivi dosledne i da biste se uverili da ste pokrili sve tačke koje želite da napravite. Pored toga, skripta vam omogućava da ostanete u temi, i da brzo prilagodite pristup kada telefon razgovori ne kao što je očekivano.

  Kreiranje poziva skripte

  • Na traci, u grupi Evidencija telefonskog poziva , kliknite na dugme Pozovi skripte Ikona Lista poziva“ .

  • Da biste kreirali skriptu za pozive, uradite nešto od sledećeg:

   • Otkucajte skriptu u prozoru Poziva skripte .

   • U grupi Radnje kliknite na dugme Učitaj sadržaja Load Script icon , a zatim idite na već sačuvan dokument.

   • Kopirajte i nalepite skriptu iz različitih dokumenta.

    Scenario će se pojaviti u evidencije telefonskog poziva za svakog primaoca.

    Call list with script

    Napomena: Ako vršite uređivanje scenarija u odeljku evidencija telefonskog poziva zapis liste poziva, koji će biti promena verziju skriptu za izabranog primaoca. Da biste uredili skriptu za sve pozive, morate da kliknite na dugme Pozovi skripte Ikona Lista poziva“ na traci i zatim uredite skriptu u prozoru Poziva skripte .

 9. Ako želite, možete da koristite funkciju Kategorizacija Outlook da biste dodali boju kategorije lista poziva. Na traci, na kartici " Marketing ", u grupi oznake kliknite na dugme Kategorizuj, a zatim izaberite kategoriju boje.

 10. Da biste počeli da pozivi odmah, možete da počnete sa imena na listi. U suprotnom, sačuvajte lista poziva.

Pre nego što unesete ljude, istraživanje nacionalni da ne poziva registratora i FCC pravila na www.fcc.gov/cgb/donotcall/. Ne zovi pravila se ne odnose na preduzeća sa kojima potrošača ima postojeći poslovni odnos.

Vrh stranice

Otvorite listu poziva

Možda ćete morati da nastavite sa radom na listu poziva ako koji nisu mogli da pozovete sve kontakte u jednoj sesiji ili možda ćete morati da izvršite promene na listu primalaca ili skriptu.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru Programa Business Contact Manager, kliknite na dugme marketinga.

 2. Na kartici Lista poziva u oknu liste, kliknite dvaput na listi poziva koju želite da otvorite.

Vrh stranice

Izmenite listu poziva

Liste poziva je lako napraviti i da izmenite. Možete da promenite tip zapisa koji se pojavljuju na listi, možete da filtrirate listu tako što ćete filtriranje ili izbor primalaca i možete da promenite skriptu za sve ili neki od primalaca.

 1. Otvaranje liste poziva koji želite da izmenite.

 2. Da biste izmenili lista poziva, sledite uputstva u Kreiranje liste poziva.

Važno: Ne možete da izmenite listu poziva nakon promene statusa poziva za bilo koji zapis na listi. Umesto toga, kliknite desnim tasterom miša na listi poziva, a zatim izaberite stavku sa liste poziva da biste kreirali novi poziv liste zasnovane na postojeću.

Vrh stranice

Upućivanje i praćenje pozive pomoću liste poziva

 1. Otvorite ili Kreirajte listu poziva.

  U okviru liste primalaca, ime na listi je markirana.

  Call list recipient list with no calls made

  Napomena: Prikazane su iz Datoteke kao polja u izvoru zapisa. Ime prikazan u okviru Detalji primaoca je iz polja Ime i prezime .

 2. Koristite broj telefona u okviru Detalji primaoca, Pozovi kontakt.

 3. Otvorite skriptu. Na traci, u grupi Evidencija telefonskog poziva , kliknite na dugme Pozovi skriptu. Kad stignete na kontakt, scenario na prirodnom način, ili ako nema scenarija, navedite poruku.

  Napomena: Ako uređujete skriptu u odeljku evidencija telefonskog poziva zapis liste poziva, će promeniti skriptu samo za izabrane primaoca.

 4. U okviru evidencija telefonskog poziva u ukupno trajanje, izaberite ili unesite dužinu telefonski poziv. Takođe možete automatski vreme poziva.

  Da biste automatski vreme poziva

  1. Na traci, u grupi Evidencija telefonskog poziva , kliknite na dugme Pokreni tajmer Start Timer icon kada počnete poziva ili ga biografija posle pauze.

  2. Kliknite na dugme Pauziraj tajmer Pause Timer icon kada postoji prelom u pozivu ili kada ste završili poziv.

   Dužina poziv se snima u okviru evidencija telefonskog poziva, u polju ukupno trajanje . Takođe, možete da kliknete ili ručno otkucate trajanja poziva.

 5. Da biste dodali beleške sa razgovorom, na traci, u grupi Evidencija telefonskog poziva , kliknite na dugme Dodaj vremensku oznaku, a zatim otkucajte komentare u polju gde se prikazuje skriptu.

