Kreiranje i konfigurisanje novog tipa sadržaja za skup dokumenata

Kreiranje i konfigurisanje novog tipa sadržaja za skup dokumenata

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ova tema objašnjava kako da omogućite funkciju skupova dokumenata za kolekciju lokacija i kako da potom konfigurišete tip sadržaja za skup dokumenata.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Omogućavanje skupova dokumenata za kolekciju lokacija

Kreiranje tipa sadržaja skupa dokumenata

Konfigurisanje ili prilagođavanje tipa sadržaja skupa dokumenata

Omogućavanje skupova dokumenata za kolekciju lokacija

Ako funkcija skupova dokumenata nije aktivirana za vašu kolekciju lokacija, morate je aktivirati da biste mogli da kreirate ili konfigurišete nove tipove sadržaja za skupove dokumenata. Morate biti administrator kolekcije lokacija da biste aktivirali funkciju skupova dokumenata.

 1. Idite na lokaciju najvišeg nivoa u kolekciji lokacija za koju želite da omogućite skupove dokumenata.

 2. U meniju Lokacija izaberite stavku Postavke lokacije.

 3. U okviru Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Funkcije kolekcije lokacija.

 4. Pronađite skupove dokumenata na listi, a zatim kliknite na dugme Aktiviraj.

Vrh stranice

Kreiranje tipa sadržaja za skup dokumenata

Da biste omogućili korisnicima lokacije da koriste skupove dokumenata, prvo morate kreirati i konfigurisati tip sadržaja „Skup dokumenata“ za svaki skup kojim želite da upravljate. Kada kreirate tip sadržaja, dodajte ga u biblioteku dokumenata u kojoj se koristi. Kada kreirate i konfigurišete tip sadržaja „Skup dokumenata“, morate ga dodati u biblioteku u kojoj želite da korisnici kreiraju svoje skupove dokumenata.

Morate biti administrator kolekcije lokacija ili vlasnik lokacije da biste kreirali ili konfigurisali tipove sadržaja za skup dokumenata.

 1. U meniju Lokacija izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. U okviru Galerije Veb dizajnera izaberite stavku Tipovi sadržaja lokacije.

 3. Na stranici „Tipovi sadržaja lokacije“ kliknite na dugme Kreiraj.

U odeljku Ime i opis, u polju Ime otkucajte ime koje želite da koristite za novi skup dokumenata. To je ime koje će korisnici videti kada kreiraju instancu skupa dokumenata.

 1. U polju Opis otkucajte opis skupa dokumenata.

 2. U okviru Izbor nadređenog tipa sadržaja iz izaberite opciju Tipovi sadržaja za skup dokumenata. (Ako ne postoji opcija Tipovi sadržaja za skup dokumenata, funkcija skupa dokumenata možda neće biti aktivirana za ovu kolekciju lokacija.)

U odeljku Grupa navedite da li želite da kategorizujete novi tip sadržaja za skup dokumenata u novoj ili postojećoj grupi.

 1. Kliknite na dugme U redu.

Kada se kreira novi tip sadržaja „Skup dokumenata“, videćete stranicu sa informacijama o tipu sadržaja lokacije za taj tip sadržaja na kojoj možete konfigurisati dodatne postavke za njega.

Vrh stranice

Konfigurisanje ili prilagođavanje tipa sadržaja za skup dokumenata

 1. U meniju Lokacija izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. U okviru Galerije Veb dizajnera izaberite stavku Tipovi sadržaja lokacije.

Na stranici „Tipovi sadržaja lokacije“ izaberite ime tipa sadržaja skupa dokumenata koji želite da konfigurišete.

 1. Na stranici „Tip sadržaja lokacije“, u okviru Postavke izaberite stavku Postavke skupa dokumenata.

U odeljku Dozvoljeni tipovi sadržaja izaberite grupu tipa sadržaja koju želite da koristite. Zatim u okviru „Dostupni tipovi sadržaja lokacije“ izaberite tip sadržaja koji želite da dozvolite u okviru ovog skupa dokumenata. Zatim kliknite na dugme Dodaj da biste ga premestili u polje Tipovi sadržaja dozvoljeni u skupu dokumenata. Ponovite ovaj korak za svaki tip sadržaja koji želite da uključite u skup dokumenata.

 1. U odeljku Podrazumevani sadržaj izaberite tip sadržaja za koji želite da otpremite podrazumevani sadržaj, a zatim kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli datoteku koju želite da otpremite.
  Šta je to podrazumevani sadržaj?

  Podrazumevani sadržaj je sadržaj koji se kreira automatski kada kreirate instancu skupa dokumenata. Na primer, recimo da želite da skup dokumenata upravlja procesom dizajna proizvoda. Ovaj skup dokumenata može uključiti dokument dizajna proizvoda (Microsoft Word dokument), crtež dizajna (Microsoft Visio crtež) i specifikacije performansi (Microsoft Excel radni list). Vaša organizacija možda ima standardni predložak dokumenta za dokument dizajna proizvoda koji je unapred popunjen informacijama koje autori treba da završe. Ovaj predložak možete otpremiti kao podrazumevani sadržaj. Zatim kada autori kreiraju instancu skupa dokumenata dizajna proizvoda, za njih se automatski kreira kopija dokumenta dizajna proizvoda. Oni mogu da urede novu kopiju da bi dodali još informacija. Ako se opredelite da ne uključite podrazumevani sadržaj za tipove sadržaja u skupu dokumenata, nijedna datoteka neće biti automatski kreirana. Autori mogu da ih kreiraju od početka u okviru skupa dokumenata ili da otpreme dokumente u skup dokumenata.

 2. Podrazumevani sadržaj možete otpremiti za nekoliko različitih tipova sadržaja. Da biste to uradili, kliknite na dugme Dodaj novi podrazumevani sadržaj, izaberite sledeći tip sadržaja za koji želite da navedete podrazumevani sadržaj. Kliknite na dugme Potraži da biste pronašli datoteku koju želite da otpremite. Ponavljate ovaj korak sve dok ne navedete sav željeni podrazumevani sadržaj za pojedinačne tipove sadržaja u ovom skupu dokumenata.

 3. Ako želite da ime skupa dokumenata bude dodato imenima pojedinačnih datoteka, potvrdite izbor u polju za potvrdu Dodaj ime skupa dokumenata svakom imenu datoteke. Uključivanje ovih informacija može pomoći korisnicima da identifikuju datoteke u određenim prikazima biblioteke, posebno ako biblioteka sadrži više tipova skupova dokumenata.

U odeljku Deljene kolone izaberite kolone koje želite da svi tipovi sadržaja dele u okviru skupa dokumenata.
Deljene kolone su samo za čitanje za dokumente u okviru skupa dokumenata i mogu se uređivati samo za sam skup dokumenata. Kada se izvrše promene za vrednosti deljenih kolona za skup dokumenata, ove ispravke će biti sinhronizovane sa vrednostima deljene kolone.

U odeljku Kolone stranice dobrodošlice navedite koje kolone želite da prikažete na stranici dobrodošlice za skup dokumenata.

 1. U odeljku Stranica dobrodošlice izaberite stavku Prilagođavanje stranice dobrodošlice da biste prilagodili izgled stranice dobrodošlice koja se prikazuje korisnicima za svaku instancu skupa dokumenata.

 2. Ako želite da ove promene stranice dobrodošlice primenite na sve skupove dokumenata koji su nasleđeni iz ovog skupa dokumenata, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ažuriraj stranicu dobrodošlice skupova dokumenata koji se nasleđuju iz ovog tipa sadržaja.

U odeljku Ažuriranje tipova sadržaja liste i lokacije navedite da li želite da ažurirate sve tipove sadržaja koji se nasleđuju od ovog skupa dokumenata sa promenama koje ste izvršili.

 1. Kliknite na dugme U redu.

Pošto kreirate i konfigurišete tip sadržaja „Skup dokumenata“, morate ga dodati u biblioteku u kojoj želite da korisnici kreiraju svoje skupove dokumenata.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×