  Napomena: Da biste promenili izgled teksta, na traci izaberite karticu Oblikovanje teksta da biste koristili komande za oblikovanje. Da biste dodali datoteke, slike ili tabele, izaberite karticu Umetanje .

 6. Tokom poziva ili nakon njega, na traci, na kartici " Marketing " u grupi Primalaca radnje kliknite na neku od sledećih opcija:

  • Nova stavka istorije da biste dodali stavke istorije komunikacije kao što je poslovna beleška, zadatak, datoteku ili e-poruku sa zapisom primaoca. Novi evidencija telefonskog poziva se automatski kreira za primaoca tako što ćete na listi poziva.

  • Praćenje da biste dodali zapis na zastavici ili da označite stavku za praćenje kao dovršen sa opcijom " Označi kao dovršeno ".

  • Otvori da biste prikazali zapis primaoca.

  • Veb stranice da biste prikazali Veb stranici povezana sa primaoca zapis, ako je dostupna.

 7. Na kraju poziva, u odeljku status poziva , ažurirajte zapis. Ne poziva je podrazumevano potvrđen. Izaberite jednu od sledećih polja za potvrdu:

  1. Ostavljena poruka

  2. Poziv je dovršen

  3. Ne zovi

   Važno: Ne možete da izmenite listu poziva nakon promene statusa poziva za bilo koju zapis na listi. Međutim, možete da kreirate nove liste poziva koji je duplikat postojeće liste poziva. Kliknite desnim tasterom miša na listi poziva u Marketing radni prostor, a zatim izaberite stavku sa liste poziva.

 8. Ako primalac zatraži da biste otišli na poziv sa liste, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne zovi . Kontakt ili poslovni kontakt će biti označene kao Ne zovi na obe liste primalacai na stranici Detalji zapisa naloga ili poslovnog kontakta. Primalac ne mogu biti uključeni u liste budućih poziva.

 9. Kliknite na dugme Sačuvaj i dalje da unesete sledeće izmene:

  1. Sačuvajte promene kao evidencija telefonskog poziva u istoriju komunikacije izabranih zapisa i premeštanje na sledeći zapis da biste pozvali.

  2. Zaustavi tajmer i zabeležite ukupno trajanje poziva u evidencije telefonskog poziva.

  3. Ukazuju na status poziva na listu primalaca.

   call list with two calls made

   1 - poruka. 2 – poziva dovršeno. 3 – ne zovi. 4 – trenutni primaoca.

   Napomena: Iako status se ažurira na listu primalaca kada sačuvate zapis, opcije prikazane u odeljku Status poziva moraju se ručno menjati.

 10. Kada zovete svima na listi, na aktivnosti zatvaranja. Na traci, u grupi " Marketing ", kliknite na dugme Označi zatvoreno.

Vrh stranice

Izmerite efikasnost vaše marketinške liste poziva

Možete da kreirate liste poziva i skripte za mnoge svrhe. Da, ali kada pravite marketinških pozive, želite da saznate rezultate rada. Pregledajte rezultate liste poziva na stranici Praćenje liste poziva.

 1. Otvorite listu poziva.

 2. Na traci, na kartici Početak , u grupi Prikaži izaberite stavku Praćenje Track page icon .

 3. Na stranici za Praćenje , pregledajte sledeće stavke:

  • U okviru Rezultati aktivnosti, možete videti rezime za pokrenutih potencijalnih klijenata, pokrenute mogućnosti za poslovanje, pokrenute naloge, pokrenutih kontakata, pokrenute evidencije telefonskog pozivai Očekivani prihod za ovu aktivnost. Svako polje takođe ima dugme Prikaži izveštaj , koji prikazuje izveštaj detaljne podatke za to polje.

   Napomena: Informacije na stranici "Praćenje", uključujući Očekivani prihod se ažurira kada zapisa naloga, poslovnog kontakta, potencijalnog klijenta ili mogućnosti za poslovanje uključiti ime lista poziva u polje započeo .

  • U oblasti informacije o aktivnosti , možete da ažurirate sledeće informacije:

   • Stvarni trošak    Unesite stvarni trošak liste poziva, tako da možete da izračunate prihod od investiranja.

   • Zatvorena    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste označili da je dovršeno lista poziva i aktivnost je zatvorena. Opozovite izbor u polju za potvrdu da biste ponovo aktivirali lista poziva.

  • U odeljku primalaca , možete da pregledate listu poziva koje ste izvršili i ako želite, možete kreirati zapis mogućnosti za poslovanje desno od primaoca zapis. Jednostavno kliknite na ime na listi, a zatim kliknite na dugme Pokreni mogućnost za poslovanje.

   Napomena: Zapis mogućnosti za poslovanje možete da kreirate i sa liste primalaca na stranici Opšte liste poziva. Izaberite ime sa liste primalaca, zatim na traci, na kartici " Marketing " u grupi Radnje primaoca , kliknite na dugme Nova stavka istorije New History Item icon i zatim kliknite na dugme mogućnosti za poslovanje.

 4. Kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori Save and close icon .

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×